icon

Ako odnaučiť dieťa strkať si prsty do krku?

bmijab
13. mar 2025

Ahojte.moja dcerka bude mat 15 mesiacov a ked je v postielke velakrat si strka prsty hlboko do krku,kde ju napina a z toho hned vracia..kolkokrat sa nam stane ze do obeda aj dvakrat. Uz em skusala upozornovat,hresit,vesvetit ze to nesmie a stale to robi.stretli ste sa s niecim takym a ako ste dokazali svoje dieta odnaucit.dakujem za kazdu radu.

andreatytler
14. mar 2025

@bmijab Ako dlho to trva? Pravdepodobne experimentuje a skuma pocity a rekcie svojho tela, aj ked toto by som cakala od mladsieho dietata.

iqoska
14. mar 2025

@bmijab ano, robila to moja autistka jeden čas. ráta sa to medzi sebapoškodzovanie - ako ked si dieťa udiera po tvári alebo trhá vlasy, búcha hlavu o stenu. Prešlo to po čase.

bmijab
autor
14. mar 2025

@andreatytler u nas to uz dlhsi cas trva asi aj od 6 mesiacov,najcastejsie to robi iba v postielke

andreatytler
14. mar 2025

@bmijab Tak to je uz pridlho na to aby to bolo skumanie. Opytala si sa na to pediatra?

kacena4
14. mar 2025

ak to robi najcastejsie v postielke ide asi o nudenie sa v nepodnetovom prostredí. treba minimalizovat pobyt ked nespi v postielke popr. nechat jej tam nieco co ju zaujme viac ako prsty v krku. mozno tym púta vasu pozornosť

bmijab
autor
14. mar 2025

@andreatytler pediatricka povedala,ze to je normalne a ze to moze byt aj koli zubkom ked rastu

andreatytler
15. mar 2025

@bmijab Ak vracia niekolkokrat dennne tak mi to normalne nepride. Skusila si co poradila @kacena4 ze ignorovat a minimalizovat pobyt v postielke?

bmijab
autor
15. mar 2025

@andreatytler snazim sa co najmenej aby bola v postielke,mimo nej to nerobi

andreatytler
15. mar 2025

@bmijab Tak by som do postielky davala len na spanie a v momente co sa zobudi ide von. Ona neskusa z tej postielky vyliezt?

amiy
15. mar 2025

@bmijab môj malý to robieval má 8 mesiacov a tiež presne ako píšete dá si prsty do úst ale až tak že sa povracia a ho napína potom sa zistilo že mu idú zúbky Chvala Bohu už to nerobí od naučila som ho tým že som symbolicky capla po ruke zvýšila Hlas a postupne prestal

maxik24
15. mar 2025

@bmijab za mna je otazka, co robi v postielke, preco je tam mimo spanku? Mozno ak tam ostava sama odlozena, takto vie, ze pritiahne pozornost, co teda pritiahne. Kedze to inde nerobi? Preco ju tam nechavate po zobudeni?

bmijab
autor
17. mar 2025

@maxik24 ona kolkokrat sa v postielke hrava,este lezkava a zamchvilku z nicoho noc si da prsty do ust a napinaju az grcka

bmijab
autor
17. mar 2025

@amiy aj to som sa snazila a ona este viac si strkala

bmijab
autor
17. mar 2025

@andreatytler praveze neskusa,hra sa a potom si zacne strkat do ust prsty a vzdy je kto blizko pri nej

andreatytler
18. mar 2025

@bmijab No, keby nepovies ani by som neverila ze su aj take deti co sa spokojne same hraju v postielke v tom veku. Moj syn sa sam zahra az teraz v 5 rokoch a aj to len tak na 10 minut. Potom potrebuje spolocnost.