Ako na prechádzku s dvoma psami a bábätkom?
Ahojte, mám otázku na tie maminy, ktoré majú dieťa a dvoch a viac väčších psov. Rozmýšľam nad tým ako to urobiť keď budem potrebovať venčiť a budem doma sama aj s novorodencom. Nebude sa to stávať často ale ak by sa náhodou partner v práci nečakane zdržal alebo tak. Môj plán je taký, že kúpim nosič (asi manduccu) a bábo budem mať v ňom a pôjdem venčiť. Len som myslela, že budem s nimi chodiť aj na dlhšie prechádzky aj s babatkom v kočíku, ale to asi nebudem zvládať bo by som potrebovala aj tri ruky 😉 , budem musieť privziať partnera 🙂 ako ste to riešili?
Len pre info, svoje psy nadovšetko milujem a rozhodne neuvažujem nad tým dať ich preč. Len pre istotu, ak by tento príspevok vyznel týmto smerom 🙂
@kikuleenka Ano, mas pravdu, ja som pisala tiez tak,ze mam mladu fenku, je velka a este neukaznena,samoskrt.obojok som nikdy na ziadneho psa nepouzivala...preto odporucam v zaciatkoch ohlavku, je velmi pohodlna, pre psa humannejsia a pre psickara je to uplna pohoda.Ked sa, samozrejme, pes nauci, postaci ádekvatna vôdzka.Ja som ohlavku objavila iba pred rokom, vychovavam uz osmeho psa...
@natuska87 v pohode 🙂
ja mam sice len jedneho psa a naopak dve deti 😅 , ale pes je nevychovany 😕 , taha sa, a ked sa feny haraju tak to ani nebudem opisovat co stvara. no vonku s nim treba ist ci chceme alebo nie 🙂 ked boli deti babatka tak som chodila s nosicom a pes ma popruhy a islo to. neskor aj s kocikom, aj pes si uz zvykol, ze musi pockat kym si poprekladam voditko z jednej ruky do druhej, alebo co...a zvladnem aj telefonovat, tlacit kocik a drzat psa na voditku. niekedy sa z nas urcite ludia z okien smeju co stvárame 😀 a ked mam aj dazdnik, tak to je jedna podííívanááá
@ynett aspoň kým si tehu... by si mohla nechať venčenie na mužovi, určite svoje hafiky miluješ, ale nechcem si predstaviť situáciu, že tvojich psov napadne iný pes a ty to budeš s bruškom riešiť ... myslím to v dobrom, psov milujem, jedného mám, ale takýmto situáciám sa niekedy neviem vyhnúť ☹
@maria1989 partner ich venčí, ja ich venčím len keď sa zdrží v robote a už chcú ísť. takže to je cca raz za týždeň. Inak ich venčí len on 🙂 ako som už písala napadnutia sa nejako nemusím báť, keďže v širokom okolí sme najhrozivejšie psy 🙂 a keď sa blíži nejaký cudzí pes tak si ich beriem preč.
@maria1989 😀 niektorí psi nemajú pud sebazáchovy a hlavne na vodítku, predpokladám, že bez vodítka by taký hrdina nebol 😉
raz som mala taký "incident" s jednou pani. moje sa venčili na výbehu psov, na voľno, jej bígl bol na vodítku a trhal a vrčal a štekal po mojich ako blázon. moje si ho vôbec nevšímali. a tá pani mi hovorí, aby som si dala svoje na vodítko, no skoro som odpadla od smiechu 😀
@ynett u mna nosenie v satke nehrozilo pri dvojickach...ale poviem ti dostala som raz strach ..sused mal navstevu netusim preco u neho boli aj so psami..boli to nevicviceni vlciaci..brana bola otvorena a oni sa rozbehli smerom ku mne..situacia...pripnute psi o kocik..deticky v kociku...nastastie to bolo cez cestu a zazrakom isli auta v oboch smeroch..chceli prebehnut ale nakoniec sused s majitelom ich dostali naspet do dvora..ti psikovai neboli vycviceni ..boli to vinou majitela kotercovi necviceni....do teraz ma mrazi s toho co by bolo keby bolo..netusim taka pela mela pri kociku..5 psov..v bitke uz ich nikdy nepripinala o kocik..nikdy o seba a uz vobec by som nechodila s manducou..nemas chranene babetinko..to je moja skusenost....
psov som mala boxera a spica..boxer nam uz odisiel..ostal spic..ale zariad si ako myslis len si sa pytala tak som ti povedala svoju skusenost

@pietra ja mám po ruke práve tú čulú stranu 🙂 no malý sa narodí v máji, takže akurát do tej naj sezony 😉 však uvidíme. nejako to zvládneme 🙂 a ked nie tak aspon tatínka donútime chodiť viac von 😀