Ako obliekať dieťa, ktoré sa oblieka nerado?
Ahojte,
riešim taky problém, že dieťa sa nerado oblieka. Pri obliekaní začne riadne plakať, kričať, vrieskať a skoro sa zajde. Teraz v zime je to problém kedze potrebujeme dat viac vrstiev plus ciapka a kombineza do fusaka ani nevravim. U lekara detto. Viete mi poradit nejake lahko obliekatélne oblecenie? Napr rukavy na zips po celej dlzke? Existuje nieco take? Co by som dala len pod ňu a pozapinala to? Pripadne co odporucate obliekat do kocika tak aby som jej to obliekla rychlo a lahko. Nechodime kvoli tomu ani von. Lebo potom je aj cela prechadzka preplakana. Inak bábo neplače. Len toto jej robí extremny problem.
Dakujem
@kitycat 3mesiace
Ale plače len pri obliekaní a potom už oblečené sa ukľudní v kočíku alebo akože plače celý čas? Môj syn napríklad neznášal kočík celkovo,reval vždy na prechádzke,ale to nebolo kvôli oblečeniu,len nenávidel kočík.
3-mesacne by som dala len do svetrika a zapla do perinky, fusaku. V tom veku som nepouzivala ziadne overaly, do ktorych ho bolo treba navliekat. My mame 2-rocneho a to je ovela horsie obliekanie, cely sa vrti, vresti a uteka, kym dam vsetky vrstvy, ktore potrebuje.
Neviem si predstavit neist von kvoli obliekaniu...
V tomto veku je to este lahke. Ja som dala na obyčajne oblečenie teply overal. Ziadne svettiky cez hlavu, ani žiadne gombiky. Jeden pohyb šup šup. Zapnut, dat do fusaku, zakryt dekou. Veď predsa kvoli pol minute obliekania neplace 20 minut?
To kvôli obliekania vážne nechodite von? Takto vychovas slečnu rozmaznanu
Proste je zima a obliecť sa treba . Bodka
Pootvoriť okno a sup sup
Plače dlhšie lebo celkovo je nerada pozapinana a utesnena vo fusaku.. má hrube rucky a sirsie ramena a tazsko fakt je jej obliect aj vacsie veci o par cisel
Ani v perinke mi nikdy nevydrzala so zaviazanymi rukami.. ked som ruky povolila,hned spala
hmmm tu by som si nebola ista, ze to je len obliekanim... nie je dietatu prilis teplo? ja napriklad uz prvu vrstvu ked dam otvaram okno ...a vonku sa nosime vzdy chvilu minutu dve a az tak ide do kocika a vzdy jej necham obzerat koruny stromov inak by vrieskala lebo nuda 😀😀
je dobre najst overaly, ktore budu volne, niektore maju nanic strih. take na zisps asi nebudu. mne dcera bojovala,a le to bola starsia to nebol len rev, ale to bolo neustale vyvliekanie ruk z rukavou, doslova sme bojovali, aj tak sme boli denne vonku.
pod overal som najradsej pouzivala overal na spodok, na to ponozky, nejake gatuse a svetrik volny pleteny. pripadne nejake tie flisove veci a pod. moja poziadavka prave bola, aby to bolo volne. dcera bola baculka.
Veď ruky nemusí mat vo fusaku
Ja som nasej davala iba dupackovy overal s dlhymi rukavmi, papucky alebo teple ponozky na nohy a mali sme velmi teply fusak z peria. Pre istotu sm na dno kocika dala teplu deku, ktorou som potom aj prekryla fusak zhora, ak bolo ozaj velmi zima. Byvame na 11. poschodi a kym vyjdem von je to spolu s vytahom 6 dveri, cez ktore ideme, plus este sa caka na vytah... cize som to riesila tak, ze doma som ju iba polozila do kocara do rozopnuteho fusaku - zapinal sa vpredu a dal sa stiahnut okolo tvaricky a potom pred poslednymi dverami som ju pozapinala, tam uz v chodbe bolo chladnejsie, nevadilo jej to, zakasala som deku, dala som este na to ten kryt na kocar, aby nefukalo dnu...
Neviem, ci sa vam este teraz ku konci zimi oplati kupovat iny fusak, ak uz nejaky mate, tamten bol aj este v jednom roku dobry...
Nasa mala silny reflux, tak takto to bolo najvyhodnejsie. Ja mam dost take volne hranice na toto, ked dieta reve doma, tak aj ono aj rodic je z toho doslova spoteny od stresu a potom je vonku zima...
Fungovallo nam to aj neskor, ked uz chodila, doma som obliekla iba spodnu vrstvu a oteplovacky, ale bundu a tak sme davali zas az na tej chodbicke pred dverami von z bytovky... Ako rocna a dvojrocna ale nerada chodila von aj nasa, utekala sa vzdy schovat do postele, ked som spomenula ze ideme von 🙂
Moja tuež neznášala zavinovačku a vždy pri prechode zima/jar a leto/jeseň bol problém, lebo dlhé/krátke rukávy. Ono to po pár razoch prešlo.
Ale u vás by som to skôr tipla na nevhodné oblečenie - neťahá ju niečo na rúčkach, nie je jej to tesné? Nie je jej priteplo? Skús ju ľahšie obliecť do toho fusaku a uvidíš.
Nápis kde bývate a čo všetko obliekas
Trojmesačnú som mala v decembri
Doma mala bavlnený overal, von som na to dala bundičku a do fusaku, na hlavu tenkú čiapočku a kapucu z bundy.
Obliekanie veľmi rýchle, hneď ako som obliekla sme išli von, aby jej nebolo teplo.
Kazde dieta je ine. Ja som preto volila vzdy najrychlejsie obliekanie. Ak sme isli von prv som sa obliekla ja. Nachystala vsetko. A dieta len rychlo. V pyzamku-overalik. Rychlo do hrubeho overala a do fusaka. Teda ziadne zdlhave. Ciapku aj ked -revalo len chvilku.
Jezis, obliect trojmesacne je uplne easy. Aj moja (aktualne 7 mesacna) odmalicka place pri obliekani, tiez obcas taky amok, ze mam pocit, ze prestane dychat. Je to ale uz moje druhe dieta, ktore robi cirkus pri obliekani, takze uz neriesim. Obliekame sa stale s revom, aj do kocika ju vkladam stale s revom. Ale, bohuzial, cez to vlak nejde, obliekat sa musi.
Neporadim ti nic, lebo u nas nic nezabera a ani ziadne zlepsovaky nemam. Len to, ze nesmies ustupovat odmalicka v tomto, lebo dopadnes tak, ze dvoj-trojrocna ti bude robit pri obliekani taky cirkus, ze toto teraz je nic. A takto stare dieta uz tak lahko neoblecies, lebo vie aj utekat.
Byvame na vychode, momentalne vonku -10… babatku obliekam body, teplaky, ponozky, čiapka (toto este zvlada dobre lebo pouzivam zavinovacie body).. na toto davam teplejsi flausovy alebo huňaty overal tensi, to je uz problem obliect, hlavne cez ramena ruky.. nespolupracuje, nechce ohnut rucku.. prva ruka fajn ale druha horsie.. alebo namiesto toho dam overal sustakovy otepleny.. tam je to podobne.. proste hrubsie ruky a sirsie ramena..(uz mam doma asi 10 sustakovycj overalov a stale je to o tom istom..preto som sa pytala ci neexistuje nejaky s inym zapinanim na ruky.). No a posledna tretia vrstva je fusak.. tam tiez nechce byt.. je velmi pohybliva ked ju mam na posteli,podlozke.. stale zdviha ruky nohy a samozrejme vo fusaku je pohyb obmedzeny
3 mesiace ??????? Ja ze to nejake 2rocne co sa Ti o zem hadze, vrieska, veci rozhadzuje a robi naschval . Ked si nevies poradit s tymto, neviem co budes robit neskor. Toto nerobi ze ,,nic"
Zlate casy len s urevanym dietatom 😄 ...
@ivik4 ja nevravim ze si neviem poradit.. ale odmietam ju terorizovat lebo evidentne jej to vadi.. inak mi dieta vobec nezaplace.. len toto jej sposobuje akysi diskomfort.. pytala som sa na typ oblecenia a nie na ine veci.. aj nazov diskusie bol upraveny
Tiez som myslela, že ide o väčšie dieťa 😁
Kúp si dupačky/pyžamka na zips (majú tesco, hm, Next, lindex) daj ho do overalu mackoveho, čiapku, hrubé ponožky a do fusaku.
@lucia13022023 ano len skor v tychto mrazivych teplotach mam pocit ze to nie je dost a ze potrebuje skor ten sustakovy overal
Cim bude starsia, tym jej bude obliekanie viac vadit. Ved dietatu mega vadi aj odsavanie soplov a co ho nechat s plnym nosom, ze sa ledva vie nadychnut, lebo krici pri odsavani?
no presne to co popisujes mam doma len uz v 5 mesacnom vydani... mojej tiez nesmiem ubrat z pohybu, v zavinovacke nebola viac asi ako tyzden, a ruky ked jej zviazem jedine, ze chcem pocuvat zachvat placu ... hladala som vzdy vsetko len na zips a nech sa to rozopina az po chodidla a nielen po rozkrok... siroke mi pride asi vsetko co mam doma, takze znacky su lindex, next, reserved, h&m ...tiez som tu na vychode, obliekam tak ako ty a v poho kym sa hybe(v preklade kym so sebou hadze hore dole nema fusak na sebe je rozopnuty) akonahle ju bere na spanok zapnem zakryjem
Vôbec nie je treba hrubý overal keď je v kvalitnom fusaku. Mam februárove dieťa, v živote na sebe nemal taký overal. Okej, mal, keď chodil a v kočíku nesedel. Ale ako bábätko, a ešte vo fusaku... Jasne ze plače keď jej je teplo
Bábätkám v zime obliekame o jednu vrstvu naviac, ako sebe. V lete obliekame tak ako seba. Tiež si myslím že jej môže byť horúco... Veď teraz tie fusaky sú celkom teplé. Ja som napr mala fusak z ovčej vlny a cez zimu som dávala body z dlhým, pančuchy, rukavice, mackový overal a dala som do fusaku. A stále bol teplý.. síce nebývam na Orave ani východe ale tiež tu máme dnes napríklad -8 🤷🏼♀️
Alebo ju skús šupnúť do nosiča, možno nemá rada kočík
a toto urcite dalsia vec ja mam fusak tenky pomerne lebo ma hruby overal na sebe ... cize doslova iba na zakrytie (tzv jedna vrstva na viac oproti mne, ako sa vravi)
Oblečenim dieťa neterorizujes,zase to neprehajme. Keď ti plače pár minút pri obliekaní,tak proste takmer všetky deti plaču pri obliekaní,z toho netreba si robiť veľa.Keď ti vrieska aj celý čas vonku,tak skôr by som uvažovala,či nie je"antikočikove"dieťa. Lebo ako som písala,syn mohol byť oblečený aj vyzlečený v kočíku a reval vždy. Ani nosič nechcel,čiže u nás boli prechádzky asi také,že na rukách von, sadnúť niekde na lavičku,hopkat ho na rukách a potom dnu.
Uz to nie je novorodenec. Zacina vnimat, tak to zacina byt vesele.
Uz ti tu poradili vela, aj ja trochu pridam. Ak je overal problem a dokonca sustakovy, tak to nedavaj. Taketo babo ti iba lezi v kociku a ozaj nepotrebuje sustavy umely overal, este ked ti zacne plakat tak jej je proste teplo. Pohladaj si nejaky teply overal na zips alebo ja som mala na gombiky este aj na nohy, na ruky so zipsom nie je 😀 daj teda este vacsi ked jej vadi to stiesnenie, to je jasne. Zapnes a ciapku natiahnes az pred dverami von, fusak zapni tiez az tam. Nech nie ue ako peceny zemiak uz doma 🙂
A skus komentovat, nenervacit s nou "kde je rucka", "kde su prsty", " ohni laket" viem ze ani moja ruky nohy neohla, bola to zabava to obliekanie. Skusaj Spievat, skus dat nieco hrkave do ruky co trochu zaujme. Asi ma tada svoju volnost
Ak jej vadí obliekanie overalu, tak jej ho nedávaj. Body a pančušky/leginy, to píšeš že zvláda. A na to daj pletený svetrik na gombíky, kúp aj väčší, bude sa ti ľahšie obliekať, a hrubšie tepláky - napríklad existujú aj flísové/chlpaté tepláky z materiálov, ako bývajú chlpaté overaly. A šup do fusaku.

Ake stare babo?