icon

Ako odnaučiť 1,5-ročné dieťa chodiť za ruku?

1. feb 2024

Baby ako odnaucit dieta chodit za ruku.?
Zevraj je nejaka uterakova metoda?
Keby sme ho nedrzali tak by sme boli 200krat za den na pohotovosti s rozrazenou hlavou
Vďaka za rady 🙂

janica_
1. feb 2024

Neboli by ste. Ak ste ho nenechali naucit sa same chodit ale od zaciatku vodili za ruku tak si na to zvyklo. Ale deticky prirodzene padnu tak ze sadnu na ritku. Zacnite v domacom prostredi kde si neublizi a lakajte ho aby prislo same, mozno to bude zo zaciatku frustrujuce ale najde si sposob, posilni svaly a bude chodit samo

viestta
1. feb 2024

Deti netreba ucit chodit, zdrave sa naucia chodit same, len in treba dat prilezitost. Ziadne vodenie za ruku, nech skusa.

cimage
1. feb 2024

Neboli, to by boli nemocnice plne dotlcenych deti. Parkrat spadne, ale nauci sa a aj padat sa musi naucit. Moja dcera ma skoro 2r. a pada jedna radost, lebo uteka a nepozera co ma pod nohami. Vacsinou si sama nahadze prekazky na zem.

januska12323
1. feb 2024

Neboli, naučte padať na zadok a nech chodí sám.

evaachesa
1. feb 2024

Určite nie. Syna sme nikdy za ruky nevodili a úplne v pohode to zvládol sám a dotlčený nebol. Treba dieťaťu viac veriť. 😉

angeli121212
1. feb 2024

Tak jedine ho už za tie ruky proste nevodiť. Ak sa dá odviesť pozornosť zaujať hračkou hocičím a v rámci možností upraviť dom aby bol viac menej bezpečný. Je škoda že ste ho vodili za tie ruky, chápem, že sa bojíš pádov, každá z nás sa bojí aj ja sama ale dieťa sa to inak žiaľ nenaučí. Náš malý padal aj padá jedna radosť ale vidím obrovské zlepšenie v pádoch ako na začiatku. Keď sa ešte len učil postaviť veru bolo že spadol ako je dlhý celý do zadu my sme preto dali všade koberce resp. Niečo čo to kus utlmilo. Dieťa inak chodí keď ho nevodíš za ruky musí viac pohyb skoordinovať a udržiavať rovnováhu aj preto je dôležité mu v tomto nepomáhať ušetríte si tým vlastne robotu a je to aj zdravotne prospešnejšie

jaskolka
1. feb 2024

Nijako, žiadne uterákove ci aké metódy (ani netušim, co to je)
Zdravé dieťa sa naučí chodiť samo, a padať takisto. Jednoducho musí sa naučiť zladiť pohyby, držať rovnováhu a dávať si pozor, ja som v živote napríklad ani neučila, ako ma zliezat z pohovky chodiť po schodoch a podobne. Keď som čítala, ako toto niektoré ženy robia, zasla som, akože fakt niekto učí vedome dieťa chodiť, ci liezť po schodoch, zliezat z pohovky?😮
Aj padať sa naučili sami, bežne vidím, ze keď trebárs spadne niektoré z nich, chráni si najmä hlavu, teda síce spadne celým telom, ale tú hlavu "drží" pevne a nebuchne nou o podlahu. Nikdy mi nepadli ako vrecia,ci dozadu, vždy padali nabok a "postupne" alebo ako to nazvať.

andreatytler
1. feb 2024

To by tak casto padol? Ma on snahu chodit? Chce to? Pusti sa sam do priestoru aj napriek tomu ze je este velmi neisty na nohach a stale pada? Alebo stoji a nervaci a pyta ruku aby mohol prejst? Stavia sa sam? Chodi popri nabytku?

bolarazjedna
1. feb 2024

Prosím ta, baby píšu dobre, len ho nechajte samého, keď párkrát padne, rýchlo sa naučí, ako to ma robiť, aby nepadol....
Ale platí to vo všetkom, nielen v chôdzi.... U nás babky hneď "jeziskomaria", keď si sa udrie o stôl (pri vstavaní zo zeme), keď si oricvikne prstek pri uzatváraní suflika..... Ja práveže veľkú vedú z toho nerobím, nechám ho, nech skúša (samozrejme, pádu z výšky zabraňujem, aj iným udalostiam, kde by sa mohol vážne zraniť ), a čuduj sa svete.... Stačilo, aby si prstek pricvikol 2x do suflika, do dvierok skrinky, a ďalší krát už hneď vedel, ako to má robiť, aby si neublížil.... Takisto aj s chôdzou.... Padne ti 1-2x, do tretice už bude vedieť, ako sa tomu vyhnúť, resp keď aj padne, zdvihne sa a pôjde ďalej (pokiaľ vy nebudete robiť drámu okolo toho).

nicol_10
1. feb 2024

Naša nikdy nechcela ísť za ruku,keď sme ju chytili,radšej si sadla..skúšala radšej sama a od 11 mesiacov chodila a od roka "zabudla" chodiť,lebo len utekala 😅
Podľa mňa sa to dieťa naučí samé..ako sa naučilo stvornozkovat, sedieť, naučí sa aj chodiť

autor
2. feb 2024

@janica_ chapem vas len ono len vie sadnut ..stale uteka nepozera pred seba,pod seba hocičo ho zaujima a leti sipku stale pomaly

andreatytler
2. feb 2024

Takze dieta vie chodit a aj chce chodit same ale vy mu nedovolite a drzite ho stale za ruku, lebo inac by utekalo ako dive.
No robite to velmi zle.
Deti sa ucia chodit a popritom sa zaroven ucia spravne padat. Ucia sa ze ked ma to taha dozadu, tak sa hodim na zadok a potom sa hned otocim dozadu aby som pad na hlavu stlmil rukami. Ked ma to taha dopredu, tak idem do kolien a dam pred seba ruky. Toto sa ucia v tych uplnych zaciatkoch kedy idu pomalicky, alebo len stoja a skutocne mizive percento deti si ublizi, Preveze im tento trening padania pomaha, lebo tym predidu buducim zraneniam. Vase dieta asi nikdy nemalo sancu padat ked s chodzou len zacinalo. Teraz uz beha a stale nevie ako padat, lebo ste mu to nedovoli trenovat. Cim viac to budete oddialovat, tym horsie to bude, lebo dieta bude stale rychlejsie a odvaznejsie.

angeli121212
2. feb 2024

nemôžete to dieťa donekonečna držať a vodiť za ručičky, čím dlhšie to takto necháte tým to bude horšie. Musí sa naučiť padať aj keď je to nepríjemné ale ak sa to nenaučí neskôr môžu byť tie pády naozaj nepríjemné, Chápem, že máte stres ale jednoducho to musíte prekonať a nechať ho aspoň kúsok lebo si len zarábate na problém sebe aj drobcovi

autor
3. feb 2024

@angeli121212 ❤️