icon

Ako naučiť dieťa chodiť za ruku?

27. sep 2022

Ako naučiť dieťa aby chodilo pekne so mnou za ruku? Alebo aspoň popri mne? Má 17 mesiacov, ale teda keď sme vonku tak ma ani nevníma, ide si svojou cestou, zbiera kamienky, listy… Je to dosť náročné dostať za z bodu A do bodu B. Takže všade nosím kočík lebo proste za mnou nepôjde, akoby som neexistovala.
Dá sa to nejak naučiť? Aj sa na mňa pozrie, uistí sa že som pri nej a ide si ďalej po svojom.

Strana
z2
domak2
28. sep 2022

Tak dcéru som "tvrdo " naucila že za ruku ísť niekedy musí. V parku mi to bolo jedno ale pri ceste a pod aj za cenu revu a ze sme niekedy šli domov

aceris
28. sep 2022

Moja tiez len beha. Plus stvorrocny a plus pes na voditku. Kazdy z nich opacnym smerom. Ver ze moze byt horsie. Ja uz sediviem😅

stanulienkat
28. sep 2022

@zuzuliennka1 ja som mala sialene dieta😁 Keby som nemala popruhy, tak neviem..neviem. chodilo kam chcelo, chytit ruku ani nahodou, stale padalo. Takze s popruhmi som ju mala ako tak pod kontrolou.

jerrz
28. sep 2022

@zuzuliennka1 Jaaaaj presne. Najlepšie je že oni to nemajú napísané na čele hlavne tých vysokofunkcnych nepoznat nič na nich. A kolko krat si myslia matky že to tá tvoja benevolentna výchova keď vidia ako sa spravas k dieťaťu....pritom hovbi vedia čo je vo veci. A ja osobne si myslím že tuto čo píšu o nevychovany deťoch a matkach ktoré akoze robili a vserko a deti im skáču po hlave....že videli 90 percet autistov a z toho len 10 percent je možno nezvladnuta výchova. Ja proste tomuto neverim že normálne deti sú nevychovane .

jerrz
28. sep 2022

@aceris To ako my 😂

zuzuliennka1
28. sep 2022

@jerrz no asi tak, a potom na jednu stranu som pocuvala od kadekoho aj na ulici na ihrisku, ze syn je autista, ked som sama este bola v stadiu akceptacie, vsetci to vtedy videli okrem mna.
odvtedy ubehlo cca 2,5 roka, 2,5 roka dennodennej prace, terapií, pokusov a omylov,.. a akotak veci zvlada, ak ked nerozprava (ma 5) a teraz zas opak - matky na ihrisku maju bud pocit, ze si dg. vymyslam (ktory pricetny clovek by si VYMYSLAL diagnozu autizmus) alebo ze urcite nie je autista🤦🏼‍♀️
na jednu stranu ma to trochu tesi a posuva vpred, ze ta mravencia praca ma ovocie, na druhu stranu - keby sa tak kazdy o seba radsej staral, ja sa o seba a svojho syna vonku postarat dokazem aj bez “mudrych” rad

mamusa123456789
28. sep 2022

Tak môj ma 2r 4 mesiace a stále čakám na ten deň, kedy mi tu ruku dá... Dá mi jedine keď ide auto a keďže bývame na malej dedine tak mi ju dá niekedy 1 krát, ale už aspoň nejdeme do obchodu(cca 500 metrov) už zvykneme byt na dvore na ihrisku tak za pol hodky, takže ak sa nenaučí ísť za ruku, tak snáď raz aspoň z rýchly tempo 😁

Strana
z2