icon

Ako chodiť s dieťaťom a chrániť chrbát?

2. feb 2024

Ahojte zeny, mala ma o 3 mesiace, 2 roky. Posledne dva tyzdne mi nechce sadnut do kocika - sportaka - ani za frasa, tak na prechadzky chodime za ruku, to ide celkom pekne.
Problem nastava,ked sa unavi a chce ist na ruky. Ma pomaly 13kil a mna dost zacal boliet chrbat s krizami.
Rozmyslam, do coho ju usadit, ked bude unavena? Co sa vam osvecilo? Odrazaflo s takou tycou alebo bugina? Len bugina je takmer ako sportak, vlastne, nie je to to iste? Mozno ani tam nebude chciet sadnut.
Dalujrm za rady, skusenosti.🙏🙏🙏

zoja_
2. feb 2024

Odrazadlo nechce?

autor
2. feb 2024

@zoja_ odrazadlo sa jej celkon paci, ale to,co mame doma bolo nejak na 80-86cm a male jej to je.

januska12323
2. feb 2024

Kúp väčšie, alebo malý bycikel a pedále preč.

maryetta
2. feb 2024

Nikdy som dieta na ruky nevzala. Teda ked uz vedeli chodit. Bud kocik-ten ale neznasali celkovo. Alebo pekne pesi… potom mali odrazadlo/kolobezku.

autor
2. feb 2024

@januska12323 alebo som pozerala na alze,ze multifunkcna trojkolka :D

autor
2. feb 2024

@maryetta ja ju beriem, lebo prejdeme dost pesi, tak vidim,jedy uz nevladze
Asi sa nebudem taku dialku trepat. Dobre robis. 😊a odrazadlo klasicke ci s vodiacou tycou?

vyrovnanaosoba
2. feb 2024

Chodiť na prechádzky také, kde sa vie zahrať, oddýchnuť,keď vieš, že po polhodine bude unavená, tak nechodiť ďaleko. Ja chodím peši hodinu do škôlky a hodinu zo škôlky, ale s kočíkom, keď chce chodiť, chodí, keď je unavený, sadne sám. Alebo chodí. Môže si vybrať. Na ruky nie.

maryetta
2. feb 2024

Iba klasicke. Ale my chodime povacsine na take “tichsie” miesta kde ani auta nie su velmi. Takze si moze ist dieta samo. Ak by som musela niekde popri ceste tak isto nejake kde by som vedela dieta “ustriehnut” bez toho aby som musela behat 😂

majlo1234
2. feb 2024

Syn rovnako problemove prechadzky. Takze som ho najprv nosila na rukach. A potom som zacala bravat zas vsade kocar. A davam na vyber. Bud peso, alebo do kocara. Chvilu poreval, ale ked zistil, ze neustupim, tak sadol aj do kocara.
Ale pomoze aj odrazadlo, pripadne ergonomicky nosic na chrbat, to je take, ze aj vlk syty, aj koza cela-nic nenesies, decko skoro necitis.

18101995
2. feb 2024

No neviem ale moja má 2 roky a sama sa pýta do kočiara ,a pozoruje kam ideme . Jej poviem. Že si sadne do kočiara a uvidí mačičky 😁potom chce ísťt von pobeha trošku a zas sa pýta do kočiara . Treba len naučiť nejako

jaskolka
2. feb 2024

Buď kočík, no starší ho veľmi nechcel, tak sme kúpili tú trojkolku na tlačenie, to už bolo v pohode. No a cca od 2 rokov už len peši.
Dcéra podľa toho, ako chce, bud kočík, alebo tiež tu trojkolku.
Nechodíme zase na niekoľko hodinové "turistiky" a prechádzky, a keď sa ide do mesta, do parku, tak tam si behajú svojom tempom. Na ruky sa veľmi nepýtajú, lebo sú naučení, ze ja ich nebudem vláčiť niekde po meste na rukách a nosič u nás vlastne ani nikdy nebol používaný, keďže syn ho nechcel (skúsila som párkrát) a dcéru som tam ani nedávala, keďže ona milovala kočík. Ani si neviem predstaviť, že by som mala dat 14 kilove dieťa do nosiča a zavesiť na seba, však by ma porazilo!

letfenixa
2. feb 2024

Tiež som syna nenosila, buď kočík alebo odrazadlo.

svetlonos
2. feb 2024

Ahoj, ja som presne v tom veku nosit prestala zo zdravotnych dovodov. Pokial mi trucoval moc na schodoch, bol unaveny, chory - ok byniesla som. Inak som si kludne na tie schody sadla a čakala. Naucil sa a bonku presiel vela. Vedela som, kedy sa unavi a neska s nim privelmi daleko, iba z rána.
Zato mm si ho naucil nosit na pleciach... Lebo mile a je to rýchle.
A vies co? Ma 3,5 a pri ockovi mu vzdy "ochromeju" nožicky! Divadlo dokaze zrobit az des. Mne nie, vie ze nehrozi a nadám aj svojej mame za to. Viem kolko je schopny prejst - a teda dost so mno sam. Muz chce utat zo dna na den, zial nejde to tak super. Ale odporucam vrele kratsie trasy alebo niekde po parku, pesej zone, ihrisko. Vzdy jed sa unavi, sadneme si poobijmame sa a je dobre zas. Drzim palce 🙂

majlo1234
2. feb 2024

@jaskolka ten nosic na chrbte neni tak hrozny, a mozno je to aj o zvyku, ja ho vyuzivam na turach tak som asi zvyknuta. Ja naopak na rukach vobec nevladzem, syn ma tiez skoro 15 kg, tsk mu to dookola hovorim, ze mamka nevladze

maribell
2. feb 2024

Normálne sme brali v týchto začiatkoch kočík. Išiel krásne dlho sám, ale potom sa proste unavili ako píšeš aj ty. A vtedy mal na výber 😅 - buď si sadneš do kočíka, alebo ideme ďalej peši.

akvi
2. feb 2024

Tak môj odmietal kočík hneď, ako vedel chodiť. Odrážadlo bola záchrana. Miloval ho a nikdy sa nestalo, že by odmietol na ňom ísť. Mali sme ale také, že vzadu boli dve kolesá, čiže si vedel aj oddýchnuť, lebo sa na ňom dalo sedieť a nemusel vkuse riešiť rovnováhu. No a v troch rokoch presedlal na bicykel.

viestta
2. feb 2024

Mozno by pomohli kratsie prechadzky aby vladala absolvovat cestu domov po svojich

mogaa
2. feb 2024

o chvíľu je jar, naozaj najlepšie riešenie je odrážadlo....

otvorena
2. feb 2024

Jooj to aj my sme tak začínali bez kočíka . Tiez som krpca zo začiatku čo to ponosila ale už je väčší tak dávame riadne trasy..musíš vydržať 👊😉
Odrážadlo ho začalo teraz zaujímať, môj radšej behal kade tade.

ivangeline
2. feb 2024

Vzdy som chodila aj s kociarom. Porom ju tam proste das.. Alebo niektoré mamky maju 3kolky,kt vedia tlacit.

123el123
2. feb 2024

V tom veku moj chodil len na odrazadle ( funny wheels)