Ako mám zvládať 3 deti?
Mm je živnostník takže jeho čas na nas si najde strasne malo ja som nA rodicovskom mam 5,3r. dievcata a 1r. Syna som s nimi vkuse sama nevladzem som uz unavená a niekedy uz ani psychicky nevladzem nemala som pre seba ani 1den volný vkuse to isté do okola idem ku kadernicke s maličkým nemá mi kto s nimi pomoct ako to riesite vy mamicky
@maminuska nemusis ma lutovat.ale je to dobre ako ich vychovavas.aby boli samostane ked budu starsie 🙂
@matta1 Tu si precitaj jedne članok .
http://najmama.aktuality.sk/clanok/234554/tak-t...
@hameeda dakujem velmi za povzbudenie, si velmi mily clovek 🙂. Ako vzdy tak aj teraz musim s tebou iba suhlasit, deti su moje poklady a kedze vsetko chlapci,tak sa citim ako kralovna, naozaj davaju priehrsitia lasky,len clovek si to v beznom dni medzi kopou problemov ani nevsimne, co je teda velka skoda.....
@kotatko1232 Ja sa pridam do plena, ale nechcem sa s tebou hadat len Ti vysvetlit, preco ta veta asi nebola na mieste.
Vies, keby si napisala, naco si robili 3 deti, ked to FINANCNE nezvladali uz pri dvoch, tak to by som aj brala. Lebo tie financie sa daju lahko matematicky spocitat a vykalkulovat, ze ked uz teraz triem biedu, tak s 3-mi detmi to nebude o nic lepsie, len sa mi pohorsi.
Ale v tomto pripade sa jedna o uplne nieco ine-fyzicka a psychicka zataz. Zakladatelka temy asi nemala "kristalovu gulu" a nemohla si predstavit a dopredu zistit, ci zvladne fyzicky vychovat/opatrit 3 deti.
Nikto predsa dopredu NIKDY nevie, ake bude mat deti. Vies, ze deti mozu byt dobre, tiche, poslusne, introverti, nekonfliktne ale aj naopak. A preto niektore matky potrebuju pomoc (a vacsinou ju aj vo svojom okoli maju od rodiny) a niektore zvladaju vsetko bez pomoci. Som si vsak ista, ze kazda z tych matiek ma iny zivotny styl a ine predstavy o zivote.
Ja som tiez vzdy chcela 3 deti a netusim, ako by som to zvladala (rodinu vidam raz za rok). Mam len dve, ale pricina bola financie, nie to, ci by som ich zvladla, alebo nie.... 😵
Tu je vsak problem iny.....na Slovensku je taka "nepisana" sutaz- kde nic nevyhras, ale aj tak ju hras. Hra spociva v tom, ze pokial nedokaze sama, bez akejkolvek pomoci:
-obriadit muza
-obriadit deti
-mat vsetko nakupene
-mat stale navarene
-mat vzdy nieco napecene
-mat stale upratane
-byt stale upravena
-byt stale plna energie (v posteli)
- nechodit von, nemat ziadny konicek, neopustat deti ani na hodinu, zit len pre rodinu.........tak nieco s tebou nie je v poriadku. A zavolat si opatrovatelku alebo NEBOJDA upratovcku, ktora ti tie okna umyje a ty namiesto toho si mozes v klude vypit kavu, zobrat deti do parku......to nie! Co by si o tebe ludia pomysleli ??? 🤐
🙂 @hameeda mas velmi dobre, trefne a pekne komentare k tejto teme..,.,
@mata02102010 : no píšem čo si myslím a čo cítim 😀 , ja som si prešla tiež všetkým možným až kým som nepochopila jednu vec, žijem len raz a toho času na život nie je tak veľa, tak každý deň ktorý prežijem v smútku, nervozite, alebo zúrivosti je úplne stratený deň, teda aj čas, kôli nervozite nám unikajú tak krásne veci, a je to veľká škoda nechať ich unikať, samozrejme aj ja mám zlé dni, no obyčajne trvajú len pol deň, potom sa zastavím a si pomyslím načo to je dobré behať tu ako zúrivé zviera, s úsmevom ide predsa všetko ľahšie 😉
@digysa a načo si mi to pisala tu hru ci coto??
@danielahamar deti my chodia do skôlky som doma len so synom .
@zara0201 svokre som ich nechala kým ta najstarsia bolA v škole a nedopadlo to dobre mamka pracuje od rána do večera:'(
@matta1 pýtala som sa iba preto, že tak potom to máš nejako zle zorganizované -čas, voľno, oddych 😉 a tiež by som chcela tri deti, len financie zatial nepustia 😔
preco si nezaplatis na chvilu opatrovatelku? to neznamena, ze si zla matka. prave naopak. vies si zariadit cas tak, ako treba. iba stastni rodicia mozu mat stastne deti. v takomto tempe vyhoris, nevydrzis, budes nestastna. neprospieva to nikomu...
@kotatko1232 ja sa ta nechcem nijako dotknut (a je mi jasne, ze napises, ze ja sa ta dotknut ani nemozem) ale ked tak citam tvoje odpovede a pripomienky...
no poviem to takto: na tvojom mieste by som sa radsej uz neozyvala.. ty sa ani len nesnazis pochopit to, co ti hovori v dobrom niekto druhy...
Ahoj ja mam 4 deti vo veku 17,15 rokov takze poriadny pubertaci.A 5,1 a 1,4 rocne takze mali, upistany,mamickiny od rana do vecera.Su to moje slniecka, hviezdicky proste vsetko.Moj manzel skoda reci,je fajn ale na deti nema cas,rano odchadza a vecer prichadza a aj v sobotu pracuje.Som vsak stastna ze mam aspon on pracu.Deti odrana do vecera mama, mama ,mama,to poznas. 😀 Staci si najst sistem,nenahlit sa,pekne postupne a uvydis budes mat tolko casu ze sa budes aj nudit 🙂 .Ja mam rodiny dom,staram sa ovsetko sama aj odvor,este aj kosim travu.Chodim na nakupi do obchodu len a len pesi.A ver ,never okolo tych starsich je viac prace ako pri malich. 😀a VOBEC SA IM NECHCE POMAHAT,ALE TO NEVADI DAVAM IM VOLNOST. Nehovorim aj ja som unavena aj velakrat vystresovana,a pred menstrulaciou fu ani nehovorim,ale ide to.Pomali si zadel vsetko a bude OK 😉
@koniarova nestiham byť ani na pc ☹ dcerku tu strednu mam 3tyzden doma choru uz sa tesim na pondelok že pojde do skôlky lebo ked je ona doma nic nestiham a ani v noci nespim pro mm lebo spim s nou co je na mna taka naviazana aj teraz vam písem a dobre ze mi na hlave nesedí 🙂 ☹ citam si vaše prispevky ale nestiham odpisovat ☹
@matta1 ahoj , ako pozeram tak pozeram ale hlavne by si si mala zobrat k srdcu rady typu, zapriahnut pokial sa da este niekoho ineho. necitala som vsetko, ale stacilo mi vidiet par hnusnych prispevkov o tom naco ste si robili 3 deti. nechapem. ja sama mam 3 deti, planovane boli dve a k tej starsej na pribudli este dvojicky. takze mam doma 3 baby ... 5r, a dvojky maju 2r. 4m. co ti poviem? nie je to lahke, kedze sme teraz v zahranici, manzel tu zobral robotu, kedze doma mu isli zrusit pracovne miesto. a nakolko tuna firma nam umoznila, ze pride sem cela rodina a budeme spolu a on bude chodit do prace, tak sme to zobrali. takze som v cudzej krajine, nemam tu nikoho kto by mi pomohol. s detmi som sama. starsia mi chodi do skolky a som na nu velmi hrda, lebo sa pekne uci uz aj jazyk a zacina komunikovat v nom. cele dni som s detmi sama, manzel tiez chodi rano do prace, este s detmi spime. chodi domov na obed sa najest a cestou mi vybera zo skolky malu lebo tu nemaju obedy. resp. ked mame dlhy den a skolka je aj poobede, tak idem po malu ja a ocko ju nesie nazad do skolky. skolku mame nastastie blizko lebo cele to idem-pridem musim riesit aj s dvojickami. doma ma caka ako kazdu zenu domace prace, varenie a vs. mozne. varim jedla, ktore nie su narocne, su rychlo hotove, resp. siahnem aj po mrazenom jedle ked nic ine.varim stale na dva dni. resp. jeden den varim polievku a druhy den len druhe jedlo, stale mam totiz nieco z predchadzajuceho dna. tak nemusim stravit tolko casu v kuchyni.
manzel sice kazdy den taha aj nejaky ten nadcas, ale nastastie ma piatky poobede uz volne a aj vikendy. ked treba, tak ide do prace aj vtedy ale beruc ohlad na nase deti, tak sa snazi s nimi travit cas aspon tie vikendy.
moj nazor je ten, ze potrebujes hlavne sadnut s muzom a vysvetlit mu, ze to je jednoduchu narocne a ze ty tiez nevladzes. ak teba nebude aspon troska setrit tak nakoniec mozes aj ty ochoriet a potom mu ostane starostlivost aj o deti a aj teba. to ze je zivnostnik nic neznamena. viem ze si treba cenit ze clovek robotu ma, ale treba si cenit aj ze clovek ma aj rodinu a deti.
ja som si zaviedla zlepsovak typu... nezehlim nic, len mazelove kosele a aj to len kazdy 2. tyzdenv utorok poobede. kedze viem zehlit lne ked dvojicky spia, tak je to take akurat. no to znamena ze mam naraz kopu kosiel, ale kym muz ide do skrine ama co z nej vyberat, tak nie je problem.
najst si kamosku ktora ti pomoze.... ja mam tiez tie svoje, volaju sa mycka, pracka a susicka. viem kolko pradla je pir 5 ludoch, takze 😀 😀 😀 ine kamosky zial teraz nemam a aj tak by som nevedela nikomu zavesit vsetky moje baby na krk. mozno babky keby ti vedeli niekedy pomoct. to neviem, ci ich mas blizko. ja ti teraz opisujem len stav, ked fakt nemas nikoho, kto ti pomoze.
ked je muz doma, musi aj on pomahat ... ci uz s varenim, alebo popratat, alebo hoci aj s detmi sa len pohrat.
ja sama mam malo casu na seba. ci si vecer viem dopriat kludny kupel? nie .
v noci spanok? zial nie, dvojicky nespia dobre.
kavu? mozno tak v behu.
komunikacia s niekym? je to cez skype s rodinou. takze mi tiez niekedy hodne uz drbe a mam pocit ked moje deti placu a dokonca aj ta velka lebo trucuje, ze najradsej by som si sadla na zem a revala by som tiez. a niekedy to aj spravim. ked uz nevladzem, tak kludne sa pochytim s manzelom, lebo zial muzi su uz taky ze este nechapu celkom ten kolobeh ako sa domacnost udrzuje v akom takom stave. ze veci same sa neposkladaju a nevletia do skrine. ja nie som saxana, a neviem carovat, aj ked mi obcas muz povie ze som bosorka. ked dostane manzel obcas vycistit zaludok, tak mu to len prospeje.
s detmi som ak to pocasie dovoli vonku, hlavne poobede ked male vstanu a ideme po nasu velku do skolky, tak po tom uz s nimi ostavam vonku, na ihrisku. nech sa vybehaju, aspon sa zabavia. nech nie su zatvorene medzi 4 stenami. a aj mne to pomaha, lebo stretavam aspon tam nejake ine mamicky na ihrisku, alebo ked uz aspon troska pokecam s ucitelkou v skolke, niekedy je aj to uz povznasajuci pocit. aj ked si vies predstavit, ze v prvom momente na mne hned vidia ze som tu cudzia, hold neviem ten ich dialekt tak sa staci ozvat a uz vidia ze nie som ich 😝
manzela inac posielam nakupovat, lebo nakupovat s 3 detmi je ako adrenalinovy sport. ale zase na druhej strane aspon zmena.
takze asi tak. ziadna slava, ale nakolko sme radi, ze sme ako rodina spolu, tak musime nieco aj obetovat, hoci v tomto momente je to hlavne moj cas, ktory travim s detmi a s domacnostou.
@matta1 a este som zabudla, ze sa snazim sama udrziavat fit, nie cvikmi, kedze na to cas nemam, ale aspon sa denne dopujem vit. C a doprajem si aj sumive magnezko. aspon nie som taka vynervovana. lebo povedzme si na rovinu, clovek toho ma niekedy vyse hlavy, ale ja si stale hovorim, budme vdacni za to co mame a verme ze tak je to dobre. lebo vzdy moze byt este aj horsie. takze nestazujme sa ze nase deti su chore, pokila maju len nejaku banalnu virozu, hoci s teplotami a hoci je to v tom momente narocne. spomenme si v take chvile na zeny na matky, kotre maju ozaj chore deticky, neliecitelne chore, alebo s trvalym postihnutim. ze oni to maju 100 x takzie ako my. dakujme Bohu za to, ze nase deti su zdrave, ze su stastne a ze maju strechu nad hlavou a pred sebou tanier s jedlom.
ja nepotrebujem kadernicku, kozmeticku a nepotrebujem ani luxusne oblecenie. len nech sme vsetci zdravi a spolu.
@jana_eyre prosim nestaraj sa oto co ja pisem nevšimla si si že už neodpisujem??už ma to tu nebavi??tak prosim rieš tu mamičku čo ma problem a nie MNA!! Dakujem
@meusicka ahoj dakujem že si mi napisala a že si reagovala na moju správu. Já zehlim všetko okrem ponoziek ,KAZDY den ráno musim mať povysavane po 3detuckach bordel neskutečný doobeda si popratam navarim idem do skôlky buď ideme na ihrisko ale nestiham ani ceknut s kamoskami lebo mam dost hyperaktivneho syna na smykalke dole hlavou vyjde na perliesky lopta a ani piesok ho nezajímátakze beham len za ním a to má 1r. A 4mes. Ked uvidí ta stredna že sa mu venujem že beham za ním tak aj ona chce svoju pozornosť🙂 ☹ takze nemam čas ani sa im niekedy pozdravit ☹. ESTE ze ta staršia je uz jak kedy samostatná . Mamka chodí do práce od rána do večera svokra v rakúsku. Ked pride domou pracuje na zahrade
Kamosky mam co maju svoje deti a maju dost zo svojimi ne to este aby zobrali moje. ☹ manžel aha dnes prisiel z práce o 15:30sli SME do Kauflandu s 3detmi 😀 Ptisli SME domou a siel na pivo ze ide nieco s kolegom ratat . Ale že pride domou na 19:30 že ja pojď behat konecne aspoň nieco mozem pre seba urobiť cca aspoň 30-45min. Ale este o 19:00 dat deti na poriadok a tak moz ist za svojim
@matta1 To poznám.a úplne vás chápem.my máme tiež tri deti všetko chlapcov .môj muž je tiež szčo. a s deťmi mi nepomáha.keď aj má čas radšej si leží pri TV a pozerá hokej,futbal.A ja som väčšinou na všetko sama a niekedy mám pocit e sa zbláznim z nich.ani jeden krok bez nich nemôžem spraviť....riešim to asi tak ,že keď sa dá idem s nimi aj na celý ďeň von,nak sa vybláznia a vybehajú.a mne stačí si kúsok sadnúť a iba dávať na nich pozor aby sa im nič nestalo a aj to je premňa oddych.
@kotatko1232 Ta "hra" nepatrila tebe, bol tam odstavec. To patrilo pre vsetkych. (Tebe som len ten prvy odstavec venovala)
Opat Pre vsetkych (ktori nepochopili, metaforu "hra") Hra(sutaz) = ZIVOTNY styl zien, ktory tu bezne citam na koniku. (vsetko zvladam sama, nepotrebujem ziadnu pomoc a ked nestiham, tak sa robim, ze stiham, ale psychicky som uz na dne....)
@modrofuzik11 Tiez radim opatrovatelku, ale na nase prispevky mamicka akosi nereaguje........hmmmmm 😉 Prehliadla ich pekne.... 😅
Tazko radit, ked clovek ani pomoc nechce....len sa tak postazovat a pokracovat v tom svojom kolobehu.... 😔
@digysa SOMARINY NECITAM
@jana_eyre NO LEBO KRAVINY PISES!!preto som ti odpisala....a mna nic nerozculi
@kotatko1232 😀 ano, vidno to na tvojom style pisania.. si uplne kludna..

@martija : tak to mi je ľúto ☹ ,,no možno je to pre teba nový začiatok,,,upriam sa na seba, kašli na všetko ostatné,,daj sa dokopy,,urob si pevný režim a verím že budeš aj ty aj decká ok,,nezabúdaj že deti chápu viac ako si myslíš tak aj s nimi hoď reč a muž možno aj v zahraničí pochopí aký ste pre neho dôležitý a ak nepochopí tak nestojí za jedinu tvoju slzu... 🙂 hlavu hore máš určite tri nádherné slniečka a už nikdy nebudeš sama,verím že lásky dostávaš denne od tých slniečok veľa stačí sa na chvíľku zastaviť a tú lásku priať a všetko bude hneď krajšie...........držím ti veľmi palce aby si mala krásny život, pretože si ho zaslúžiš, porodila si a vychovávaš 3 deti a za to ti patrí veľká pocta,,,vychova detí je ta najdôležitejšia, najťašia a zároveň najkrajšia práca na svete,,,,,,,,,,,,,tak nech sa ti v nej darí 🙂