Ako naučiť 7 mesačné dieťa samé zaspávať?
Ahojte, pri prvom synovi som také riesit nemusela, zaspával krásne sám v postielke. Ale mladsí od narodenia sa trapi s refluxom, mali sme rotavirus a stale niečo, tak prve mesiace spal bud v kočiku alebo lehatku, postupne spi v noci v postielke, ale hoci tam zaspaval sam aspon večer, teraz aspon kazdy druhy den ho treba uspat a aj to je tazke. A cez den je zvyknuty len v kočiku von alebo na balkone a treba s nim kyvat kym zaspi :( Uz som z toho zufala, nestiham ine veci, venovat sa prvemu synovi. Už by bolo načase, aby konečne zaspaval sam, ako aj uspavat keby som ho uspavala len aby spal v postielke, lenze jeho uspat? Uz 10x oči zatvara ze spi a znova sa stavia na 4 a dviha hlavku a dookola az to vzdam a dam ho do kočika, lebo takto by sme pokračovali aj hodinu. Ďakujem za rady.
@tinika častokrát je to hodina,ale tak je rozdiel medzi 7 mes a 3,5 roka...my už pokecáme, zato 7 mes. mimino keď reve..ja ti verím,že je to na nervy... no žial konkrétnu radu nemám, niektoré veci treba len vydržať..ja som dieťa vyrevať nenechala, proste by som nemohla, veď to bol rev akoby ju dakto z kože dral, to sa nedalo vydržať. 🤐 Mojej pomohlo len lahnúť si k nej a kecať...pritom zaspala. V kočíku sa jej nepáčilo nikdy.
@hodula ahoj, aj ja malú uspávam na rukách, inak to nejde, ale má ešte len 2 mesiace a neviem zaspávať a máva aj strašne zlý spánok, ale dúfala som že to prejde po 3.mesiaci 😀 ale ako čítam tak asi nie čo? hihi a neni ti už ťažká? lebo mne už teraz niekedy idú ruky odpadnúť, ale našťastie, klop klop, v poslednom čase zaspí rýchlo a niekedy keď mám šťastie tak zaspí pri kojení
@angellinka no, nevies, lebo nemas...ja na nej vidim, ze nevisi mi na sukni a sama sa zahra s hocicim a ja si porobim vsetko co mi treba......sama si pozicia na piskovisku veci, aj potom vrati, ked jej poviem, ze treba vratit.....a tak......
@tinika my mame tiez podobny problem, tiez mame 7 mesiacov, lenze mne neche spat ani v kociari, ani v postielke, ani nikde, tak som skusila nehat ho uplne vycerpat hranim, a ked uz bolo ozaj ze uz uz zaspat tak som ho uspala na rukach a ked uz vyzeral, ze skoro spi (este len zaspaval) tak som ho polozila do postielky, takto to robim skoro tyzden, idem teraz skusat vobec ho nehojdat na rukach, ze co to spravi, lebo ako vravis na styri a uz hlada s cim by sa hral, a to este minuly tyzden by mi ani za svet nazaspal na rukach,
Ahojte, @usiko moja zlatá, toto som mala u prvého syna, všetko do jedného bodu ako píšeš 😀 ... bohužiaľ, každé dieťa je iné a druhý syn a jeho spanie je niečo celkom iné, na neho nefungovalo do roka aleže NIČ, čo som mala zabehané pri prvom 😀 😀 ... ale už je to lepšie, najhoršie bolo okolo 9.mesiaca, ale teraz už zaspinkáva sám, ale musím byť v izbe, kým zaspí, nenosím ho, nečičíkam, ale musím tam byť, stačí, že vie, že ležím/sedím na posteli a do 10 min sám pekne zaspí... je viac taký mamičkár, potrebuje stále fyz.kontakt... 😉
@tinika neuc ho sameho zaspavat. uspavaj ho 😉 deticky ziju z dotykov a mojkania tak ako aj z jedla. zo spravnej stravy sa im spravne vyvija fyzicke zdravie z laskavych dotykov zasa psychika. za chvilku ti vyrastie a uz ti nebude chciet dat na ulici pred kamosmi ani pusinku 😉 potom sa budes citit tak, ako sa ono citi ked ta neciti. nasi vrabci maju 2,5 a 5,5 a kzdy vecer si s nimi lahneme do ich postielok a mojkame ich pokial nezaspinkaju. je to super 😉
@jurkovamiluska moj zase ked je velmi unaveny, tak o to tazsie zaspava
ked ja chcem aby moj rocny zaspal bez revu a placu, tak ho musim zmorit na smrt, ale vatsinou to skonci tak, ze sme zmoreni vsetci okolo neho a on este beha jak na duracelkach 😀 mame co robit 😅
no ja mám skoro 9 mesačnú dcérku, ktorú tiež treba uspávať, ale v najbližšej dobe plánujem ju od toho odnaučiť, pretože čakáme druhé bábo a nechcem to nechať na poslednú chvíľu...a k otázke, či to je naučené správanie alebo potreba...myslím si, že naučené správanie...pretože kým som nezostala tehotná som kojila (keď som otehotnela sa malá sama odstavila a nič nepomohlo) s to sa v noci budila každú hodinu a akože ma potrebovala...a keď som zostala tehotná prestalo jej chutiť mlieko, prvú noc sa ešte budila, ale nie tak často a bola nespokojná, že nemá to svoje mlieko a odvtedy prespí skoro celú noc, budí sa len občas a aj to ju stačí väčšinou len pohľadkať...no uspávať ju treba na fitlopte a to aj cez deň aj večer...manželovi to problém nerobí, ale mne pomaly rastie bruško, malá je ťažká, ja mám problém s chrbticou, takže bude sa musieť naučiť zaspávať sama...bude to ťažké, asi budem plakať viac ako ona, no inak to nepôjde... 😖
@usiko s tym by som sa velmi nechvalila,ze sa zahra sama s hocicim,mne by to bolo luto,keby ma moja mala nepotrebovala,pripadalo by mi to divne.....tvoje dieta ma 1 rok aj 7 mes,a je samostatne??? 😀 😀 😕 tak to ti gratulejem.Ja sa mojim detom venujem 😉
týchto tém je tu veľa. Také malé bábo nechápe, že mama je v inej izbe. žije v prítomnosti.. A deti, ktoré rodičia nechali vyplakať, bol i v dospelosti nesamostatné, nevyrovnané, a neboli sebaisté.. to som sa z tých tém dozvedela. Radšej by som to neriskovala...
@angellinka to musi kazda mamicka, s ktorou nesuhlasim, alebo ktora nesuhlasi s mojim nazorom takto vystrajat ako ty? vdaka za gratulacie.....
inak, ja nechapem, preco niektore nedokazete akceptovat iny nazor..to preco sa tu vrhate ako osy na mna? ste dospele, tak sa spravajte ako dospele...to je tu fakt niekedy ako sliepkaren s vami niektorymi vztahovacnymi, nehnevajte sa🙂 sak uspavajte a vlacte si deti do 6 rokov, mne je to jedno, ja som reagovala na otazku maminky, kotora chcela radu, a snazila sa jej pomoct....jooo., sa mi fakt niekedy zdviha zaludok🙂
@tinika este ma napadlo, nasa mala strajkovala vtedy, ked sa naucila nieco nove, napr. ked zacala 4 nozkovat, pretacat sa, stat, tak vtedy par dni, az tyzdnov sa stale prevracala, alebo stavala na nohy, na 4nozky, alebo sadala si, pred spanim a nie a nie zaspat...nemate teraz nejake to milnikove obdobie?
no, ja neviem...chceme deti, modlíme sa, aby sme ich mali, zdravé, šťastné ...a potom po pár mesiacoch sme unavené z nich, plačeme, hľadáme spôsob, ako sa ich zbaviť...nech sú samostatné, nech nás nepotrebujú, nedržia za ruky, nie sú pricucnuté...nechať dieťa vyplakať? že nie je zdravý spánok tak malého dieťaťa s matkou? 😕 😕 to kto povedal? 😕 moje dieťa spí s nami, ked zaspí tuho, dám ju do postieľky, ked sa zobudí, ide zas k nám, stále sa kojí a stále zaspáva so mnou na prsníku...preboha, dievčatá, ved toto nebude stále, o pár rokov vám títo maličkí drobci nedajú ani ruku cez cestu, nieto ešte pusu...ved si to užívajte, dokiaľ sa dá...náš stredný ešte ako 6-r. pribehol v noci k nám do postele a viete, že je normálny? o pár dní má 17rokov. viete, ako rada by som si k ním večer ľahla a spokojne ich po uspaní prikryla? no kašlú už teraz na to, najlepšie im je samým zavretým v izbe a ked sa priblížim , tak reagujú podráždene, že čo tu zase chceš, mami 😀 😀 tak si to uspávanie , mojkanie, čitkanie a nosenie na rukách užívajte! a ked je vám ťažko od únavy, tak si spomente na mamy v nemocniciach, ako ležia pri svojich chorých deťoch, alebo sedia na polzadku a dakujte Bohu za zdravé deti, ktoré vás potrebujú, chcú, milujú a verte, že týmto ich nerozmaznáte...
@usiko naucil sa na styroch stat ale on je taky od narodenia :D
@jonas17 keby mi zaspaval na rukach tak si to uzivam ale on nechce, ak si uz čitala vyssie takze ake mojkanie ked s nim v kočiku kyvem? ja sa ho nechcem zbavit, ja chcem aby pekne zaspaval, lebo akokolvek ho uspavam, skoro vzdy s plačom len v kočiku stichne :P a ja si uzivam, ked starsi v noci pride k nam, dam pusu, pohladkam, prikryjem a spime do rana okopavany do hlav a brucha :D:D:D
nasa malinka ma 10 mesiacov a od zaciatku zaspinkava uplne sama...natesena ide do postielky vecer...len teraz ked sa naucila uz staviat tak zo par krat sa postavi pojasi sa ja pridem dam ju zas lazkat a je pokoj...maleho om uspavala na rukach ale ten stale plackal a jedoval sa a ani tak nespinkal ako malinka...ju dam spinkat o 20.00 a vstava o 7.30...celu noc spinka no maly bol pravy opak celu noc bol hore...ja neviem tieto temy tu zakladate an to aby ste sa tu hadali????a urazali ze ty sa nevenujes ako ja???boze uz sa spamätajte...tiez si myslim ze uspavat na rukach dieta neviem do akeho veku neni az tak dobre ako si myslite..a za to ze napise ze je dieta samostatne tak sa mu uz nevenuje???ja mam tiez maleho ma 5 rokov a je samostatny a je zodpovedny..nie nejaky rozmaznany...od mala som ho k tomu viedla a je kazdeho vec ako si dieta vychova...kazda chce pre svoje male to najlepsie... 😉
@tinika tak ho uspávaj v kočíku, šak to nebude trvať večne...vybral si taký spôsob, tak čo..poznám mamičky, ktorým deti spia len v kočíku, tak cez deň, ked chcú, aby dieťa spalo, šup na prechádzku, v zime, či horúčave, nech kus oddýchnu...a vtedy fakt nič doma neurobia..a má len 7 mesiacov, drobček, možno o chvíľu ho to prejde...naša malá nespala nikdy v kočíku, ale na rukách som ju vedela učítkať, uspať...teraz má viac ako dva roky, nemysli si, že takto zaspáva dodnes 😉 už dávno ju to prešlo 😉
@angellinka Výchova k samostatnosti neznamená, že si dieťa robí, čo chce, práve naopak - v jeho výchove musí byť pevný poriadok a autorita, ktorým sa dieťa musí podriaďovať a v rámci toho si osvojovať prvky samostatnosti a disciplíny. Cieľom rodičovskej výchovy k samostatnosti je vychovať také dieťa, ktor é sa vie správať a správne samostatne konať aj vtedy, keď mu rodičia nič nenariadili alebo keď ho nik nepozoruje a nekontroluje. K disciplíne a poriadku vychovávame dieťa usporiadanírn jeho života, zavedením denného režimu, ktorý by sa mal vyznačovať účelnosťou, pravidelnosťou a presnosťou. V každej rodine bude mať dieťa iný poriadok, jeho čas bude inak zadelený a bude mať iné povinnosti. No je nevyhnutné, aby taký poriadok bol a aby ho rešpektovali všetci členovia rodiny.
nasa mala zaspava do piatich minut ale stale si k nej lahneme bud ja alebo priatel a pohladime ju, pobozkame a ked si vezme svoje oblubene plysaky iba povie mama, ocko a spinka....nikdy sme ju nenechavali vyplakat sa ani nic podobne....je to sialena metoda si myslim!!!!!dieta predsa rastlo 9 mesiacov v brusku a bolo non stop s maminkou a teraz si to samozrejme vyzaduje aby sa citilo v bezpeci...a aj ma spokojnejsi spanok, ked citi a vie, ze mama alebo ocko su pri nom....ved sa musi citit samotne ked zrazu odide bezpecie a ono je same!!!!!zaspavanie z vycerpania, toto podla mna spravne nie je!!!!nemala by som na toto srdce a ani by som nechcela, aby moje dieta stratilo vo mna doveru, ze ochadzam, ked ma ono potrebuje!ked bude pripravena, sama sa rozhodne, ze chce spinkat vo svojej postielke sama!
moj skoro trojrocny syncek zaspava cely svoj zivot v mojej pritomnosti. Do pol roka sme sa vyhradne kojili, takze vzdy pri kojeni, potom ked sme zacali s prikrmami, tak som si vzdy lahla k nemu a zaspal. Neskor som mu rozpravala pri tom este aj nejaky pribeh alebo spievala a zaspal. Teraz si umyjeme zubky, povieme alebo precitame pribeh a bud lezim vedla neho, alebo sedim vedla postielky a zaspi.
Co neviediet sa mi narodi druhe babo, tak uvidime ako to budeme zvladat, ale urcite viem, ze nechcem spravit razne seknutie s doterajsim rezimom. Ak ma chce mat pri sebe, tak mu to skusim v maximalnej moznej miere umoznit.
@tinika kazde dieta je uplne ine, prvy syn ma vobec nepotreboval na zaspavanie,zaspaval sam v izbicke bez problemov, skor som mu vadila, dcera ma 7meiacov a vyzaduje len mna, pri nej musim lezat,kym nezaspi a nic s tym nenarobim ani metoda vyplakania nezabrala,takze si k nej idem lahnut, starsi syn je doma nechodi do skolky a stiham sa venovat aj jemu, on vie,ze kym uspim malu musi vydrzat a potom som len pre nho.neboj to skoro skonci, za chvilku vyrastu a nebudu nas potrebovat pri zaspavani urcite 😉
@michaelamaranesi pekne napisane 🙂))))))

Inac ja som malu hompalala na vankusi asi do 10 mesiacov a potom som to vzdala. Najskor som ju naucila zaspat lezanim vedla mna na posteli (to protestovala strasne, vacsinou zaspala po polhodine hukotu) a potom postupne v roku aj pol som s nou polezala a sla prec..nechala som jej otvorene dvere a svietit stolnu lampicku..to ale bolo bez problemov, ona sa chvilu rozprava s macom a potom zaspi. Praveze ked lezim s nou (ked som unavena a chcem ist spat s nou) tak zaspava aj hodinu, vidi ze ma obecenstvo tak vymysla