Ako naučiť chlapca na nočník?
Ahojte ako odnaucim chlapca na nočník už som zúfalá... sedí na nočníku pár minút dám mu sliepky a hneď cika mimo neho. :(
@mara2010 ahoj, u nas pri dcere to iste. Sedi na nocniku, postavi sa a pocika sa. Skus nedat slipy, ale iba volnejsie teplaciky. Tie slipy mu mozu pripominat plienku a preto sa do nich pocika. Ale u nas ani tento tip nezabral 😁
pockat 🤷♀️ za mna jedina rada je pockat kym bude pripraveny - mali sme to tak isto v lete, vykaslali sme sa na to, odplienkoval sa sam niekde zaciatkom oktobra zo dna na den bez jedinej nehody (klamem 1x spal od 20:00-9:30, tak sa rano pocikal, lebo spal tak dlho a tvrdo, ze sa nevypytal)
Dáva signál ale už keď sa pocika 🙂 alebo napríklad včera naschvál držal moč a vyčítal sa až mal plienku
@mara2010 koľko má dieťa rokov? Evidentne, podľa toho čo píšeš, ešte nie je na odplienkovanie pripravené. Skúste dať naspäť plienky a skúsiť opäť o mesiac. Ja som dieťa nedávala sedieť, iba som vysvetlila, že keď bude potrebovať nech pribehne a posadím ho. Starší sa chytil hneď, mladší až na druhý pokus, na 2 mesiace som vrátila plienku, lebo som videla že ešte nie je pripravený.
@mara2010 toto je veľmi individuálne, švagriná má chlapca, naozaj veľmi šikovný a múdry ale odplienkovany až po 3 rokoch. Ona na to najprv veľmi tlačila, keďže v iných veciach bol popredu, nakoniec to nechala tak a odplienkoval sa sám . Niekedy stačí počkať pár týždňov a pôjde to samé
Môj na tiež 2 roky a tiež povie keď kaká, cika (toto niekedy) takže viem že ešte nie je pripravený. Na serbel sa vycika len sám, keď je napr holy pred sprchou alebo keď vidí mňa na wc tak sťahuje nohavice a vtedy aj vycika čiže my normálne dávame plienky. Nie je určite ešte pripravený ani tvoj, podľa toho čo píšeš
Ak nemá problém sadnúť si na nočník,tak by som ho skúšala posadiť každú pol hodinu..stačí keby sa mu to podarilo raz a myslím,že sa už chytí..spravíte veeeelke ovácie,že sa vycikal kde mal a určite sa mu to zapáči..neviem ako dlho to skúšate, niekto na to potrebuje viac času..tiez si myslím,že 2 a pol roka je už dosť rokov na odplienkovanie

Fuuu…..toto je priam logicky kviz
Podľa nadpisu chceš dieťa odplienkovat, v texte ho chceš odnaučiť od nočníka…..
Teraz k veci, veď dieťaťa, dáva signály že chce urobiť potrebu? Ak nie, ty máš odpozorované že chce urobiť potrebu ?