icon

Ako dopomôcť dieťaťu, aby začalo štvornožkovať?

26. apr 2022

Ahojte ako sa dá dieťaťu dopomôcť štvornoškovať, máme osem mesiacov a nieako sa mu nechce

Strana
z2
amelie2017
27. apr 2022

@andreatytler no my mame velku penovu podlozku v obyvacke a koberec na pol detskej izby, ale poznas deti, vsetky miesta su zaujimavejsie, ako tiez kde ma byt 🤣 cca o mesiac uz bude teplo u nas, tak uz to pojde aj bez gati. Ale pokroky robi, takze dovtedy to urcite zvladne aj takto. Kazdy den sa udrzi viac a viac

81anina
27. apr 2022

@ildiko36 presne ako si napisala s tym uterakom ja som mojho tak naucila stvornozkovat. Uz davno sa daval na 4 a nie a nie zacat.Len sa plazil aj to zle tahal jednu nohu za sebou ako raneny vojak. Po tomto cviku najprv zacal spravne striedat rucky nozky pri plazeni a na druhy den aj stvornozkovat.

ildiko36
27. apr 2022

@81anina moj uz beha od januara, vtedy mal 8mes, ked mal 6mes este ani hlavu dobre neudržal a nevedel chytať hračky s ľavou rukou, držal to v pästi.Nam velmi pomohla vojtovka aj to cele cvičenie, my sme zacali cvičiť od septembra lebo zvláštne mal fixovanu pravú nohu v kolene a zla bola aj ta lava ruka..Dr nas dala hned na rehabilitaciu, som si pomyslela ze bude velmi dlho trvať kym sa postavy na nohy, bola som milo prekvapena, 1x do tyždna sme mali rehabiltacia ale ja som s nim cvicila doma denne 3x4x 30min..celkom sam sa pohol 19.feb vtedy mal 9mes

81anina
27. apr 2022

@ildiko36 my sme nikam nechodili a mozno sme mali neviem moj sa zacal stavat na nohy okolo 10 mesiaca v 11 mesiaci zacal stvornozkovat aj chodit okolo nabytku okolo roka no az v takmer 19 mesiacoch zacal konecne sam chodit strasne dlho stvornozkoval celkovo je taky bojazlivy bal sa sam pustit do priestoru...

ildiko36
27. apr 2022

@81anina vela ludí hovorí ze je čas, ale ja som tiež zdravotnik a som zástancom toho ked vydim že nieco neni na čas alebo v poriadku treba to čim skôr riešiť, potom su menej komplikácie a ta rekonvalescencia je tiez rychlejšia

mou14
23. sep 2023

@ildiko36 ahoj, ak by bolo ste možné, tak ja by som poprosila tie videa 🙂 vopred veľmi pekne ďakujem ❤

ildiko36
23. sep 2023

@mou14 napis mi ip, viem to poslať cez messenger

karamelka1234
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2