icon

Ako naučiť 7 mesačné dieťa samé zaspávať?

tinika
5. jún 2012

Ahojte, pri prvom synovi som také riesit nemusela, zaspával krásne sám v postielke. Ale mladsí od narodenia sa trapi s refluxom, mali sme rotavirus a stale niečo, tak prve mesiace spal bud v kočiku alebo lehatku, postupne spi v noci v postielke, ale hoci tam zaspaval sam aspon večer, teraz aspon kazdy druhy den ho treba uspat a aj to je tazke. A cez den je zvyknuty len v kočiku von alebo na balkone a treba s nim kyvat kym zaspi :( Uz som z toho zufala, nestiham ine veci, venovat sa prvemu synovi. Už by bolo načase, aby konečne zaspaval sam, ako aj uspavat keby som ho uspavala len aby spal v postielke, lenze jeho uspat? Uz 10x oči zatvara ze spi a znova sa stavia na 4 a dviha hlavku a dookola az to vzdam a dam ho do kočika, lebo takto by sme pokračovali aj hodinu. Ďakujem za rady.

tinika
autor
6. jún 2012

@zuzanockamt malo tvoje dieta reflux a palenie zahy? ze to hovoris? lebo moje bolo do 4m vkuse na rukach a hombane v lehatku, nespali sme bezne od 10-3 rana aj to spal dost zle a aj tak som zla? lebo by som konečne chcela aby mali zaspaval v postielke? ani ja vas nesudim, neviem čo ste zazili s detmi a tak ani vy to nerobte, ked nezijete moj zivot

tinika
autor
6. jún 2012

@zuzanockamt boze vy ste fakt, po prve prve dieta bolo ine, takze som nemala dovod čakat na dalsie a nebudem tu obhajovat prečo mam dve deti či uz planovane alebo nie ako niektore ine mamičky a fakt to tu dam zmazat, ja len vravim ze nevie ake to je mat dve deti nonstop tak nech nesudi

zuzanockamt
6. jún 2012

@tinika nastastie nemalo, ale na rukach bol tiez, lebo inak nespal pocas dna ... takze sme si ine uzili a som rada, ze ma popri tom vela veciam naucil 🙂

hajanka
6. jún 2012

@tinika tak ti drzim palce, myslim, ze tu najjednoduchsiu a zarucenu moznost si nasla (kocik), ale ak tebe nevyhovuje skusaj ine

magali
6. jún 2012

@tinika no moja take su refluxove deti, nam trvalo rok kym sme sa zbavili kocika, potom to bolo lepsie, tiez som nic nestihala ale ja som mala len jeho, inak v postielke mame klinovy vankus, ten by mali mat deti s refluxom... refluxove deti sa citia najlepsie ked sa nosia, vtredy ich tak nepali zaha, samozrejme si na to zvyknu a potom je to tazke s tym zaspavanim, takze kocik, ruky, kocik a stale dokola.. ja som skusila tiez vsetko aby zaspaval sam ale videla som na nom ze mu to proste nepojde, nosili sme sa az do 17m, potom sme skusili zaspavat spolu v posteli a odrazu to islo, sice mu to trva dlhsie, ale zaspi, on je proste taky, nevie vypnut mozog, v hlavicke mu to stale srotuje asi tisickrat sa postavi a znova si lahne, az v jednej chvili len odrazu zostane lezat a spi.. inak cez obed zaspi do desat minut a vecer niekedy aj hodinu zaspava, neviem cim to je..

tinika
autor
6. jún 2012

@hajanka to s tym fajčenim je fakt hovadina ked toto dakto povie fuj

tinika
autor
6. jún 2012

@hajanka zatial je v kočiku stale ale časom chcem skusat ine lebo raz uz tam spat nebude chciet a čo potom? starsi tiez uz nechcel mozno mladsi bude aj do 3r :D

tinika
autor
6. jún 2012

@magali u nas naopak :D večer vačinou v pohode

hajanka
6. jún 2012

@tinika 24hod vkuse nie kazdy den, alebo boli aj take dni 😉 aj viac x za sebou, silny reflux do 8-9 mesiaca (nepomahali ziadne antirefluxne opatrenia), okrem ineho...
ja som ti chcela poradit sposoby, aby to bolo najjednouchsie pre maleho, ako aj pre teba

habibi78
6. jún 2012

@tinika moja dcera vychytala vsetko co sa dalo....aj koliky, aj reflux, aj zahu....a dokonca takmer 2 mesiace zameneny rezim....takze cez den si na hodinku schrupla, tak bola hore, zase si na hodinku dve schrupla...a v noci bola hore ....padala som na drzku, nervna som bola nenormálne, nedalo sa pri nej urobit voooobec nic, lebo na kazdy zvuk sa cez den zobudila, nespala som cez den ani v noci....pomoc ziadna, mm v praci....ale NIKDY som ju nenechala vyplakat sa....mrncanie je jedna vec, ale ked to prejde do placu, dieta znervoznie a potom uz vobec nezaspi.... tazko radit....treba dufat, ze toto obdobie prejde a ono prejde rychlo, neboj.... hlavne nerob nic, z coho by si neskor mohla mat vycitky 😉 drzim ti palce!

hajanka
6. jún 2012

@tinika ze riadna? alebo pridalo sa k tomu vyroku dost mamin, az som sa cudovala, este to mam aj niekde vo fotoblogu, lebo som tomu naozaj neverila, ze niekto moze take nieco zo seba pustit... ako pad dni dozadu tema, ze fajci marisku je tehotna, ci to ublizi nejak dietatu 😔

tinika
autor
6. jún 2012

@hajanka a prečo mavas to druhe dieta tak často doma? kde je jeho matka? jemu nechyba? ze ho nenosi na rukach a neuspava? aj v noci???

carodejnica
6. jún 2012

Taký článok na zamyslenie... http://ozene.zoznam.sk/cl/10159/258146/Deti-by-...

Ja som dcéru dlho uspávala dojčením - mala som to ako večerný relax, spala pri mne celú noc, je pravdou, že som aj dlhodobo dojčila, s tréningom samostatného zaspávania som začala nedávno (teda vo veku takmer 3 rokov) a veľmi úspešne, bez plaču - teraz to už chápe, že idem preč, takže podľa mňa nie je pravda, čím neskôr tým horšie - navyše je to absurdné tvrdenie, nepoznám žiadneho dospelého človeka, ktorý by potreboval mamu k uspávaniu. 😅

Teraz čakám bábo v auguste, takže uspávať budeme rovnako a staršia sa do augusta naučí zaspávať aj sama.
Navyše mám už kúpenú šatku vo výbave, takže ak bude treba, budem uspávať bábo v šatke a ruky mi ostanú voľné pre dcérku.

magali
6. jún 2012

@tinika necitala som celu diskusiu.. ale podla poslednych prispevkov vidim ze uz ta tu kamenuju.. ach jaj to sa tu fakt uz nemoze nikto nic opytat.. je tazke sformulovat otazku tak aby nebola prilis dlha, aby bola strucna a pritom zrozumitelna, neda sa napisat vsetko a potom to takto dopada, navyse ked niektore hned chytaju za slovicka.. toto ma na tomto fore stve najviac

tinika
autor
6. jún 2012

@hajanka toto som čitala s mariskou to fakt nechapem take matky, a ja nefajcim a ani u nas v byte sa nebude nikdy, a neznasam ked si niekto v blizkosti mojich deti zapali a je to uz od temy ,ale zazila som ako v zime si debil na chodbe uradu zapalil bo nechcel ist von mrznut ze tam boli tr imale deti to ho nesralo a ked som sa ovzala tak ma este vy.... a nikto sa ma nezastal a kopu ludi tam bolo, tolko nas narod :( je to smutne

tinika
autor
6. jún 2012

@carodejnica drzim prsty, aby ti v satke chcel byt, lebo moj nechcel :( takze som ho mala len na rukach a tym padom som nemohla nič ine, nastastie starsi to pochopil ze musi počkat ked niečo chce

hajanka
6. jún 2012

@tinika casom si najde iny sposob urcite 😉 zacne chodit, budes vidiet, ked pride ten cas, mozno si len tak jedneho dna lahnete na postel sa pritulit a on zaspi 🙂
kym bola neterka malicka, tak som casto prespavala u nich ja a pomahala jej (je slobodna), teraz chodieva ona k nam, vacsinou na vikedy, tak urcite jej chyba, sestra ak ma moznost zarobit si nejaku korunu navyse a niekedy potrebuje proste len tak vypnut 😉
teraz ma 14mes. a zaspinka uz sama, staci si k nej lahnut a do 5min. spi, ale tiez bol cas (do takeho roka, hlavne kym mala reflux) ze sa spavala na rukach, tiez nechcela byt v satke ☹

radustek
6. jún 2012

@hajanka to som aj ja citala o tej mariske to je riadna krava

carodejnica
6. jún 2012

@tinika veď uvidím, nejaké riešenie sa nájde..

tinika
autor
6. jún 2012

@hajanka no vidis, potrebuje vypnut a zarobit :D a ja by so mtiez dakedy potrebovala kedze robim po nociach a nema mi kto takto zobrat dieta na cely den a nie to este na vikend, ani na dve hodky v podstate :( iba ked tato pride a to uz idem pratat, varit, cvičit, pracovat, fakt od kedy mame dve det isom bola von 2x na oslave kamosiek a to som rada ze vobec tam :D niektore kamosky supnu deti k babke kazdy vikend a chodia po diskach, baroch, čo uz je podla mna vela, my sme radi ze tato je doma a uzivame si cely vikend sami s detmi lebo viem, ze raz vyrastu a budu mat svoje zaujmy

tinika
autor
6. jún 2012

a čo sa tyka toho članku o spani uz neviem kto dal, beriem ale na vsetko su stale nove studie a furt dačo ine kazu aj čo sa jedla tyka a tak, napr. kava skodila, zrazu je dobra, a to ieste aj o inych veciach ,takze ja uz take studie tiez beriem s rezervou :D

tunzal
6. jún 2012

@tinika idem asi späť k veci , vlastne položenej otázke. nič v zlom, chcem sa ťa spýtať, ešte ti nenapadlo že, možno preto nezaspí lebo nie je unavený ešte o 18.-tej, lebo moja spáva cez den približne tak ako tvoj, ale o 18-tej by som ju nevedela dostať do postielky, najskôr o 20-tej, ale väčšinou o 20.30 , oni večer majú viac energie a chcú si zahrať, aspon čo som si ja všimla. čo také niečo skúsiť? a potom by možno nebol každovečerný plač

hajanka
6. jún 2012

@tinika ja by som sa rada ponukla 🙂 ak by to slo, mne nemal tiez kto pomoct, bola som na syna uplne sama a tiez nebol ako z reklamy 😉 mm som doma videla len par x za mesiac, sestra este chodila do skoly a mala ine starosti 😉 moj otec pracoval a mama bola v zahranici, nemal mi kto pomoct, ani poradit, kamosky som stratila (tie chodili po dikoteckach este v tom case), ziaden vyjazd na kavu, na posedenie... nic, ani jediny raz. Dobre viem ake to je. Na druhej strane, nikdy som sa nestazovala.
Az teraz si ako tak pomalicky mozem dovolit raz za cas vyjst von bez toho aby som mala vycitky.

hajanka
6. jún 2012

@tinika este taky malicky rozdiel, ona je s malou sama, nema manzela ktory by jej aspon cez vikendy pomohol
zije z len z RP.

frick
6. jún 2012

@usiko nechcem ti odporovať čítam tvoje príspevky a v podstate s tebou súhlasím len ti chcem povedať že každé dieťa je iné a nie na každé to funguje ako si predstavujeme. Môj prvý syn presne ako tvoje dieťatko zaspával sám od prvého mesiaca .režim mal ako hodinky všetko na jednotku.Všetci mi závideli že ja som si už mohla o 8 večer vyložiť nohy. 🙂 Tak som si povedala že pri druhom budem rovnako postupovať.A som sa prerátala. 🙂 Druhý má skoro rok a neviem mu režim nastoliť ani za svet každý deň si vstáva inak unavený je inak a ak sa mi náhodou podarí nejaký režim tak 2 týždne a zase si robí po svojom. 🙂 čo sa týka zaspávania tiež ho uspávam a mám z toho nervy lebo z 15 minút sa zrazu stala hodina uspávania.nedokáže si nájsť polohu a je to katastrofa.Cez deň saspával sám v postielke potom ochorel a zaspáva v kočíku (manželova zásluha ) Skúšala som aj metódou o ktorej píšeš vyššie ale zlyhala som.A teraz to chcem skúsiť znova len je stále chorý takže plakanie mu moc nepomôže a stále čosi.Ale nevdávam to a pri prvej príležitosti keď bude bez soplov a kašľov idem na to 🙂 Na každé dieťa platí niečo iné len ešte neviem čo platí na to moje 😀

usiko
6. jún 2012

@frick hej, hej, suhlasim , ja som len dala radu, ktoru by som dala hocikomu, lebo som to niekde citala, a obcas sa stalo ze mala mala trable zaspat a touto metodou sa za 2-3 dni naucila zase sama spinkat spokojne v izbe........kedze mam len jedno dieta, neviem dat radu inu, lebo nemam ine skusenosti...a viem, ze moje druhe dieta moze byt take, ze sa do tekto temy vratim a budem citat rady , aby som ho naucila same zaspavat🙂

frick
6. jún 2012

@usiko Veď to som si myslela že ako som to zvládla pri prvom ale teraz mi môj druhý krpec dáva riadne zabrať 😀 začal zaspávať o 21:00 pred tým o 19:30 tak na radu niektorých mamičiek som ho začala skorej ukladať a on sa mi v noci o tretej zobudí a je hore aj 2 hodiny.prechádzam na jeden denný spánok ale aj tak si robí čo chce 🙂 🙂 Už mám nervy 🙂

stronza
6. jún 2012

no moja to som mala aj ja ale ja mam stastie ze mam male 6tt este a to si to az tak nezafixovalo trvalo sice dva dni kým zaspal sam v postielke, ale islo to aj ked mrcal a plakal vzdy som prisla povedala psssst a dala cumlik a takto som to robila dve hodiny spanok nijaky dva dni ale teraz dame papať a do 10min sme tvrdý :D

usiko
6. jún 2012

@frick ty vies, co, aj nasa to niekddy robi, ze sa v noci zobudi a hore je aj tri hodlky,si mrmle, sa prehadzuje, my sa tvarime ze nic, lebo keby sme ju zacali mojkat a hladkat, prebrala by sa a uz by nezaspala...takto zaspinka a spi potom niekdy aj do 10.....ale vzdy to suvisi s niecim co sa stalo cez den, alebo s tym kolo jedla vecer, alebo tak nejak..niekedy to odhalime, inokedy nie....holt, je to asi len o skusania a pochopeni dietata kazdeho jedneho....

frick
6. jún 2012

@usiko no ja ho vždy vyberiem z postielky a dám ho k nám a driemem on sa po mne vála 🙂 ja ho vždy zase položím a nevšímam si ho nekomunikujem s ním ale kým zaspí tak to trvá.ale myslím že to teraz kvôli tomu režimu že ho mením veď uvidím.No už na mňa kričí sa zobudil.🙂 Asi si sem zase niečo prídem poprečitovať 🙂