Ako nechám bábo so svokrou celú noc?
Ahojte problem nie je v svokre to hned na uvod aj ked samozrejme ze mam z toho ,,nervy"...
V skratke... o 2 mesiace idem na stuzkovu bratovi (ocino nam zomrel nechcem az ide mama sama a tiez tam chcem ist lebo je to velky den v zivote brata ). ALE moje teraz 3 mesacne babo je zatial len kojene a zaspava najskor o 9,v noci sa budi aj 3-4krat na to ze chvilku potiahne z cecku a spi dalej. Nevie pit z flase,stale to skusame a jeduje sa nejde jej to aj ked sme vymenili flasu,cumel... viem ze nikto moj problem nevyriesi tu na nete, ale ak mate nejaku radu ako ju za ten cas naucit spat celu noc alebo naucit zaspat s flasou nie s ceckom budem rada...
V kazdom pripade dam vediet a s tym kojenim ... asi by ma zahrnuli do programu :D
Niekde blízko objednaj ubytko na jednu noc,daj tam svokru aj s dieťaťom a odbehni nakojiť.Budeš spokojná,dieťa prespí a keby niečo si poruke.Neučila by som plne kojené dieťa na fľašu kvôli jednému večeru.
A prečo by nemala kojiť? Vsak stužkovú iz maju 17-18-19 ročný. Chalni uz prsia videli viac krát a dievčatá uz maju vlastné. Zase nevyhrnie cele saty. Da sa iba stiahnut ramienko a dietatko zakryje bradavku. Vzdy sa da niecim decentne prikryt pri najhoršom. Kojenie je uplne prirodzena vec. Vsak na stuzkovej sa podava vecera. Budu tam jest na verejnosti vsetci.
@krukky my sme 6 mesacneho zobrali na svadbu a pekne s nami bol celu noc (obcas si dal slofika). Rezim nemal ziadny kedze bol kojeny tak spal a jedol kedy chcel. Hudby ani ludi sa nebal. Ja by som vyskusala zobrat so sebou (mozno aj svokru na strazenie a kocikovanie po vonku 🙂 ).
@krukky ja by som na tvojom mieste ostala doma s dieťaťom, alebo ho zober so sebou, ale to sa asi tak nezabavíš.
Ako odúčať polročné dieťa od prsa.... to asi tažko, ja som si kedysi myslela, že budem kojiť 2 mesiace ako všetky ženy u nás v rodine... potom že veď polroka stačí, aj 9mes. stačí, ale aj to 9 mesačné dieťa stále chce tú matku a to prso, aj to ročné. Ak ho odučíš, potom zas budeš riešiť, prečo nechce piť tvoje mlieko, že sa jeduje, že mu pomaly tečie z prsníka alebo že má nebodaj zdravotné problémy po Nutrilone? V 3 mesiacoch býva rastový špurt, tak možno zato si asi pýta častejšie.
@janifer presne suhlasim. Rastovy spurt, mozno aj nervozita zo zubkov (mojmu vysli na konci 3 mesiaca) a aj teplo robi svoje. Ja som kojila cez hic aj kazdych 20 minut, lebo inu tekutinu ako mm odmietal. Odnaucit od prsa bude horsie ako si babo zobrat alebo poprosit niekoho aby ho pokocikoval vonku ak by bolo mrzute.
Ako píšu baby, nestresuj sa učením dieťaťa zbytočne na fľašu kvôli jednému večeru. Je ešte maličká, radšej skús urobiť tak, ako píšu baby. Skús svokru s malou "ubytovať" v blízkosti konania stužkovej tak, aby si mohla odbehnúť v prípade potreby ju nakojiť či uspať. Príp. aby Ti ju na kojenie mohli doniesť, ak by to šlo. Ja som takto bola so 4-mesačnou dcérkou na stretávke zo strednej. Tiež sme začali dakedy podvečer, mm bol s ňou v meste najprv s kočíkom, potom som ju v aute nakojila (bolo to októbri), išli domov, a večer som ju ešte šla nakojiť a uspať - odviezla ma spolužiačka. Keby to inak nešlo, odbehla by som taxíkom.
@krukky podla mna prilis banalizujes,co bude ako bude 🙂 ...2mesiace je este dlha doba. 😎 Je sice pekne,ze to zacinas riesit uz teraz,ale moze sa to zmenit este dovtedy poriadne.Co sa tyka kojenia-chces ju oducit od vecerneho kojenia kvoli tej jednej noci???trocha blbost nie??skor by som na Tvojom mieste rozmyslala o tom,ako ma niekto co najrychlejsie dovezie k dietatu,ak by bolo najhorsie,teda vybav si nejakeho kamarata alebo niekoho z rodiny,kto by Ti pomohol odviest Ta v pripade,ze svokra si nebude vediet dat rady s malou,a ak bude vsetko OK,tak ostanes tam co najdlhsie,myslim na tej stuzkovej...ak nie tak len par hodin a ficis k malej🙂

@dominika6 chalanom áno 😀 😀 😀