icon

Ako naučiť dieťa na cumlík?

krpcek
17. apr 2012

Ahojte, mozte mi poradit nejaky sposob ako naucit dieta na cumlik? Uz som vyskusala finticky, co zabrali pri dcere, ale pri synovi nejako nezaberaju, stale mi ho vypluva. Chcela by som aby mal cumlik, lebo len cumlanim sa vie pekne upokojit a zaspinkat, takto stale cumle moj prsnik (co sa nie vzdy da - napr. dnes pocas jazdy autom). Len mi prosim nepiste, ze mam byt rada, ze ho nechce a ze aspon nemusim oducat neskor.
Vdaka za kazdu radu. 🙂

akova
28. máj 2012

@lakte možem aj hned, pri dcere ma teraz 6 rokov som dojčila rok a pol

lakte
28. máj 2012

@akova hm....toto zial nieje hranica prirodzeneho odstavenia sa. 😉 ta spodna je 2,5roka.
ale ja som tu neni na to, aby som radila tam kde pomoc nechcu 😉 co plati pre jedno nemusi pre druhe, kazde dieta je vynimocne, jedinecna osobnost. Pausalne im preto dajme cumliky 😅 Koncim, tato debata nikam nevedie, ak budes potrebovat poradit nick poznas.

strapco13
28. máj 2012

@akova v roku a pol sa nejedna o prirodzene ostavenie ale o predcasne...cize zrejme vdaka dudlu ste to nepotiahli dlhsie
dieta straca saci reflex az po2,5 roku

akova
28. máj 2012

@lakte ja som radu nežiadala, iba napisala svoj nazor, nevedela som, že si " všetkoviemnajlepšie" poradkyňa na konikovi, ako vidím skoro v každej téme.... 😎

lakte
28. máj 2012

@akova neziadala a preto som pisala , ze nebudem radit tam kde nechcu a slusne som to uzatvorila.Nemam potrebu urazat, takze toto nebolo taktne od teba. A som tu na ukor svojho volneho casu, aby som pomohla tam kde chcu pomoct.

strapco13
28. máj 2012

@akova bola tu diskusia...my sme prispeli..mame na to pravo
A tvoj posledny prispevok ...no comment... ☹ ak si si dala namahu a vyhladala si..taj lakte sa venuje iba dojcenue a veciam kolo toho a na roxdiel od inych sa do nikoho nenavaza, nekritizuje nikoho...cize tvoj komentar je ..hmm..ako to nazvat..nevhodny ☹

lakte
28. máj 2012

@akova a som len v temach o dojceni a temach ktore s tym suvisia, lebo sa danej problematike venujem

fodorka
28. máj 2012

necitala som od zaciatku ale mozem len pridat svoju vlastnu skusenost ...dojcila som aj prveho syna a este stale dojcim mojho mladsieho synceka a ani jeden z nich nechcel dudlik!!!!odmietali ho krvopotne takz emi nic ine neostavalo iba dat prso v konecnom dosledku...a ked mam pravdu povedat maly ma 15mesiacov a v nocxi sa stale nevyspim zvykne sa zobidit 1xv noci aby si cucol...ale ja mu dam aj napriek tomu ze som unavena ved co bude po tom??za chvilu mi vyrastie aj tento a bude po kojeni po vsetkom nasom "intimnom"...neviem neni som proti dudlikom ale ked uz dieta raz nechce podla mna ho netreba nutit 🙂

akova
28. máj 2012

@lakte prepač ak sa ťa to dotklo, každy ma pravo napisať svoj názor, a ty a spol sa zakaždym snažite presviečať ostatných, že len ten váš je ten správny a žiadny iný... a to ma velmi irituje.... verim, že veľa maminám pomáhaš a sú Ti za to velmi vďačné... ty si sa sama zapojila a snažila si sa ma presvedčiť, že tvoj názor je správny a žiadny iný nemôže byť správny.... ja som napisala iba svoju skúsenosť, ktorá je odlišná od tvojho názoru.

strapco13
28. máj 2012

@akova kde podla teba napisala lakte ze tvoj nazor je zly a len jej je spravny? Kde napisala ze matka nieco nesmie alebo musi?
Napisala pohlad na cumel z druhej strany, dala iny pohlad na vec..to ze stym nesuhlasis je cisto tvoja vec....ale neber ostatnym mamickam pravo na info...iba na zaklade informacii i oboch stranach veci sa vie matka rozhodnut

lakte
28. máj 2012

damy, tie informacie zapadnu prachom, ak to admin zamkne 😉

kalifa28
28. máj 2012

každú chvílu očakávam, ako sa napr. téma: čo dnes varíte? zvrhne na laktačnú poradnu 😝 😝 😝

lakte
28. máj 2012

@kalifa28 ked v teme o vareni nespomnies slovo prsnik, tak tam poradkyna nevlezie 😝 , tato diskusia sa tak zacala, a tak teda sme sa snazili dat info ktore ma matka pravo vediet, ale my sme zvyknute ze nas stale napadaju, ved ako inak

kalifa28
28. máj 2012

@lakte ved v poriadku, ale zakladatelka jasne a zretelne formulovala svoju otázku, nemala zaujem vediet o rizikách používania cumla, len sa chcela dozvediet rady a finty, ako si bábo na cumel zvykne...

strapco13
28. máj 2012

@kalifa28 laktacne poradkyne su iba v temach suvisiacich s dojcenim...v inych temach si klabosime bez poradenstva pokial sa nikto nespyta

kalifa28
28. máj 2012

a rady k veci aj chvilu dostávala... až kým.................................................................................... 😝

lakte
28. máj 2012

@kalifa28 a ty ako tehulka by som mala mozno prave ocenit to info co mas, lebo nie kazda to vedela 😉 vratane mna takto popredu.
A ano aj mamina co pise ze 6dnove dieta dokrmuje lebo ma malo mlieka ze ako sa skladuje UM, vlastne nepotrebue poradkynu, ona potrebuje radu ako skladovat UM, ze mi to hned nenapadlo 😀
damy koncim, svoje som povedala, nikomu som nic nediktovala, napisala som a papa 🙂

strapco13
28. máj 2012

@kalifa28 autorka mozno nevie o rizikach dudla tak sme ich sem napisali...a teraz je na nej ako sa rozhodne
a nakolko mam negativnu skusenost ako osobnu tak aj z poradenstva tak jej predsa nebudem radit ako naucit dieta na dudel ked viem co to moze sposobit

kalifa28
28. máj 2012

je krásne, ako ste pre danú vec zapálené. tak to má byt, robit veci naplno
ale nie všetky maminky zdielaju rovnaký zápala TO VÁM UTEKÁ. ked moja dcera omiela dlho to isté, napadne ma vždy jeden výraz, ktorý použijem.... Nebud násilná!

zuzana581
28. máj 2012

@krpcek Ahoj Luci. Nečítala som diskusiu, lebo sa mi nechce celé, len ti napíšem, ako sa malá naučila na dudel. Ona tiež od narodenia odmietala dudel a tak cmúlala palec. V 2 rokoch jej dali v nemocnici infúziu a zabandášovali jej zrovna tú ruku, na ktorej mala svoj "cmúlací palček". Malá na nervy, stále revala a tak jej sestričky doniesli dudel a ona keď videla, že nemá na výber, tak dudlala aj ten. Tým nechcem povedať, aby si malému bandášovala ručičky 😀 ale skúsila by som možno nejaké lahké rukavičky a keď nie, tak by som počkala do zimy a vtedy prístup k prstíkom mať určite nebude, kvôli hrubším rukaviciam a tak sa možno nechá prehovoriť na dudlík.

strapco13
28. máj 2012

@kalifa28 my nikoho nenutime robit to co povieme...dame nazor z inej strany a nechavame na mame nech sa rozhodne sama
inak zaujimave ze vacsinou autorke otazky nas nazor nevadi ale najde sa nejaka zapalena mamicka opacneho nazoru a nam vytyka, ze my mame iny nazor
tymto ale konim v teme..lebo nemienim vyvolavat hadky ani sa nemienim obhajovat, lebo nemam preco
a nemienim sa opakovat...poradkyne radia ale nenutia nikoho do nicoho

akova
28. máj 2012

hovori sa mudrejší ustúpi, ale tu niekto stále musí mať posledné slovo 😝

zuzana581
28. máj 2012

No tak som dočítala a už to máš vyriešené, tak super..

Inak baby nič v zlom, ale tiež nechápem, načo idú laktačné do témy, ktorá sa ich ani minimálne netýka.. Vy ste baby super, pokial pomáhate tomu, kto vás o to žiada a kto vás potrebuje, ale prosím vás kašlite na tých, ktorí o vás nestoja, lebo potom ste ale totálne otravnééé... 🙂 Pekný deň.

elinka27
28. máj 2012

nie nebudeme nasilne, ale v pohode mu dajme dudlik aj niekolko krat ved ono si nakoniec zvykne, a pchajme mu ho, lebo ved matka priroda vymyslela dudel a nie prso. Zasnem, ze nijaku z vas este nenapadlo poradit matke aby mu zapchala nos a ked nebude moc dychat tak otvori nakoniec pusu a cumel chyti 😝 😝 😝
Kto chce kam pomozme mu tam. Dve dobre info a este aj tie ukamenujete.

kalifa28
28. máj 2012

@akova no ved aj deti treba nakrmit, je cas obeda, potom spinkat a tak 🙂 možno si to neviem tak perfektne zadelit, ale vážne som sa musela ist venovat dcere a nie žit na koníku 🙂

kalifa28
28. máj 2012

@strapco13 ale názor NA ČO???? na to ako naučit bábo na cumel??? ozvala sa nejaká zubárka, že cumel poškodzuje zdravý rast zúbkov? alebo nejaká maminka, ktorá nie a nie odučit závisláka na cumli??? nie, ozvali ste sa iba VY , ako sa nazývate v množnom čísle, ako sa skrývate za skupinu, lebo v jednote je sila a oponujete jednotlivcom.

zuzana581
28. máj 2012

@elinka27 predpokladám, že nežiješ v jaskyni a neživíš sa len vlastnoručne dopestovanými plodmi a dochovanými zvieratami.. Využívaš všetky výhody dnešného sveta, ktoré taktiež nevymyslela matka príroda, takže argument, že dudel nevymyslela matka príroda nie je absolútne na mieste..
Dudel je velký prínos nielen pre matku, ale aj dieťa.. Dieťa je najedené, napité ale stále chce dudkať.. Už v bruchu matky si dieťa cmúla pršteky.. Kedysi matky neboli na materskej, neboli celé dni doma a nemali na starosť iba jedno dieťa, ktoré dostalo prsník, kedy si píplo.. Tak bol vymyslený dudlík, na upokojenie dieťaťa, ktoré už nechce ani piť, ani jesť... Neviem načo sa z toho robí také bububu...

kalifa28
28. máj 2012

to je ako keby som v obchode na otázku: kolko stojí kilo krkovičky, dostala odpoved od za mnou stojacej zákazničky: jáááj pani, nekupujte to, víete ake je to nezdrave?? ako vám to zváši cholesterol?? ako kvoli tomu museli zabíjat zvierata??? presne takto vnímam VAŠE laktačné vsuvky. ste si dali záväzok, že osvietite maximálny počet matiek na zemi??? však nie sme blbé, ani padnute na hlavu, všetky velmi dobre vieme, že dojčenie je zdrave a výhodne vo všetkých smeroch, ale pranierovat matku, ktorá napíše, že s dudlom v pohode kojila do roka a pol a vy jej jednohlasne odrapocete naučenú formulku: že v roku a pol!!!!! ide o predčasne!!!! odstavenie, lebo tak to hlása akýsi ujo JACK, ktorý mimochodom NIKDY neporodil a nenadjčil žiadne dieta sveta, tak sory, ale to sa mi zdá nápadne sektárske.

gabinocka
28. máj 2012

tiez som toto cele handrkovanie necitala, tak rovno dam svoj poznatok....radsej cumel ako potom cmulat prst...moja kamaratka ma dceru a bola veeelka odporkyna cumlov, lebo narastu krive zubky a je to len ozuzlavanie gumy a bla bla bla/pani tabulkova/....a teraz jej uz 9 rocna dcera cumle palcek aj v skole aj ked zaspava...vsade! od cumlika sa oducit da..vezmes a hotovo, ale palec neuseknes 😉

strapco13
28. máj 2012

@kalifa28 chcela si nazor lekaraa ok..nie som sice zubar..ale som ORL..cize z mojej praxe...je dokazane ze cumel zvysuje riziko zapalu stredneho ucha, meni tvar zuboradia, meni skus zubov, moze menit tvar podnebia co ovplyvnuje ako aj dychanie tak aj vyraz tvare. Ak dieta zaspi s cumlom tak po vypanuti ostavaju otvirene usta, dieta moze dychat ustami cim sa vyradi cistiaca stanica tela,cize nos a ulahci sa tak vstup infekvie do tela..nehovoriac o tom ze dudel moze byt zdrojom infekcie, pokial ho maminka kazdych 10 min nesterilizuje
a nazor niekoho kto nevedel odstranit dudel..moja teta ho nevefela dcere odstranit do 6 rokov..sesterka ma priserne zuby...co sa tyka tvaru a kym mali dudel bola furt chora
ako laktacna om sa uz vyjadrila, nebudem sa opakovat