Ako nevybuchnúť pri uspávaní, keď dieťa vymýšľa?
6. okt 2021
Ahojte,
Dnes som na moju skoro 3 ročnú tak navrieskala, že som sa na to aj patrične rozrevala, lebo som to absolútne nezvládla. Vymýšľa v tej posteli, aj hodinu, potom už fakt neviem či je lepšie ju dať spat, keďže sa čas posúva a treba aj iné veci robiť. Nehovoriac o tom, že keď nespí, je totálne uplakaná a unavená a nedá sa snou nic. Neviem akoby mi nerozumela, že nebude mat hračky keď nebude spat, nepôjdeme von, keď nebude spinkať. Prečítam Jen rozprávku a užívam si ten čas s ňou. V poslednom čase ale vymýšľa …
zienky, čo vy na to? Keď majú take dni že nespia a vy idete vybuchnút? Trváte na tom aby zaspali? (Hodina je pre mna dosť nie?) a potom sa nehnevať? Čo si pritom hovoríte? Dakujem za skúsenosti a tipy.
Predošlá
Strana
z2
Predošlá
Strana
z2

@simcika ja by som nastavila režim. Pomaly posúvať ranné vstávanie tak na 7. Obedny spánok medzi 12 13 a večer Maximálne 21. Moja ma 4,5 a spánok ešte potrebuje, v škôlke je to tiež ľahšie pre deti čo ešte spinkavaju. Moja mala pokusy nespat no nikdy som nepoľavila a musela aspoň ležať, čítali sme alebo pozerala rozprávku. 9 z 10 rázov zaspala 😁