icon

Ako naučiť 7 mesačné dieťa samé zaspávať?

tinika
5. jún 2012

Ahojte, pri prvom synovi som také riesit nemusela, zaspával krásne sám v postielke. Ale mladsí od narodenia sa trapi s refluxom, mali sme rotavirus a stale niečo, tak prve mesiace spal bud v kočiku alebo lehatku, postupne spi v noci v postielke, ale hoci tam zaspaval sam aspon večer, teraz aspon kazdy druhy den ho treba uspat a aj to je tazke. A cez den je zvyknuty len v kočiku von alebo na balkone a treba s nim kyvat kym zaspi :( Uz som z toho zufala, nestiham ine veci, venovat sa prvemu synovi. Už by bolo načase, aby konečne zaspaval sam, ako aj uspavat keby som ho uspavala len aby spal v postielke, lenze jeho uspat? Uz 10x oči zatvara ze spi a znova sa stavia na 4 a dviha hlavku a dookola az to vzdam a dam ho do kočika, lebo takto by sme pokračovali aj hodinu. Ďakujem za rady.

erzulik
5. jún 2012

Moja dcerka ma 8 mes a spava so mnou v posteli, pred tyzdnom som skusala ju ulozit do postielky aby spinkala sama. Zaspala po 1 hod. Ale 3 dni mala z toho fobiu rucickami mavala a hladala ma, nakoniec aj plackala. Nakoniec som sa rozhodla ze to uspavanie nie je pre mna az take hrozne 20 minutove a to pritulenie je uzasne ked ju citim, nevymenila by som to za nic na svete..... To malinke stvorenie ma potrebuje

michaelamaranesi
Odpoveď bola odstránená
besanel
5. jún 2012

@jonas17 len aby sa napr. moje deti o chvíľu nemuseli modliť za to aby mali matku nažive..mám dvoch chlapcov 3 a 1 rok,po roku od pôrodu vážim 47kg..nemám sa kedy najesť a nestíham nič pretože moje deti sú na mne stále nalepené..mávam hrozné bolesti chrbta a závrate z únavy a vyčerpania..milujem svoje deti nadovšetko aj keď som si ich nemusela vymodliť,ale chcem sa raz dožiť vnúčeniec takže sa snažím trošku šetriť..a preto by som mala byť zlá matka????

terina25
5. jún 2012

@michaelamaranesi píšem na margo tvojej poznámky k zakladateľke témy. tých 20 tis.príspevkov može mať,ale ona sa registrovala na mojasvadba,takže sa ,,vykecávala,, tam 😉 ona mohla sa vykecávať aj tu pred porodom - ako mnohé z nás.aj keď tých 20 tis.príspevkov je dosť.ale netreba hneď niekoho posudzovať,keď nevieš,kde vlastne písala 😉

amima
5. jún 2012

@usiko ja si myslim, ze tak ako sme my dospeli rozdielni, tak su rozdielne aj deti. U jedneho to funguje a u druheho nie

besanel
5. jún 2012

mám pocit že je to tu celé založené len na urážkach a ponižovaní a dokazovaní si ktorá je lepšia..ak sem nejaká mamička napíše že potrebuje s niečím poradiť je už asi na pokraji zúfalstva a naozaj chce si chce prečítať radu a nie čítať o tom aká je otrasná a neschopná matka s hororovými výchovnými praktikami..naozaj si uvedomte,ak nechcete poradiť nechajte si tie svoje urážlivé komentáre pre seba ,lebo niektoré sú fakt trapné 🤐 😠

liave
5. jún 2012

@tinika no neviem ci ta potesim ale nas filipko tak zaspaval do 11 mesiaca az sme napokon podstupili cry contol system a potom s anaucil ,ale naucila som s aaj ja rozoznavat place ktore mi dovtedy nic nehovorili 😉 zakladom je ujistit s aze dietatko je zdrave a nema horuku ci nerastu zubky 😉 aked mas toto podchytene tak postupne mozes zacat predlzovat cas kedy ho nechas plakat...my sme zacinali 3 minutami a skoncili sm eniekedy az pri 20 😒 takze to trvalo aj niekedy dve hodiny alebo hodinu a pol...ale postupne s naucil sam zaspavat a dnes nam pekne zakyva zazela nite nite a ide hajat sam 🙂 a ked ma problem zaspat je mi uuuplne juasne ze nieco nieje v poriadku..takze som s anaucila rozonavat aj plac ked som ho plakat nenechala a zaspavali sme klasicky po starom ...na rukach hojdanim a podobne 😉 niekedy nam potom trvalo zas par dni nez sme s adostali do normalu a museli sme cry contoll od znova ale napokon sme to vzdy zvladli 😉
a ak by ti nevyhovovala tato metoda skus "pohyblivu stolicku" je to metoda pri ktorej si postupn eposuvas stolicku od maleho postielky a znapokon zmiznes za dverami 😉 tento system je zdlllhavejsi ale je rovnako ucinny ako cry conrtol ;)je to pre rodicov ktory nechcu nechat svpoje dieta plakat 😉 pokial budes mat zaujem o jedno alebo druhe napis mi a ja ti systemi preposlem IP 😉 a ak ta to upokoji nas filip dokonca spaval do 11 mesiaca somnou a muz na gauci 😀 😀 😀 😀 a dokonca este ak mava zubky alebo je chory alebo ho boli brusko tak ho beriem k sebe...ved niej nic horsie ak je nevyspata cela rodina!!! 😝
vekla stastia xxx

liave
5. jún 2012

@tinika mimohcodom ten vekovy rodiel co mas viem o com hovoris,nieco podobne mam doma len uz su vacsi trpezlivost a vydrzat partizaaaan!bude dobre...vyrastie z toho 😉 a hlavne si nerob hlavu z blbych prispevkov 😉 o tom co clovek nezazil s alahko rozprava 😎

hajanka
6. jún 2012

@tinika ja som mojho uspavala niekedy aj tu hodku, do 1,5 roka, nie doslova uspavala, ale lezala pri nom, mojkala ho, hladkala... mne to problem nerobilo, cim dalej, tym skor zaspal, okolotoho 1,5r. uz pri mne spal do minutky 🙂 a stacilo len k nemu si lahnut. Spanok sa vyvyja a cim dalej, tym menej casu bude pre zaspatie potrebovat. Avsak dolezity aj jeho rezim, lebo cim je dieta unavenejsie, tym tazsie zaspava, takze otazne je, kedy ho das spinkat. Spat treba dat pri prvych znamkach unavy, ak je dieta rozsantene, nechce sa mu spat, avsak tento cas len podporuje jeho unavu a potom NEmoze zaspat, trva mu to dlho, jeho telicko aj mozocek je "prepracovane", prilis vela vnemov ma na svedomi aj zly a nepokojny spanok. Takze by bolo dobre, dat do poriadku aj toto.

hajanka
6. jún 2012

@kuko to si krasne napisal 🙂

hajanka
6. jún 2012

@tinika " ja sa ho nechcem zbavit, ja chcem aby pekne zaspaval, lebo akokolvek ho uspavam, skoro vzdy s plačom len v kočiku stichne" - ako krasne ti dava najavo to co potrebuje a ty to uplne prehliadas, snazis sa ho aj napriek tomu prekrutit na svoj obraz - obrazne povedane. Ak stichne v kociku a vsade inde place, tak mu je tam asi dobre vsak? Stoji cely ten cirkus naozaj za to? Zlomit ho a prisposobit ako to vyhovuje tebe? Je to take stasne uspat ho do par minut v kociku a potom mat cas na ine veci? Stoji ten boj, plac a vsetko okolo toho za to? Urcite sama dobre vies, ze to bude boj, bude z toho nervozny on, aj ty.

hajanka
6. jún 2012

@michaelamaranesi hi hi 🙂
ale aj tak... podla mna o to nejde, lebo kebyze chce mat cim skor cas pre seba (to asi vsetky chceme, nie?), tak ho chytro uspi bez placu a vystrajania v kociku a ma volno 🙂 lenze ona chce bojovat, chce ho od toho odnaucit 😕 podla mna a z mojich skusenosti si len "koleduje" o menej volneho casu a viac nervov 😅
(sorry ze to takto pisem, ale ja to vsetko len dobrom myslim) 🙂

tinika
autor
6. jún 2012

@hajanka v kočiku uz dlho nepospi, kedze rastie a mu je tam tesno, nemoze sa tam ani otočit ani nič, je stale zatial v kočiku

olienka12
6. jún 2012

napadlo Vas herecky,ze prispevky mohli vzniknut v case,ked deti nemala? tiez mam xy prispevkov a 95percent som napisala v case tehu... neviem co za slepicinec sa tu zasa zisiel,ale kazda jedna tema konci osocovanim. chcela radu a nie zeby niekto pisal dristy ....

tinika
autor
6. jún 2012

@gia88 ale ved ked sedim pri nom pri postielke tak som pri nom blizsie ako ked je v kočiku a ani ma nevidi
@gretocka no ked ti budu chodit nahodou spat naraz tak nemas sancu ak ti niekto nepomoze :( u nas dava spat starsieho tato vačšinou, ak mladsi dlhsie nevie zaspat lebo zase kvoli tomu nemienim odkladat spanok starsieho, tiez ma svoj rezim
@michaelamaranesi moja mam tolko prispevkov s časom ked som bola tehotna z prvym a este davno predtym, tak ma nesud podla prispevok, od kedy som na materskej tak tu sem tam nakuknem ak ma niekto komentuje si pozri nabuduce aj datum registracie moja dobre? toto je uplne mimo temu tak to tu neries a tiez si prečitaj prispevok prečo chodi maly spat o 6, lebo si to vyzaduje, uz plače a je unaveny tak o čo vam ide? chcete za kazdu cenu zo mna urobit neschopnu matku? ja som si tu prisla po radu a nie aby ste ma tu sudili, ale to je uz na konovi asi pravidlo, lutujem ze som tu napisala otazku

tinika
autor
6. jún 2012

asi poziadam admina o zmazanie, lebo to nesplna to čo som od toho čakala, az na par vynimiek ktore sa vyjadrili k veci

janka29
6. jún 2012

@cat neviem ci chyba ale proste uspavame uz 2 noc spi s mladsou v izbe sice uspavam vcera uz chrapala a ked som od nej vstala sa prabrala 😀 nakoniec som tam i ja zaspala a zas sa presunula 😀 pred rokom ked sme cakali druhu tak som sa cely cas snazila ju naucit na jej izbicku no marne vzdy sa prebrala ked som odchadzala proste ma podvedome strazila teraz vidim ze je to lepsie tiez prespi ako drevo dokonca sa nezobudi ani ked lucka v noci vstava na mliecko a reve 🙂. u nas bolo aj to ze starsia sa do 3 rokov budila na cajik ked som ju odstavila od kojenia sme urobili to ze sme jej dali caj a sa budila aj 7x v noci potom ked sme boli na dovolenke nechali sme tam pohariky od caju ze je velka to uz mala 3 a odvtedy spi celu noc no o par mesiacov som cakala druhu a teraz tretie :D necakane 🙂 😀

tinika
autor
6. jún 2012

@michaelamaranesi a čo je zle ze 7. m. dieta spi 3x denne???? ved je este maly? ja nie som z matiek čo maju deti hore deti do 10tej nemaju čo byt tak dlho hore, su este male a potrebuju dostatok spanku tak prečo mi pisete ze ich odkladam spat aby som mala pokoj? ja uz to tu fakt nekomentujem, ĎAKUJEM za rady tym mamičkam ktore naozaj radili a ostatne vas mam na haku, starajte sa o svoje deti a tiez tu nesedte ked ste take dobre mamy, aby vam nahodou deti nezaplakali

tinika
autor
6. jún 2012

@michaelamaranesi pravdu, mas, tvoje prispevky sa ma troska dotkli, lebo neriesia temu ale moj počet prispevkov a ako som uz pisala, nesud podla čisla, lebo som tu sedela v tehu a hladala info a najma v jednej teme som si pisala s babami, ktore boli tehu vtedy ako ja, ale to ti nemusim a ani nebudem vysvetlovat

tinika
autor
6. jún 2012

@besanel asi tak, keby baby robili do 1-2 v noci ako ja, v noci x krat vstavali ako určite vstavaju a spali by dokopy 5 hodin, a este cez den mali fungovat ako oni pisu tiez by si chceli oddychnut troska a nie este uspavat deti, a aj tak ich uspavam resp. mladiseho

tinika
autor
6. jún 2012

@besanel veru, po tomto mam este horsi pocit ako som mala, DAKUJEM ste mi fakt pomohli, nabuduce si buchnem po prstoch a nepisem tu uz nič, lebo kon uz nie je to čo byvalo, ja som sa vzdy snazila babam poradit ak som mala k teme čo povedat, a keby aj som mala iny nazor, nepresviedčala som ich o svojom ale radila k teme a čakala som to aj ja

tinika
autor
6. jún 2012

@liave čo je to za system? hehe na stoličku velmi nie je miesto a postielka je blizko dveri :D ja tak sadam na postel a kyvem s postielkou este ked uz je kludny ze skusam aby ma nevidel
@liave presne tak, pri prvom som krutila hlavou nad mamičkami ktore museli kočikom hybat, aj svagrina pocas celeho spanku maleho s kočikom kyvala a ja som to nechapala :D a uz to mam aj ja :D:D:D tak mi treba :D:D:D
@hajanka ja som tu nepisala o čase pre seba, ale o čase na domacnost a starsieho syna, ak si si vsimla som vravela ze na seba ma mčas jedine ked idem 2x tyzdenne cvičit

hajanka
6. jún 2012

@tinika a co tak vyskusat to polohovacie lehatko (alebo koliska)? asi potrebuje byt kolisany, aj ked nie na rukach, vela babetiek sa takto ukludnuje, jedno potrebuje cumlik, ine decku, ine kolisat, ine hladkat.... ja som aj v tom lehatku jeden cas uspavala mojho, najskor nejaky cas spal cely spanok v nom, usprala som ho v jemne zvysenej polohe a potom som to lehatko vyrovanala do lahu, zmestil sa tam do 1,5r.
inak, nemusis sa hned zduvat, padlo tu vela vela rad, z ktorych by si si mohla nieco vziat ak by si chcela, ja som ti chcela poradit a napisat moj pohlad (pre seba - pre domacnost - to je proste jedno, mala som na mysli hlavne ten CAS ako taky)

usiko
6. jún 2012

@amima suhlasim

usiko
6. jún 2012

@tinika velmi ma mrzi ze tato tvoja tem a takto dopadla, ale to uz na konovi ine nebude...proste osy su vsade a nerespektovanie nazoru a pretlacanie svojho, osocovanie, odsudzovanie, to uz sem proste patri...co sa ine da cakat od mamiciek na MD, RD, ze? Ja som si uz zvykla, do mna sa takto obuvaju v temach o manzelstve, potratoch, cirkevnych veciach, strave a tak......to su citlive temy............a masa vedie😀 .....neva, zvykla som si,ze nerespektuju iny nazor........skus este ine temy o spani popozerat a este mam niekde v pc ulozene dve knihy o spani deti, tak ti ich viem poslat na mail, ak napises IP 🙂 🙂 🙂 inak drzim palce a nenechaj sa znechutit...to, co ta rozculi,na tom sa da aj zasmiat, ked sa na vec pozries z druheho uhla🙂

radustek
6. jún 2012

olienka ma pravdu...sa tu poniektore navazate ako keby vy by ste pri svojich detoch stali cele noci....to ze kolko ma prispevkov pre boha to co....strasne len mudra....by som chcela vidiet kolko casu teda travi ona so svojim dietatom ked je taka mudra...chce len poradit..je to normalne...poznam mamicky ktore vobec nezvladaju to vstavanie a chce pre malinkeho len dobre urcite sa jej na to ako maly kazdy vecer place zle pozera....tak skusa uz vselico...a moja mala tiez ked zacne plakat tiez ju neham niektore deti to dobre vedia skusat ze sa rozplacu a vedia ze ich matky hend zoberu na ruky to tiez neni dobre...to by si dieta len privyklo a plakalo by uz stale...

liave
6. jún 2012

nemam teraz velmi casu bo deti sa mi "vrazdia" bezomna momentlane ale odpisem vecer ;) do IP aj par typov ako sa nezblaznit 😝 nasa prvorodena sa dokonca bala drobca ked plakal prve 3 mesiace predsa len sama bola takmer babatko tak viem o com hovoris ze jeden neuspiii 😎

radustek
6. jún 2012

@tinika co by som ti poradila..moj maly tiez stale plakaval bola som zufala a poviem ti ze doktorka mi poradila tiez to iste nehat tak nech sa vyplace...zas nie az tak dlho....nech sa pojeduje....tiez si myslim ze v kociku to neni boh vie co..tam sa zle vyspinka...a privykol by si potom na to honganie.. 😉

hajanka
6. jún 2012

@radustek Odkial beries tu istotu, ze plac a odmietnutie dietatu neublizi?
Plac je akousi formou prosby o pomoc. Deti placu ked su hladne, placu ked su smadne, ked ich nieco boli, ked chcu byt pri mame, ked potrebuju byt v bezpeci, ked sa chcu pritulit....., kedze nevedia povedat co chcu, tak placu, odmietnutie takejto pomoci vplyva velmi negativne na psychiku dietata. Ak rodicia ignoruju toto volanie mozu dietatku uskodit. Pri placi sa do mozgu babetka vylucuje stresovy hormon, cim viac a dlhsie tym viac viac hormonu sa vylucuje a moze dojst k poskodeniu struktur vyvyjajuceho sa mozgu. Stres spôsobený plačom, ktorý nikto neutíši, môže výrazne narušiť chemickú rovnováhu v mozgu. Po utiseni hladina hormonu opat klesne.
Dieta po dlhom placi plakat sice prestava, zo zaciatku je to unavou a neskor preto, lebo zisti, ze je ZBYTOCNE plakat a vyjadrovat svoje pocity, pretoze matka toto volanie o pomoc prehliada a dokonca sa mu zamerne vyhyba. Take dieta moze byt v dospelosti uzkostne, neiste, depresivne a zakomplexovane a mat pocit menejcennosti.

radustek
6. jún 2012

@hajanka ved hadam neneham plakat dieta od hladu alebo ze je pokakana no dobre ja uz koncim lebo tu sa to uz rozvija somarinami.....no moja mala napriklad place za to ze chce ist stale na ruky a mam ju za kazdym brat???to si skopirovala z netu urcite