icon

Ako fungovať s dvomi malými deťmi v jednej izbe?

gerfinka
24. máj 2020

Ahojte žienky,
chcela by som poznať skúsenosti mamičiek ako fungovať s dvomi malými deťmi v jednej izbe? Totiž mám takmer dvojročnú a každú chvíľu sa narodí ďalšia babulka. Žijeme u svokry v dome, v jednej izbe, čo bola pôvodne obývačka. Ideme stavať dom, vo vyhliadke je aj prenájom bytu-ale to sme nestihli doriešiť. V dome je už potom len kuchyňa, svokrina izba a ešte mládenecká manželova, ale do tej je zlý prístup a v podstate ju využívame ako sklad, čiže sa tam asi nebudem presúvať s novorodeniatkom, keď bude napr. staršia spať. Dajte nejaké tipy ako to zvládnuť? Najmä, čo sa spánku týka... Našťastie ide leto, tak budeme asi veľa vonku. Ak to mal niekto podobne, ako ste to riešili?

Strana
z2
extempore
24. máj 2020

no a nebolo lepšie počkať aspoň s druhým dieťaťom keď nemáte vyriešenú bytovú otázku?

gerfinka
autor
24. máj 2020

@mucuinka ďakujem, za povzbudivé slova😉

mogaa
24. máj 2020

@gerfinka netráp sa, keď sa musí tak sa to jednoducho zvládne....a aj v jednej izbe....

gerfinka
autor
24. máj 2020

@extempore nie nebolo! Máme svoj vek už s mužom, chceli sme menší vekový rozdiel medzi deťmi +iné okolnosti k tomu...

extempore
24. máj 2020

@gerfinka no tak ale potom sa tu nesťažuj. Takto ste si to zariadili, tak to takto máte.

gerfinka
autor
24. máj 2020

@extempore ja sa ale vôbec nesťažujem! Ja som chcela čítať len tipy a rady ako to ľahšie zvládnuť. Keby sa sťažuje, vyzerá to moje písanie inak... 😉

henka123123
24. máj 2020

@gerfinka ja by som do podnajmu nesla..fakt rafsej tie peniaze za podnajom dajte do svojho domu a budete mat rychlejsie hotove..da sa byvat aj v jednej izbe nebudete prvy ani posledny..my tak byvame a to ani nestavame nic a sme spokojny..kolko parom ma velikanske domy a o detoch mozu akurat tak snivat..takze pekne sa tes z deticiek a coskoro budete vo svojom.. 🙂 popripade do tej izby co mate skor uloznu faj si tam nejake pohodlne kreslo naor.hupacie kde vecer ked babo bude plakat mozes tam zobrat nakojit a tak aby si nebudila starsie

gerfinka
autor
24. máj 2020

@henka123123 podnájom bude asi len tak, že pre platíme náklady. Do normálneho by som isto nešla, keďže už na jeseň začneme stavať, tak by to bola veru škoda peniažkov. A veru ta radosť z detičiek... O dve sme už prišli pred touto staršou, takže viem co to je...

henka123123
24. máj 2020

@gerfinka ko pokial fakt len naklady tak ano chodte do toho a keby to nevyslo tak to date aj tam kde ste kym postavite..a mozno toto druhe babatko bude zlaticko a mozno vas ani koliky a podobne nebude trapit tak ti to same sa ulahci..ale urcite skus co najviac ulachcovakov.teda aspon ja tak to budem riesit ze si dam kreslo take mensie do kuchyne a tam budem chodit v noci kojit a tak.plus kupim elektricku hojdacku.a nosit budem tak verim ze to dame 😂 niekedy sa tiez zilo tak ze v jednej izbe a mali aj 6 deti nase prastare matky by vedeli rozoravat a vylepsovaky nemali ziadne 😂😂😂 no a svokra tak nevien ako si s nou vychadzas? ja som moju videla naposledy ked mal syn 2 tyzdne :D

marca12
24. máj 2020

Ale neboj to v pohode zvladnete a je to len docasne. Starsia sa bude musiet naucit brat ohlad na mladsieho surodenca. Vobec sa tym nestresuj.

deti95060810
24. máj 2020

my sme boli v jednej izbe dvaja dospelý a 3 deti....štyria sme spali v posteli a malé bábo vedľa mňa v postieľke.... Vydržali sme. Doteraz nato s mm spomíname....

ahyt
24. máj 2020

Uplne v pohode. Bydleli jsme v garsonce/ opravdu 1 mistnost/ plus WC a koupelna.Celkem 5 let. Mame 2 dcery v rozmezi 22 měsíců a stěhovali jsme se , když mladsi dceri bylo 2,5let a starsi 4 a kus.A vzpominam na to jako krasne obdobi.

deniskap
24. máj 2020

Ked sa nam narodilo babo,starsi mal 14 mesiacov.Postielky mame 2 v spalni a uplne vpohode fungujeme. Cez den spia vonku v kociku,vecer ich davam oboch naraz spat. Starsi sice skor ako zaspi blaboce,spieva si, obcas nieco vykrikne, maly si pri nom jednoducho zvykol. Asi aj preto,ze boli spolu od zaciatku. Tiez by som si to vedela predstavit inak,ale nie je to nic,co by sa nedalo zvladnut. Nestresuj sa tym zbytocne,snaz sa byt vpohode,uvidis ze nakoniec to nebude take strasne ako sa toho bojis. Ked-tak,poriesite
potom,ked to nastane

daganov
24. máj 2020

@ahyt tak to ťa obdivujem, keby som žula suché rožky, tak toto nie

pribinak
24. máj 2020

@ahyt keď sa chce, všetko sa dá ;)

Strana
z2