icon

Ako odnaučiť 11 mesačné dieťa od zaspávania na rukách?

denisqaa
2. okt 2015

Zdravim mamicky . Nas 11.mes.syn zaspava od narodenia len na rukach 😒 Je to moja chyba , no nemala som vobec ziadne skusenosti a po porode prisla poporodna depresia , ktora trvala mesiac , Maly ma uz 11 kg a niekedy ho uspavam aj pol hod. 😒 Dame UM a uz pocas pitia mi zaspava a este takych 15 min. ho uspavam a tvrdo spi .Je to uz naozaj vycerpavajuce , stale ho takto na rukach uspavat . 😒 Budem vdacna za kazdu radu 🙂

Strana
z2
tinapa
3. okt 2015

@sardinka333 Ja som hovorila o novorodencovi...nie o ročnom dieťati. Písala som, že sa mi to tak číta...teda jej príspevky..a tiež som na začiatok dala "prepáč."..

seahorse27
3. okt 2015

@sardinka333 metoda kontrolovaného placu je ok, ale dotycna, ktoru obhajujes pisala, ze dieta nechala SAME vyplakat, nie ze mu bola nablizku a drzala za ruku. Okrem toho aplikovat metodu kontrolovaného a akehokolvek iného placu na novorodencovi mi pride chore...

mima4
3. okt 2015

@tinapa dat "prepac" a potom cloveka zdrbat ...hmmm... efektivna a citliva komunikacia 😉

@sardinka333 ja som sa starala cca o 13 mesacne dvojicky... tiez rovno do postielky, pohladkat, pomojkat (oni pravdaze vo vlastnej izbe a postielkach), po 5 minutach sa dostavali do stavu alfy ci coho ... v reale co som opatrovala deti, som sa nestretla s "uspavanim" na fitloptach a podobne..

a uspoavat dieta hodinu nie je uspavanie.... ale normalne travenie s nim casu...

dankariska
3. okt 2015

Mila autorka prispevku, neurobila si ziadnu chybu. Dietatko sa celych 9 mesiacov vyvyja v matkinom brusku, je tam chranene, stale s maminkou, kolise sa..... Preco by po porode mal nastat zlom a sup dieta do perinky, do postielky,.... ? To je neprirodzene. A pre dietatko stresujuce. Nemozeme mu odoprierat nasu blizkost aj ked sme unavene a pod. Mna tiez niekedy pokusa vlastna pohodlnost. Ale treba si uvedomit ze sme tie deti chceli a oni nas potrebuju. Ak sa budeme snazit v prvych rokoch dieta separovat, moze sa stat ze budu velmi zamamkane a nesamostatne. Treba sa pozriet aj na ich emocionalny vyvoj. Ako sa moze taka nutena separacia neskor odrazit na nasom vztahu.......
Ja som svoju dceru (16 mesiacov) donedavna uspavala tak ze som sedela na posteli, dala si na kolena vankus a polozila si ju. Pohojdavala ju. Obcas zacala prejavovat nespokojnost tak som si lahla a ona tiez. A zaspala aj bez hojdania, ale ja som bola pri nej. Teraz to tak robime uz skoro stale. Niekedy zaspi do 5 min, niekedy sa potrapime aj hodinu. Potom idem do obyvacky a mame s manzelom volny vecer.
Skus to robit tak nenutene. Mozes skusit iba lezat vedla dietatka a tvarit sa ze spis.

sardinka333
3. okt 2015

@seahorse27 ja si nikoho nezastavam...ale prirovnat niekoho dieťa k tyranemu a zavrazdenemu je troška ,,cu fil,, nie?
Ano, nechať novorodenca plakať do zaspatia je chore, verim ze o tom ani dotyčna napisala a ak ano je to jej vec.
Mne pride chore ked počujem ako deti okolo roka bežne spavaju s rodičmi, len čo zmrnčia hopi tak idu na ruky, papaju len popri behani po byte, biju svoje matky a tie sa tu potom sťažuju a zakladaju temy. Učit dieťa efektivne zaspavať a spať sa odporuča az od 6 mes. a vyššie. Ja si nerobim doma zbytočné zlozvyky ako je nekonečné uspavanie a nočné krmenie ...okupat, napapať, spat...ked sa v posteli zobudi tak ponosim, zaspi a do svojej postele a tak dokolečka lebo ja mam male dieťa ale ked bude mat okolo roka tak ,,pritvrdím,, tak ako u druheho dieťaťa - nech by som aj týžden sedela cely večer pri postieke a dookola opakovala, že som tu pri tebe a spinkame tak to skusim.. Ja už teraz som chronicky nevyspata - ok patri to k tomu ale odsať podsať - tiež nemienim robiť tajtrlíka do 3 rokov.
Moje staršie deti ešte aj teraz niekedy vybiehaju lebo piť, cikat...a x vymyslov čo si zrazu zmysleli ze potrebuju hlavne ze som hodinu behala aby boli ,,poriešene,, nachystane, rozpravku sme prečitali - cikať, piť ok a potom zarevem ,,ticho už,, - a to už vedia ze pohar je ,,na doraz,,. Ja si tiež chcem sadnuť k telke, pozehlit, prečiťa si časopis, knihu....a nemienim sa koli tomu citiť previnilo.

cica869
3. okt 2015

@tinapa to by si na kazdu matku volala socialku ked jej dieta zaplace? ved je normalne ze dieta place, videla si novorodenca rozpravat?co myslis, ze ja som kde bola vtedy na diskoteke ci co? jasne ze som bola pri nej, ale zeby som mala dieta naucit na rukach spat ci prse tak mne to je proti srsti...dieta ma vediet ze kde sa spi uz odmala, potom tu niektore placete ze musite dieta cicikat...moja sice porevala, neutekala som k nej, len co trosku pofnukala,ked to bolo velmi zle tak jasne ze ju vezmem, nenecham ju vrieskat do bezvedomia, chvilu pomojkam prip. dam mlieko a zas do postele a dookola...moja mi spi pekne od 3 mesiacov a este moja bola celkovo urevane dieta dost dlho

lukukuk
3. okt 2015

@cica869 nie,novorodenec fakt nepotrebuje postieľku,ale matku a prsník,urcite nie separáciu

sardinka333
3. okt 2015

@cica869 nerieš...klapky na oči a už idu svoje .... 🙂

cica869
3. okt 2015

@lukukuk potom to tak vyzera, ze x prispevkov je ako naucit dieta spat same a odnaucit od uspavania na rukach a prsniku, ale je to kazdeho osobna vec. na dobre sa lahko zvyka

seahorse27
3. okt 2015

@sardinka333 Samozrejme, zlata stredna cesta je naj, ziadny extrem nie je dobry. Ja som tiez skusala tu metodu kontrolovaneho placu u starsej dcerky, ked mala okolo roka, bohuzial neuspesne a to som skusala kazdy den poctivo tyzden...ten plac bol strasny, ona mi az ofialovela, az sa zachadzala od placu a to som k nej chodila kazde 2 minuty a prihovarala som sa jej...myslim, ze som jej vtedy vyrobila peknu traumu...toto sme nezvladli, spala s nami do 4 rokov v posteli. Ale od 2 rokov zaspavala sama - mala otvorene dvere na spalni, svietilo jej svetlo z chodby, pocula nas a telku z obyvacky a bola spokojna s tym, ze za nejaky cas k nej prideme do postele. Ostatne veci sme poriesili velmi striktne, obdobie vzdoru sme zvladli bez ujmy - nikdy sa nam nehadzala v obchode o zem a nežobrala hracky, stacilo jej raz povedat, ze nie a ona akceptovala, s nástupom do skolky nebol ziadny problem - kazde rano od prvého dna sa tesila, ziadne ranne place a uzkosti neboli...toto spanie bola jedina vec, ktoru sme jej povolili "nad ramec", lebo ona bola take dieta, ze nas potrebovala citit, ked spi...treba zapojit aj intuiciu aj rozum, aj trosku respektovat osobnost dietata, aby to cele bolo vyvazene 😉

cica869
3. okt 2015

@sardinka333 neriesim, ved je to moja vec ako si vychovavam dieta aj ked sa to zda byt drasticke, bola niektora pri mne vtedy, ze vie? nie 😉

monicm
3. okt 2015

@denisqaa Aj tento tretí sa mi pekne krásne poctivo pri zaspávani (ležím pri ňom, nakoľko spí v našej posteli a nám to vyhovuje) snaží zdrhnúť. Pokiaľ len hľadá polohu a neuteká vyslovene z postele, tak ho nechám, nech si nájde tú najpríjemnejšiu (najčastejšie ho aj tak nakoniec vezmem naspäť ku sebe na rameno). Ak chce utekať z postele, chytím ho, položím naspäť ku sebe a poviem, že treba spinkať. Ak začne plakať, skúsim ho nejako upokojiť, niekedy pomôže spievať, niekedy rozprávať (nemusí byť ani rozprávka, len takým tlmený hlasom, že už je čas na spinkanie, nech sa mu dobre spinká, aby bol z neho veľký a zdravý chlapec a pod., ale naozaj len tak potichúčky, nie šeptom, ale jemne). Občas mu pomôže, ak mu dám niečo do ruky (malú hračku, lyžičku), s tým sa "hrá" a zaspí. A ak nepomáha vôbec nič a mám pocit, že proste ešte nie je unavený (každá si poznáme to svoje dieťa), tak ho proste zoberiem z postele a uložím napr. o hodinu neskôr. To mi začne signalizovať, že treba asi zmeniť počet spánkov, prípadne posunúť hodinu spánku.

alaguema
3. okt 2015

@denisqaa ahoj, my sme tiež uspávali na rukách asi tak do roka. Potom som už nevládala 🙂 Prešli sme na uspávanie v posteli, s tým, že ja som si ľahla a hladkala, škrabkala po chrbátiku. Nepamätám sa už ako dlho to trvalo, ale určite to nebolo na mesiace, skôr dni, max týždne. A nevyčítaj si, že si ho "zle" naučila. Vôbec nie. Dávaš mu kontakt, ktorý potrebuje 🙂 Je to len a len dobre.

monicm
3. okt 2015

@denisqaa Aj takto sa dá 😀 😀 😀 😀 😀 😀 : www.facebook.com/123553327675696/videos/9996823...

alaguema
3. okt 2015

@sardinka333 moje deti s nami spali každá do 2 rokov, boli nosené a uspávané na rukách. Staršia odišla do svojej postieľky sama od seba, keď sa narodila jej sestrička, ktorá sa v noci budila na kojenie a staršiu babulu to rušilo, tak odpochodovala do svojej izby 😉 Mladšia sa zabývala v novej posteli niečo málo vyše dvojročná. Neľutujem ani sekundu z toho času a rešpektujem, ak to niekto robí inak, ale čo ti chcem napísať je, že NIKDY ma ani jedno moje dieťa neudrelo a papkajú pekne samé pri stole, tak ako začali v 9. mesiacoch až dodnes 😉 Disciplína sa dá aplikovať rôznymi spôsobmi a maličké deti potrebujú prítomnosť, pozornosť a veľa, veľa telesného kontaktu. Teraz sa im venujem už menej a inak, skôr niečo tvoríme, alebo si zahráme pexo, ideme von, hrajú sa veĺa spolu, potrebujú ma menej a sú stále samostatnejšie, tie roky keď boli na mne "nalepené" sa nevrátia a dnes by mi bolo ľúto, že som ich premárnila. Takže ...aj takto sa na to dá pozerať.

sardinka333
3. okt 2015

Naše deti s nami cielene v posteli nespavali - nevyhovuje nam to,sme nevyspatí a ráno dolámaní. Ked je zle tak nad ránom si dam malu k sebe, ale cielene ju do postele ,,nepchám,,. Na rukách nosím a aj uspavam ale ked zaspi tak ide do postielky alebo do kočika podla potreby. Ak potrebujem niečo robiť tak je v lehatku alebo si ju dam na postel aby ma videla a mohla som sa jej prihovarať. Každý den aj ,,cvičíme,, nakolko mala sa narodila našťastie len s kozmetickou vadou, ma malinko vbočenu nozku takze to sa jej venujem cielene. Nenosím v nosičoch a ani nešatkujem (samozrejme ak by sme išli niekde na vylet a potodne tak ok) - mala podozrenie na tortikolis a nepotrebujem dalšiu diagnozu, ktoru chvala bohu nemame. Pri 3 deťoch sa naozaj neda ,,skakať,, na kazde spisknutie nakolko človek nezriedka potrebuje sa venovať aj trom naraz, jedneho čičikam a krmim popri tom druhemu kontrolujem ulohy a tretiu ešte počuvať, pozerat čo nakreslila, robila...a ,,mama pozeraj sa,, a ked vidi ze dam zrak inde tak koniec, od znova. Ale uplne suhlasim ze treba si tie deti užiť - lebo tak rychlo rastu a tie velke a už sa tak nelepia a niekedy to človeku aj chyba.

tinapa
3. okt 2015

@cica869 Nie, nevolala... Uznávam, že som to s tou sociálkou prehnala. Ale ty píšeš, že si malú nechala od mala zaspávať samú a " to mi prerevala každé zaspávanie večer a ja ako prvorodička som ju tam nechala nech sa vyplače." No ako sa to číta? Čo si človek hneď pomyslí? No to, čo ti aj hneď pár žien aj ja napísali... Tak nehovor teraz že si k nej šla...alebo aj šla, mne je to jedno..tvoje dieťa, len chúďa dieťa...to som chcela vyjadriť... Pekný večer.

tinapa
3. okt 2015

@mima4 Prepáč- bolo ako nič v zlom...asi tak som to myslela.

cica869
3. okt 2015

@tinapa ano mala prve 2 mesiace urevane s prestavkami kazdy vecer ale bola som pri nej v izbe, a nie ze som bola u susedov na kave, ale nebrala som ju zakazdym na ruky a necicikala ak to bolo nevyhnutne tak jasne ze som ju vzala a nechapem preco tu riesia mna,ja problem s dietatom nemam,tak laskavo neprekrucaj slova

miska3105
26. júl 2018

Verim, ze je vela mamiciek, ktore svoje babatka naucia zaspinkavat na rukach a potom sa stazuju. J aktualne tiez hladam sposob a pomoc, ako odnaucit moju dceru od zaspavania narukach. Nie preto, ze by som bola pohodlna, ked bola mensia(vsak rychlejsie ju uspim na rukach), aby som rychlejsie mala klud. Boo to sposobene silnym refluxom, ze dcera zaspinkavala vo zvyslej polohe opreta o mna, aby sa nezadusila vlastnymi zvratkami. Kvoli silnej kyseline co chudatko mala, bolo neralne aby som ju nechala lezat a cakala ci zaspinka sama. Dnes ked ma moja dcera takmer 11mesiacov, s potesenim konstatujem ze reflux je takmer prec a konecne nemusi spinkat takmer v 45stupnovom uhle. Ale nastal problem... a to ako ju oducit od zaspinkavania na rukach. Ona to inak nedokaze, nic nezabera... Neustaly plac nedokazem pocuvat, ale uz je neunosne s nou chodit hodinu po izbe kym zaspi kedze ma 10kg. Tiez som bola odporca zaspavania na rukach a tiez viem, ze nikdy nebude spat s nami v posteli.. ale aktualne sa citim stratena.. Mile damy, ak mate akekolvek rady ako tuto nasu siuaciu nejako zmiernit, budem velmi vdacna,

lubicajanoskova
20. júl 2019

@senselinka ako sa vam to podarilo, naučiť ju sami zaspávať?

Strana
z2