Ako naučiť dcérku spať?

jasmika
21. okt 2012

Ahojte maminky. Mám dcérku 2 roky a 7 mesiacov a od vtedy som sa nevyspala 😀 No nieje mi to niekedy do smiechu ... Od malička sa často v noci budila.. niekedy to bolo až neúnosné... Teraz chodí aj cez deň spať raz... obvykle ju nemôžem uspať skôr ako o nejakej 14-15... ale bez ohľadu na to koľko a kedy cez deň spí... Na nočné spanie ide až okolo 23-24 kedy už ostatné deti dááávno spia... skúšala som ju dať spať skôr na obed, občas sa podarilo no aj tak išla na noc neskoro spať... Včera napríklad som sa tešila že zaspala pekne okolo 20:30 čo som len zírala že ako rýchlo...no zobudila sa o 21 a nespala skoro do 1 hodiny v noci...
Poraďte mi prosím ako jej tento režim čo najúčinnejšie zmeniť

luciannka83
23. okt 2012

@luciferkax Ty si jaká múdra. Asi máš veštiacu guľu, že tak presne všetko vieš ako to u nich funguje a aká Jasmika matka. Keď neradíš, tak si tie sprosté názory nechaj pre seba.

slady
24. okt 2012

@tina129 no jasne, ale vsetky deti su ine, moj syn tiez obcas po obede nespal ked bol mladsi a potom to bol horor, presne ako pises, naladovy, zly, hyperaktivny a vecer nie a nie zaspat, ale teraz (3 roky) par mesiacov dozadu tak zacal fungovat lebo uz poobede jednoducho nezaspal ani ked som ho vystavila a ja som videla ze uz je to okej, uz ho nechytali "stavy" ale normalne sa poobede hodinku sam potisku vyhra a je v pohode, poobede mozeme ist zase von a zvlada aj dlhsie prechadzky bez toho aby mu to nejak chybalo, takze zavisi od toho kedy je ktore dieta pripravene, a to je len na posudeni maminy.

luciferkax
24. okt 2012

@luciannka83 a ty si jaká sprostá? šak som normálne poradila, tak neviem, čo vyskakuješ a čo sa ti nepáči!

tina129
24. okt 2012

@slady uplne suhlasim so vsetkym, myslim, ze kazdy pozna svoje dietatko najlepsie 🙂

tina129
24. okt 2012

@jasmika tak my sme mali vcera zvlastny den 😀, mala sama vstala o osmej rano, samozrejme o jedenastej uz bola unavena ale este som ju chvilu nechala, o pol dvanastej odkvecla, spala do pol druhej, vecer uz o siestej unavena ale este sme sa pohrali a o pol osmej odkvecla 😀, kazdu hodinu plackala ale zaspala znova a o pol dvanastej v noci mi bucha na dvere, ze "mamka cikaaaat" samozrejme oci velke, vyspata, ale vzala som ju a znova do spalne ale ona "neeeeee" "spinkat neeeee" "cicu neeeee" 😀 😀 😀 , no tak nic zo spanku nebolo ale chvalabohu bola hore len do jednej 😀

jasmika
autor
24. okt 2012

@tina129 naša herečka včera zaspala už okolo 20:30 no v noci sa hádzala furt, tresla mi nohou do líca tak že ma skoro šľahlo čo som sa tak zľakla 😀 😀 😀 😀 😀 potom zas jej pyžamko vadilo..treba bolo prezliecť druhé, zas cikať....ale tak zaspala dalej..len ja som tiež išla skôr spať tak som sa tak isto prehadzovala... 😀 a ráno sme spali asi do 8mej... teraz poobede si zaspala sama okolo 12:15... a poviem ti ja som viac unavená akoby som išla spať ako obvykle kolo pol noci 😀

luciannka83
24. okt 2012

@luciferkax Prepáč, nemala tá správa patriť tebe. Ospravedlňujem sa. Zle som skopírovala meno. Chcela som to adresovať xlucii.

tina129
24. okt 2012

@jasmika tak tie kopance poznám 😀 😀 😀 😀 😀 ja som už mala aj peru rozbitú, čo ma tak v noci kopla 😀 a s tým spaním to máme tiež rovnaké 🙂, ja nemôžem ísť skoro spať, lebo už niekoľkokrát sa mi stalo, že som sa v noci zobudila a nemohla som zaspať, tak som sa prevaľovala, že nakoniec som skončila v obývačke a do šiestej rána pri telke 😀 a samozrejme cez deň treba fungovať, tak toto neeeee ale inak som kdesi čítala, že sú dva typy ľudí, sovy a tí druhí neviem ako sa im hovorí a ja určite patrím k tej prvej skupine, všetko sedí, tak sa ukľudňujem, že to nie je moja chyba 😀 😀 😀 😀 😀

luciannka83
24. okt 2012

@xlucia Ty si jaká múdra. Asi máš veštiacu guľu, že tak presne všetko vieš ako to u nich funguje a aká Jasmika matka. Keď neradíš, tak si tie sprosté názory nechaj pre seba.

xlucia
24. okt 2012

@luciannka83 ktory nazor je sprosty? neviem co u nich funguje, ale podla popisu autorky vidim co nefunguje. a naco reagujes na mna????

luciferkax
24. okt 2012

@luciannka83 ospravedlnenie prijímam 🙂 🙂 nevadí 😀 😀 😀 😀