Ako odnaučiť dieťa strkať si prsty do krku?
Ahojte.moja dcerka bude mat 15 mesiacov a ked je v postielke velakrat si strka prsty hlboko do krku,kde ju napina a z toho hned vracia..kolkokrat sa nam stane ze do obeda aj dvakrat. Uz em skusala upozornovat,hresit,vesvetit ze to nesmie a stale to robi.stretli ste sa s niecim takym a ako ste dokazali svoje dieta odnaucit.dakujem za kazdu radu.
@andreatytler u nas to uz dlhsi cas trva asi aj od 6 mesiacov,najcastejsie to robi iba v postielke
@bmijab Tak to je uz pridlho na to aby to bolo skumanie. Opytala si sa na to pediatra?
ak to robi najcastejsie v postielke ide asi o nudenie sa v nepodnetovom prostredí. treba minimalizovat pobyt ked nespi v postielke popr. nechat jej tam nieco co ju zaujme viac ako prsty v krku. mozno tym púta vasu pozornosť
@andreatytler pediatricka povedala,ze to je normalne a ze to moze byt aj koli zubkom ked rastu
@andreatytler snazim sa co najmenej aby bola v postielke,mimo nej to nerobi
@bmijab Tak by som do postielky davala len na spanie a v momente co sa zobudi ide von. Ona neskusa z tej postielky vyliezt?
@andreatytler praveze neskusa,hra sa a potom si zacne strkat do ust prsty a vzdy je kto blizko pri nej
@bmijab No, keby nepovies ani by som neverila ze su aj take deti co sa spokojne same hraju v postielke v tom veku. Moj syn sa sam zahra az teraz v 5 rokoch a aj to len tak na 10 minut. Potom potrebuje spolocnost.

@bmijab Ako dlho to trva? Pravdepodobne experimentuje a skuma pocity a rekcie svojho tela, aj ked toto by som cakala od mladsieho dietata.