icon

Ako dlho nechávať trojmesačné bábätko na brušku počas dňa?

28. sep 2023
anavixy
28. sep 2023

Kolko vydrzi, radsej kratsie a viackrat denne, pokial sa mu ta poloha velmi nepaci, pokial sa mu tak paci a napolohuje sa tak, ako ma byt (teda opiera sa o lakte, je uvolnene, nerobi sa kozna riasa za krkom..), tak ho nechaj. Radsej kratko a kvalitne viackrat denne, zalezi od dietata 🙂

vahcaac
28. sep 2023

@anavixy suhlas. Treba pozerať na kvalitu. Môjmu to nevadilo a bol na bruchu stále, keď nespal. Ca. V 6stich mesiacoch som ale zistila, že úplne zle svaly zapájal. Mal zriaseny krk a vtedy už aj menšie následky, ktoré sa síce cvičením vytratili, ale radšej sa vojtovke vyhnúť, keď sa da 🙂 ak robí všetko správne, tak poloha na bruchu je pre dieťa najlepšia

autor
28. sep 2023

@vahcaac a ako zistím, že je na brušku správne?

anavixy
28. sep 2023

No musis si najst ako to ma vyzerat. Mas instagram? Najdi si nejake profily fyzioterapeutov (fyzio kristy, fyzio detem, detska fyzio mama, na fb myslim fyziomama ma videa) alebo proste googli, toto najdes vsade.

vahcaac
28. sep 2023

Nič nepokazis kontrolnou návštevou fyzioterapeuta, ktorý pozrie viacero veci. Ja popravde sama už neviem, čo všetko sa má všímať. Zriasenenie kože na krku, poloha hlavy, poloha ruk, nôh. Je to taká vec, ktorú ti najlepšie zhodnoti fyzio alebo možno aj obvodný