icon

Ako naučiť dcéru piť vodu z fľašky?

eleonoram
3. jún 2025

Ženy poraďte 🙏 už som v koncoch. Mám doma 18 mesačnú dcéru ktorá odmieta piť z fľašky vodu. Skúšala som už rôzne fľašky nič. Napije sa mi z pohárika(štampedlika) ale len keď sedí v stoličke na krmenie a ani to nie stále. Mlieko z fľašky prestala piť asi pred mesiacom, keď som jej dávala večer mliečko pustila plač a nechcela, tak ju nútiť nebudem. Zje úplne všetko čo jej dávam takže mlieko neriešim. Keď do nech chcem dostať vodu som nútená zobrať striekačku a vstreknút jej do úst. To sa jej páči a vypije vodu bez problémov. Samozrejme doma od "múdrej" svokry počujem stále ako jej synovia pili bez problémov a moja nepije lebo som ju nevedela kojiť keďže som nemala mliečko.
Poraďte ako ju prinútiť, naučiť piť z fľašky 🙏🙏🙏

vahcaac
3. jún 2025

Aj moj mal tento problém, keď bol v tomto veku, pil iba z lyžičky. Ale vypil veľa mlieka. Jeden deň, mal vtedy ca. 2 roky začal piť z novej fľašky (pred tým sme mali milión doma, ale kupila som mu novú, obycajnu Philips a on začal piť). Odvtedy pije z pohára alebo akejkoľvek fľašky.

basska_b
3. jún 2025

Ja mam prave pocit, ze nekojené deti pijú peknejsie, lebo su navyknute na flasky. Ci tvoja z flasky prijme ochotne len mliecko? Sak bude leto, teplo, aj samu ju bude smadit si myslim 🙂

eviq
3. jún 2025

@eleonoram a keby si jej dala piť normálne z pohárika?

daja07
3. jún 2025
@vahcaac

Aj moj mal tento problém, keď bol v tomto veku, pil iba z lyžičky. Ale vypil veľa mlieka. Jeden deň, mal vtedy ca. 2 roky začal piť z novej fľašky (pred tým sme mali milión doma, ale kupila som mu novú, obycajnu Philips a on začal piť). Odvtedy pije z pohára alebo akejkoľvek fľašky.

@vahcaac nemala som taky problem. Mam 3 deti, posledne akurat vo veku tvojho. On sa ale este dojci a vodu pije tak vselijako. Niekedy vosc niekedy menej. Tiez sme skusali vselijake pohare a flase. Zo zaciatku sa skor olieval, voda iba nahodou zabludila do ust 🙂 posledne 2-3 mesiace uz zvlada pit sam. Mame 2 druhy poharov, z ktorych sa aj napije. Obycajny okruhly tvar, hrubsie sklo. Dobre sa mu drzia aj dobre sa mu pije. A nasli sme jednu flasu, z ktorej vie tiez v pohode pit. Takze len skusat, hrat sa. My sa hrame na strnganie niekedy, ci vo vani skusal pit.
Inak videla som len trosku z rozhovoru s nejakou ceskou psychologickou kde hovori, ze mamy stale nahanaju deti, aby sa napili. A ze tie deti casom len prilozia flasu ci pohar a aj tak sa nenapiju. Napiju sa len ked chcu. Ona odporuca neponukat ich stale vodou. Nechat ich par dni tak. Ze tie deti nezomru od smadu a po par dnoch, ked si uziju aj vacsi smad, tak vraj sami si pytaju a svoju flasu s vodou si potom strazia a idu aj same pit. Nepotrebovala som to nikdy skusat. Pani vraj ma take skusenosti

janka_266
3. jún 2025

@eleonoram nenútila by som, keď vypije v stoličke, tak dať vtedy, prípadne jej dajte pohár s vodou niekam kam dočiahne, nech ho má k dispozícii, nepripomínať vodu a možno si spomenie. prípadne teraz, keď bude teplo nechať ju hrať sa s vodou, prelievať a možno si dá aj vtedy

anketkarka
3. jún 2025

@eleonoram načo učiť na fľašu 18 mesačné? Však je veľa druhov pohárikov na pitie. Radšej vyskúšajte pohárik. Možno nesadne prvý, ale určite nejaký bude v pohode.

pralinka86
3. jún 2025

Nemusi pit z fľaše. Staci naucit na pohar... Flasa nie je zaklad pitia. Aj vonku sa predsa da naliat do malého pohárika ci stamprlika z fľaše. Nie je prvá ani posledná bez flase.
Nasi mali tieto slamkove termoskove flase, su výborné, udrzia teple aj studene. Plus pekný dizajn. A vydrzali az do skolky, len sa menili uzavery, slamky,..
https://www.thermos.sk/detske-termosky-a-termot...

janetinka27
3. jún 2025

@eleonoram ahoj, nase 10m nepije vodu, odmieta vsetky pohariky aj flasku, mlieko z flasky pije.ideme skusit flasku so slamkou