Ako najkurioznejšie ste uspávali svoje dieťa?
Ahojte,
chcem sa spytat,ci iba ja tu mam problem s uspavanim na obed a vecer alebo je tu aj niekto,kto to tiez zazil/zazival. Rada by som pocula nejake dalsie pribehy ako ste uspavali svoje deti Vy,najlepsie nieco vtipne,kuriozne.
Ja sa v mrazoch,horucavach prechadzam vonku s kocikom po kamenoch,aby sa kocik drncal a akonahle sa zastavim,ze uz nevladzem,hned je mala hore...v noci sa mi budi a musim kopat nohou do postielky,aby zase zaspala,inak stale place.
Poprosim,chcela by som tento prispevok na odlahcenie,na zasmiatie,co vsetko my mamicky musime podstupit,nie na poucovanie,ze co robim ja,ci ina mamicka zle.
Dakujem 🙂
@sejan po týždni tam už nemohlo byť ani steblo trávy, či? Susedia museli mať radosť😀 Ja som dcéru vozila cez prah dverí v kočíku.Ale iba chvíľu mala také požiadavky, chvála Bohu!
My prvé 3 mesiace keď mala koliky, tak hopkanie na fitlopte každý večer aj hodinu 🤦♀️
A keď mala asi 8 mesiacov vrešťala v noci ako besná, tak autom sa previezť na pol hodiny a potom už spala. Našťastie to bolo len raz 😁 ale to už bolo spomínané, takže žiaden extrém 😁
@dusankomoj chvalabohu máme veľkú záhradu, aspoň bola udržiavaná 😁 no a susedia ti sú zvyknutí.😁
Moj starsi ked bol babo a mal koliku, tak sme mu pustali madarsky rock/metal a pri tom mi zaspaval, neskor uz "stacil" kabat ;) doteraz ma kabat rad ;)
@petulda333 Ci aj tak ta obdivujem ja sa sama bojím ísť po 20:00Aj z koša vyniesť
Mna by skor zaujimalo ako ste na taketo kuriozne sposoby prisli?
@sejan škoda, chcela som ťa práve nahovoriť,aby si raz za týždeň chodila ,,uspavať,, k nám😀
@stormie vo väčšine prípadov je to zhmotnené zúfalstvo!
Ja už mám síce vacsie deti ale uspavanie pamätám ako keby to bolo teraz.dcera tam mi vždy po kúpaní zaspala to bolo okolo 19-20. A potom keď sa zobudila na papanie okolo 22-23 a nechcela mi spinkať ani za svet tak pekne krásne som ju poobliekala šup s ňou do fusaku a kociara a 2 aj 3 hodiny sme kocikovali kým zaspala. Cez deň to bolo fajn lebo to som len párkrát urobila hore dole s kocikom a spinkala aj 4 hodiny. No ten večer to bolo skoro každý večer do pol roka sme ju po vonku aj v mraze kocikovali a keď tak fajnovo mrzlo vtedy zaspala najlepšie to sme kocikovali max hodinu. Syn ten bol úplne iný.toho keď som dala do kocika hocikedy nikdy mi v ňom nechcel spinkať. Keď som ho dala do postielky v momente spinkal a spinkal mi tiež aj 4 hodiny v kuse ale len v postielke v kociku vôbec. A keď tak cez leto v kociku mi spal max 1 hodinu. V zime vôbec. Takže takto u nás.🙈
Mam dvojicky-nespavcov. Do roka spavali iba v kociku, takze za kazdeho pocasia sme boli s kocikom vonku. Raz sme boli kocikovat o polnoci, lebo nechceli za svet zaspat. Vonku sme stretli kamosku, ktora rovnako v noci uspavala jej dvojicky. Sem-tam spali vnutri v kociku, museli sme s nim jazdit cez muzove papuce a cez prah, do toho na plne pecky Nightwish🤣. Kamoskina mala spala do polroka cez den len za jazdy autom a ksmoskin maly mal obdobie, ze ked zaspaval, musel pocuvat hasicov so zapnutou sirenou🤷♀️
@petra2111 Keď sme už očakávali,že nám susedia do rána poskriabu auto (proste v noci bol veľmi vytrvalý a dokázal prevrieskat celé hodiny) 😂,tak sme sa išli prejsť na aute,ináč nezaspal..vyhliadli sme tie najhorsie cesty v Košiciach,aby to riadne natriasalo a lets go.V zime,ja v župane a v čižmách,teraz sa na Tom smejem,ale vtedy mi bolo do placu.U našich nám dobrú službu urobil legendárny kočík Liberta 😃
@sejan strasne sa smejem 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Najstaršieho som uspavala v drevenej ohradke na kolieskach tak, že som ju posúvala k sebe odseba. Prostredný sa mi hrával s vlasmi, lepšie povedané sklbal ich. A najmladší mi skriabal ruky, niekedy až do krvi a potom odskrabaval chrasty (viackrát som sa na to v noci zobudila) - našťastie ho to už preslo, teraz stačí, keď mi hladká ruku.
@petulda333 aj ja som mala obdobie so synom, ze prechadzky v kociku okolo 3:00 😂 zaspal vecer relat. okej, ibaze potom sa nadranom zobudil, dostal trochu mlieka a uz nezaspal - krik, takze von ... este som ho vzdy udrncala aspon do 6:00 😂😂 nastastie to netrvalo dlho
Nooo to bolo preboha .... Ako začiatky celkom fajn však pokiaľ to má 3-4-5 kg a aké to je nevinné keď zaspinka na rukách ...vsaaak🤗? Len !....... Už keď ma 9-10kg vy chrbticu v piiiiii tak to také zlaté už nieje .....😱.....tak pome do kočíka na chodbu .... A drngat drngat drngat hodinu ....a po hodine nakukneme do kočíka 👀 také oči na mňa pozru ....no asi sa jej spat teda nedalo ale bola ticho ..... Keď už ložiská z kolies dobre že neodleteli povedala som si A STACILO !!!.... IDEME na novú metódu uspavania skúsime si ľahnúť spolu do postele 😳 ..... Nakoľko ľúbi natriasanie skúsime ťapkať po ritke .... Joooo funguje to ....po cca 4 mesiacoch ťapkania mi skoro ruka odumrela ....🙈.... Nezabudnem však na momenty kedy ,,už spala" tak som sa celá natesena postavila z postele a V TOM 👀 a ja 😱😭🤯 a ťapkame ďalej ...... A potom momenty kedy som ja zaspala skorej jak ona 🙈😁😁😁🤦 .... Keď mala 5 rokov jej večerné zaspávanie bolo v detskej izbe pri zapnutom svetielku ... Jasné že keď si večer ľahla hneď sa jej dalo cikať každých 10 min ... A otázky typu ...mami Spiš? ....máš zapnutú telku ? .... A vety ....otočím sa !....zavriem oči ! ... Tak to nesmelo chýbať každý večer ....teraz má 8 rokov .... Asvetielko svieti stále .... Ostali sme len pri vetách ...otočím sa a zavriem oči .....dokonca jednu noc sa jej podarilo zaspať PO TME 🤫🙃😌 ... Milujem ju a bez týchto večerov by večer nebol večer !!!
Nase uspavanie bolo zo.zaciatku peklo. Ako.adoptovsny prišiel.k nám v 7 mesiacoch a v noci cca 6-8x pýtal mliečko.do.flasky. Obvykle.dva trikrát cucol a spal. Ale človek keď to.musi ísť zarobiť tak.sa musí prebrať...po pár mesiacoch som bola.KO ako.este nikdy.
Raz večer som bola s ním sama doma. Nechcel.vecer zaspať ani za.svet. Tak som.nam dala.matrace na zem, zatvorila dvere aby z izby neušiel, vypila dva poháre vína, pomojkala a oznámila ze idem spať. A do rána o sebe neviem. Koma čistá. Manžel prišiel okolo polnoci a tvrdí že sme obaja spali ako zarezani na zemi 😂😂😂 Malý vtedy asi prvýkrát prespal noc...😂🤦♀️
@ckatka vau 😁 na zemi sa asi lepsie spalo. a kolko mal vtedy mesiacov/rokov?
@zuzanka2411 😂😂😂veru aj Ja keď si to tak teraz predstavím 😁
@dusankomoj jaaaaj tak,teda skrytý zámer 😁😁😁
@zuzuliennka1 myslím že necelý rok. Ale.to.uz som.bola.v stave ze jeden z nás pôjde z.domu...fakt... 😂🤦♀️ fyzicky som to nedávala...našťastie sme.to.zvladli...matka zvolnila...začali sme mať viacej v paži...A dnes je to.uzasny škôlkar samostatný slušný ktorý od.toho.roka prespi fakt.celu noc.a.este aj na obed potiahne hodinu a pol.az tri. A ani s uspavanim nemáme problém. Proste ľahne a spí...to.mame.odmenu za toho prvého pol.roka 😂😂
Mne najmladsia, Teraz Ma 20 mesiacov, prvych 6 mesiacov Cele dni doslova prevrieskala. V noci Skala dobre Ale cez den len nosit sa chcela. Kocik ignorovala, ruky som Casom Mala ako opica, Tak nastupila manduce a Musela som byt v pohybe. Nedajboze som sa zastavila o sadnuti si Ani pomysliet. On a to vsetko pri 50tich stupnoch v arabskej pusti. Ani tien Ani vetrik. On a potom ako Keby zatialo, zase nechcela inde spavat ako v postielke. Takze v case Spia som Musela vzdy utekat domov.
Nasa druhorodena nam dala vyzrat vsetok ten klud co sme mali s prvorodenym 🙂
Ona nechcela byt ani v kociku, ani v nosici, ani v aute, vecerne 3-4hodinove koliky, ani na rukach nanasat ani hojdat ani nic proste, len krik a kričala az kym od unavy nezaspala . Samozrejme sme ju naucili čičikat ,ked presli koliky tak uspavanie vo vajci ale nie ze hojdat na zemi ale zakvacene vajco na ruke a prechadzat sa s nou ,ale to bolo vacsinou uz len cez den, vecer sa naucila zaspavat potom ze jej stacilo skrabkat moj malicek, vzdy ked som mala nočnú, nezaspala inak, musela som utekat z roboty ju muzovi uspat ,jeho malicek nechcela, a naspäť do roboty. Boli to narocne casy, ona bola narocna takmer do 4rokov, ale teraz uz 2roky mame lazo plazo doma, paradoxne najradsej spava iba s ockom 🙂 a ked spi nahodou so mnou tak mi stale skrabka malicek 🙂
@zuzuliennka1 tak moje obe deti nespali. Vecer lahli okolo pol 9 a o 22-23 uz hore a do 6-7 rana sme sa hrali 🙄 syn to tak mal do 2,5r a dcerka ma 15m a esymte obcas ma taku noc...
Tak ja som bola asi dlho este ako legenda v susednom mestecku kam som chodila s kamoskami do parku kocikovat... im deti spali do par mimut,mne vacsinou nie. Pomahalo uspavanie na prse (resp.aspon bol ticho a nebudil kamosov)... ale aj to nie hociake... na jednej ruke dieta nasate na hrudi, druhou rukou som tlacila kocar,aby ked zaspi mam ho po ruke, a takto som musela chodit. Obcas aj spievat. Obcas ked zaspal prso vypadlo,a kym som si to vsimla mali okoloiduci o vyhlad naviac. Aj ked len na par sekund. Zo zaciatku som sa aj velmi hambila ale dolezite bolo, ze dieta chvilku spalo. Ale ruky som mala ako rambo. Syn ked sa narodil mal takmer 4.5kg, ako 2mesacny mal 6 (kusok sme ho prekrmili nutrilonom kym sme zistili ze sa materske uz dost rozbehlo).
Vzdy som zavidela maminam v parku ako si citaju na lavicke knihu/mobil/cokolvek a dietatko odfukuje v kociari pri nich. U nas sa aj v tom kociari spalo, len kym sa hybal. A nestacilo len heglat dopredu dozadu. A mladsia tak isto. Len ked sa kociar hybal. A bola natolko vycvicena,ze aj ked som na terase uspala v kociari ja a dala kociar babke, nech vozi, tak mala na to nejak prisla a v tom momente rev. Radost,no... ale aspon uz nebeham s odhalenou hrudou po parkoch (este ze bolo leto a trvalo to len par mesiacov).
Prisli sme z pôrodnice a obaja sme zaspali asi na 4 hodiny.kuriozne bolo to ze nam zateplovali panelak a ked sme spali tak nam pri spalnovom okne cele 4 hodiny vŕtali a.my sme nic nepočuli. Ma to po mne a ostalo mu to doteraz
Zapnuty vysavac, do toho uspavanka a kolisanie v koliske. Trojboj 😁
Naša staršia bola hlavne kočíkové dieťa, ale vnútri a v noci som sa čosi naskákala na fitlopte. Nikdy nezabudnem ako sa tvárili kolegyne keď ma prišli pozrieť s bábom a ja som pri ich kávičke malú hopsala na fitlopte aby zaspala. Nové postupy, doba sa pohla 🙂 Mladšia dcéra zaspávala najskôr neuveriteľne aj sama- to bol pre mna šok, som myslela že také dieťa neexistuje, ale trápilo ju bruško a tak na ukľudnenie viackrát za noc zaspávala pri digestore na rukách natriasať. Videla som to raz vo filme, tak že skúsime a zabralo, každú noc ked bolo treba a stavím sa že by to zabralo aj teraz,len už je ozaj ťažká a našťatie to už nie je treba.
@synthiarowley digestor? tak o tom citam prvykrat 🙂

Mt yspavame uz polroka ako som odstavila dcerku, bude mat 2roky, na uspavanie pesničky. Momentalne frcime na Pod horou, takze asi 20-40x za sebou spievame, kedysi bolo naj Prší prsi, potom Paslo dievča pavy a Tota Helpa... Najhorsie je, ked sa v noci zobudi a chce, aby sme spievali😀