icon

Ako naučiť 6-mesačného synčeka na spánok?

9. sep 2022

Synček má 6 mesiacov, od narodenia bol veľmi uplakane dieťa, večer plakaval aj 3 hodiny nonstop a nepomahalo nič. Ani manžel ani ja sme si nevedeli s ním dať rady. Bolo to peklo ho uspať. Dovŕšil 3 mesiace a zrazu zaspal sám na posteli pri mne. Rozvaleny len tak. Od vtedy viac menej večer som len pri ňom na posteli, pogula sa a zaspí aj keď samozrejme bez zvukových efektov to vždy nejde. Ale nemusím ho už na rukách uspavať 👏.

Horšie je to cez deň bez rúk proste nezaspi. Skúšala som toho dať do postieľky, cumlík, plienka, odísť ale veľmi sa otáča mrvi a kvôli tomu nevie zaspať, potom spustí taký rev že je až celý bodový a spotený. Nepomôže pohladenie, ani držať za ruky, hlavičku, hladkanie, tapkanie po zadočku, proste rev a hotovo.
Akonáhle vezmem na ruky hneď prestane , prituli sa na mňa a zaspí kľudne
Mám ho ešte proste nejaký čas takto uspavat alebo proste nechať plakať kým od vyčerpania nezaspí? 🤷‍♀️ Len na to akosi nemám srdce keď ho počujem a vidím ako hrozne plače. 😞
Neviem si s tým rady rastie je čoraz ťažší, kríze nevládzu, ruky nevládzu :(
Čo robiť?

Strana
z2
queen_el
11. sep 2022

@autorka
Tvoje babatko dava jednoznacne najavo,ze ta potrebuje. Este je malicke a je to uplne v poriadku. Chapem, clovek vselico cita a pocuje, tieto reci o tom, ze babatko MUSI zaspat same v postielke vymysleli spankovi treneri (spankovy trening ma rozne formy, vyplakanie je to najhorsie ale kazde je pre babatko velmi skodlive). Nic take, ze univerzalny vek odkedy netreba babatka uspavat neexistuje. Kazde babatko je ine a v inom case dozreje na to, aby zaspavalo samo 🙂

autor
11. sep 2022

@queen_el ďakujem tak teda počkám 🙂 ja som rada ked si ho pritulim a viem ze ma potrebuje len chcem pre neho to najlepšie 🙂

tessa04
11. sep 2022

Ja odpadnem, fakt ma asi senzor😄no kazde babo je ine 😉 este je aj taka zavesna koliska, vola sa to hačka. Pozri na nete, my mame aj to. Uzasna vec.. A viem, ako sa citis, lebo ja mam 53kg a dcerka uz skoro 10kg. Je to makacka uspavat. Mne ta hupacka doslova zachranila chrbat a ruky..

andreatytler
12. sep 2022

Zda sa ze nic nefunguje... mozno je to len docasne... idu mu zuby alebo ine nepohodlie. Mozno o par tyzdnov uz mu nebude vadit ak budes hopsat na lopte. Spanok sa velmi meni. Skusaj a hladaj dalej a ak nic nenajdes, hojdaj na rukach dokial vladzes. Ked uz nebudes vladat, budes nutena najst iny sposob aj keby to znamenalo ze bude dieta plakat. Proste prides do bodu kedy si urobila co sa dalo ale dalej to nejde.

stanislavicenka
12. sep 2022

Ved ma 6 mesiacov, je to male babatko na teba odkazane. Nebudes ho nosit do 16 tich. Ja som syna uspavala na rukach do 3 rokov, aj viac. Bola som s tym v pohode. Nechat ho plakat do vycerpania? To snad nie. Nevie rozpravat, inak ako placom ti neda najavo, ze chce byt pri tebe. Si jeho jedina istota. Ten spanok sa este 1000x zmeni. Sam ti povie, ked bude chciet nieco ine. Ked mal syn 3, povedala som mu, ze uz budeme lezat na posteli, a zaspavat tak. Uz rozumel. Ak je to rychly sposob uspavania a spokojnosti babatka, preco to neurobit

Strana
z2