Ako naučiť 17 mesačné dieťa na nočník?
povedzte my zeny vy, skusene,ktore mate 2a viac deti, ako?ako naucit 1rok 5mesiacov dceru na nocnik??uz ma nebavi od okolia pocuvat a ty mas este plienku a dokedy a stale dokola...ked ona podla mna to este tiepotreby nevie kontrolovat ona nevie co spravila aj ked som ju pochvalila ked sa par krat vycikala do nocnika nevnimala to usla, na nocniku posedi ale to musim byt pri nej inak sa hned postavi odide alebo aj ked som pri nej neobsedi🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
@anjelik44 a čo teraz, keď jedol klobásu? Je víťaz či ako to máme chápať?
@elizabet173 že to je smiesne podla mna ako mi chce diktovat, urcite by som mojej nedala na ranajky klobasku bol to pokus o srandu
@anjelik44 veď jej to povedz, že to je to smiešne a zároveň, že si aj tak urobíš po svojom, takže je zbytočná jej námaha
Ja by som im na tak "inteligentné" poznámky odvetila: "juuuj a v toľkých ročkoch ešte stále tupé reči máte? A to do kedy? Však taká veľká slečna/chlapec a ešte sa nevie správať?" Ale reálne. Každé dieťa dospieva inak a tvoje sa naučí na nočník keď príde čas pre neho nie pre okolie. Vôbec nieje v tak strašnom veku aby ostatný nad tým ohŕnali nos.
Nie je pripravená. Moje dieťa si krátko po 2 narodeninach plienku dalo dole,že nechce a bolo. Má už len pre istotu na spánok,ale má ju suchu. Aj do mňa rypalo okolie. Ale povedala som si, že sú to jej zvierace,nie moja. Ona bude vedieť kedy je ten správny čas a tak bolo.
Ale pocujte, 7 mesiacov je extrem, ale ja som vraj bola odplienkovana v roku a sestra tiez. Boli tie latkove plienky a inak to vtedy silili. Lebo aj pasivne posadzali deti v 6 mesiacoch...🙄...Aj svokra ma tie tendencie, ze nocnicek uz treba a tak. Ma 13 mesiacov a na nocnik mi kasle a ked ho tam posadi, zlakne sa a s placom mi uteka odtial. Tak co sa budem trapit aj dieta. Je to moje tretie dieta, neriesim. Prve sa odnaucilo za tyzden v 2,5 roku, druhe v 2 rokoch a tretie tiez nebude mat plienku do dospelosti. Chvala Bohu su zdrave.
Mozno je pravda, ze keby som ho posadzala skor a zdoraznovala, tak by to bolo ine. Lebo sem tam mi ukaze, kde ma kaku, tak pobucha po plienke, ale to je tak vsetko. Mam aj dalsie 2 deti a proste nestiham pri nom sediet pol dna. Svagrina ma jedno, zo zaciatku aj bezplienkovu metodu skusala, a teraz aj na nocnik posadza a mala chape. No bohuzial, nas nechape a ja sa nepototo z toho...🤣...
Malá malá tiež asi koľko ako Tvoja a suseda že ich Vilko už v jej veku nemal plienku a bla bla. Tak som povedala že MY kupujeme plienky nie ona. Nechaj ju ;)
Inak TOP bolo keď mala malá asi mesiac? Tak mojej spolužiačky zo ZŠ mama nás videla vonku a malá mala iba plienku a tuším tričko, jednoducho bolo jej vidno plienku že má Pampers Premium a "zapotila" joj to prečo také drahé plienky kupujete, ja kupujem Huggies a stoja len 5€ či koľko tak jej hovorím že aj keby mala plienku zlatou niťou vyšívanu jej to môže byť jedno 🤣 a že keď malej tieto plienky pasuju nebudeme meniť ;)
To ešte sa nepočúvaš "A prečo nechodí? A tp ešte nechodí? A prečo sa vozí ešte v kočíku? To by už nemala sa voziť v kočíku" ... Neboj, do 18tky plienku nosiť nebude ;)
Kašli na ne moja to zbuchala v svojich 2ch za pár dní ešte má čas prečo ju stresovať mé to tvoje dieťa nereaguje na okolie
Aj my počúvame 😅 malý mal teraz 2 roky. Na nočník ani za svet. Ale my sme to neriešili. Len okolie ale nám to je jedno, nikto s nami nebýva takže jedným uchom dnu a druhým von. Kúpili sme rovno redukciu na wc a dávame ho tam občas keď stihneme. Teraz po 2 rokoch si vlastne začal uvedomovať, že kedy ciká a kaká. Doteraz na to vôbec nereagoval a teraz pekne sám upozorní, ale stále to nesilíme. Rýchlo s ním zbehneme na wc ale jasne že len začíname. Všetko príde samo. Má čas sa to naučiť a vidíme aj my že dieťa treba začať učiť keď tomu rozumie a je pripravené a nie kedy to chcú ostatní. Kľudne povedz okoliu že začnete vtedy keď to príde samo. 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Tieto reči som aj ja neznášala, svokra do mňa stále hučala, keď mala malá rok a pol, že už by nemala mať plienku. Pre jej radosť som to teda s malou vyskúšala. Akokoľvek som striehla, vždy sa vycikala všade inam, len nie do nočníka - ocikala podlahu, požehlene oblečenie a keď sa raz vycikala na dlažbu a sa jej na Tom ešte aj šmyklo, že si aj hlavičku udrela, povedala som dosť a zas som jej plienku dala. Odvtedy som každého s blbymi rečami poslala do hája. Mala sa bez problémov do týždňa odplienkovala aj na deň aj noc, keď mala 22 mesiacov. Vôbec som na ňu netlačila a som za to rada.
Toto je take machrovanie zien, ze pozri aka som ja svela mama a dokazala som naucit dieta v 7 mesiacoch na nocnik. Vela zien machruje s tym ake maju sikovne decko ked zacal chodit v 7 mesiacoch ale pri odplienkovani je to len a len o tom ake su oni uzasne a sikovne. Neznasam to. Vobec neberu ohlad na dieta, ide im len o to aby sa mohli prezentovat do sveta. Kasli na svokru aj na kazdeho ineho, kto ma blbe reci.
Nas syn ma 26 mesiacov. Ma zopar znakov toho ze je pripraveny na odplienkovanie ale nechce to robit do nocnika a tak budem cakat.
raz sme jej ju nechali na hodinku boli sme daco vybavit pridem a ona ze asi sa pokakala, ze ona jej vravela ideme na wcko idemee, a neprebalila ju si predstavte 🙄 keby jej ju nechám dlhsie tak ju tak necha? Hlavne ze prva sa mi hrnula ked som z nemocnice prisla mi všetko ukazat kolo nej a teraz sa dieta pokaka a ona ma problém lebo uz ma.byt na nocniku davno🙄
@lulka321 presne u nas takto
@nikasmile no ale tak.by sa naucila🙄😂... Určte v 7 mesiacoch
Vôbec by som si s tým nerobila starosti. každé dieťa je iné . Ja mam tri najstarší mal niečo po druhých narodeninách keď zahodil plienku ale na noc sme mali ešte minimálne do 2 a pol roka druhá mala presne dva roky keď zahodila plienku a teraz tretia ma 19 mesiacov a plienku ma už len na spanie. Kazde dieťa je iné a potrebuje menej / viac času. Svokru by som si nevsimala.
Skúšať a skúšať nech si zvyká, že tam bude chodiť pravidelne. Môj starší sa odplienkoval keď mal 2,5 roka na deň aj noc. A mladší má 3 roky a 2 mesiace a na noc už vyzerá že budeme bez plienky a cez deň tiež keď mal 2, 5 roka. Chce to čas a trpezlivosť. Keď budeš dávať na nočník tak si zvykne, ja som pri mladšom tiež sedela aj knižky čítala inak by tiež nevydržal tam sedieť. Ono dieťa si to začne pomaly uvedomovať a cez leto to dáte parádne 👌 ja som staršieho nechala aj doma v slipoch keď mal 2 roky a nič on sa v kľude vycikal do slipov žiadny problém 🤣a to začal plakať až keď bola kaluz na zemi🙈🤣
To je ešte skoro podľa mňa. Keď bude pripravená, pôjde to ľahšie. Naša malá 2 roky a 2-3 mesiace, keď sme prestali s plienkami úplne. Netreba to siliť, lebo my sme skúšali aj skôr, ale dostala strašný odpor k nočníku na istú dobu....
Este je mala, neuc ju a okolie nech sa stara o svoje deti. Ja osobne ank nepoznám 1,5 r dieťa bez plienky, ano pocula som bla bla, ale nikdy som take dieta nestretla. A to teda v tom veku sme boli stale medzi detmi... Ucili. Sa. Ako cca 2,5rocni (+-).
Uprimne neviem si realne predstavit ako sa v 7 mesiacoch pyta na zachod, lebo ja teda neviem tiez ci som leniva ale podla mna podstata toho, aby dieta bolo bez plienky je, aby to dieta chapalo, ze ide cikat/kakat a malo by dat signal a ked potrebuje dospely mu stiahne gate a ak treba pomoze na nocnik/zachod, ale asi som leniva.
Moja mala oslavila v oktobri dva roky, v lete som ju skusala odplienkovat, bolo par uspechov, par nehod ale potom zrazu prestala kakat, tak som to stopla. Teraz by uz aj vedela, ale som stale na vazkach, ci ist do toho, kedze vonku je zima a ked ideme na prechadzku nechcem riskovat, ze sa precura a prechladne.
😅😅
Nie je pripravená. Náš drobec (3. dieťatko) má 19 mesiacov a nočník ešte anilen kúpený nemáme a neplánujem jeho kúpu skôr ako v máji 🙂 okolie jedným uchom dnu a druhým von 🤣
ojojoj. Toto aj mne svokra veravela, ze 6 deti mala a ani jedno v roku nemalo plienku; tak som jej povedala, ze teraz sa to robi inak🙂
Ja normálne som žasla nad tvojou otázkou 😁 Ja mám 3deti dve už vetšie 9 a 11 rokov a jedného krpca 14mesacov. Odplienkovanie je úplne individuálne najstaršia malá plienky hádam do 3 rokov a mladší syn asi do 1.5 on bol v tomto šikovný ale na noc som mu dávala ešte ďalší rok. Každé dieťa treba skúšať ale keď to ešte nevníma nechala by som plienky dlhšie zbytočne si ty robíš potom prácu navyše. A vôbec by som to neriešila. Staré babky jasné že to riešili keď voľakedy plienky neboli a vyvarali ich v hrncoch a mali stým veľa práce. Dnes už sme chvalabohu v inej dobe až také náročné to nieje. Ja najmenšiu plánujem začať na leto odpienkovavat veď to je najlepšie obdobie keď bude teplo a bude môcť mi behať dole bez aj po záhrade. Skôr ani nebudem skúšať a uvidím ako to pôjde vôbec si staho hlavu nerobím🙂
Voľakedy bola doba keď dieťa sa naučilo sedieť cca 6 mesiacou hneď ho dávali na nočník a tam sedelo bez plienky. Učili deti veľmi skoro odplienkovat keďže boli len látkové plienky no táto doba už je chvalabohu preč
Ahoj, nečítala som komentáre ale kebyže ti mam všetko napísať co som zažila so svojou teraz už 7 ročnou tak by sme tu boli do rána. My sme mali plienky do 4,5 roka skoro. Jednoducho to tak bolo je to na dlho...ale dali sme to ....iba jedna veta...Všetko má svoj čas. Možno som ti tým nepomohla ale ona nato príde neboj. A rok a pol nieje taky strašný vek mat ešte plienku a okolie si vôbec nevšímaj je to tvoje dieťa a ty vieš ako sa cíti ako natom je nikto ho nepozná lepšie ako ty .
Poslala by som ich kade ľahšie 😃 najhoršie čo môže byť, je nútiť dieťa na nočník, takto chytí ešte väčší odpor k tomu a bude ešte horšie. Takže kľudne jedným uchom dnu, druhým von 🙂

tak tam nechoď a nemusíš tie kecy počúvať a povedz, že prídeš, keď prestane riešiť plienky tvojej dcérky.