icon

Ako odnaučiť dieťatko od zaspávania na rukách?

26. feb 2023
zuzikak
26. feb 2023

velmi pomaly a s velkou davkou trpezlivosti. Najprv idealne nie na rukach ale v satke, ci nosici. Vtedy sa ta dotyka a citi sa v bezpeci. Ked bude tesne pred zaspatim cize v takom polospanku tak pomaly rozopnut nosic a lahnut si s nim do postele tiez. Stale mat babo tesne pri sebe aby ta citilo. Neskor uz sa troska oddialit ale napr. drzat ho za pliecka aby citilo nejaky dotyk od teba. Ked vidis, ze to ide, tak pomaly, postupne ho pri zaspavani dat do postielky a chytit mu rucku atd. Je to vsetko sposobom pokus/omyl lebo nevies ako bude reagovat a co je pre neho ten spravny postup aby sa citilo v bezpeci. Mozno bude stacit dieta postupne prestat na rukach natriasat ale len sa jemne prechadzat. Neskor len stat a v polospanku ho prelozit do postielky.... Nepojde to hned a bude to dlhsie trvat ale deticky do tych 3 mesiacov bezne zaspavaju na rukach. Ano, ruky bolia, preto odporucam nosic alebo satku a stat pri bielej stene a jemne sa pohojdavat - nie chodit po byte aby nevnimalo viac podnetov. Postupne sa nauci...

svetlonos
26. feb 2023

Ahoj
a kolko ma mesiacov?

beata_k
26. feb 2023

@zuzikak Moje je naucene na nosic a ked rozopnem pracku na chrbte, tak hodi na mna oci a je hore. Nooo, neviem ako ho odnaucim 😃

selest
26. feb 2023

Starsi sa uspaval hodiny na rukach do 1roku. Pomohlo ked uz bol v polospanku polozit a lezat vedla neho. Jasne ze na zaciatku sa hned prebral a vsetko odznova.. Potom po case ale stacilo chvilku na rukach a vypytal sa lezat a v objati zaspal. Casom uz sam nechcel ist na ruky ale rovno do postele. Ten cas uspavania bol sice stale dlhy ale aspon sme nemali ruky po kolena vytahane a chrbaty dolamane.. drzim palce.
Mladsieho som prosto polozila z on zaspal..sam v postielke..zdalo sa mi to ako dar z neba po tom co sme si prezili so starsim..😅

andreatytler
27. feb 2023

My sme uspavali v naruci ale sediac v kresle. Asi ked mal 2,5 roka tak mu to uz nebolo pohodlne lebo sa tam poriadne nezmestil a sam sa pytal zaspavat v posteli s tym ze lezime vedla neho.

ivangeline
27. feb 2023

Nechat ho v naruci ako stale,len si sadnes a skusit nejake kolisanie.

sakaca
14. mar 2023

Môžeš skúsiť aj nosič a postupne vyklopit. Ja som mala Rischino nosič a tak som fungovala.