icon

Ako odnaučiť ročné dieťa hádzať všetko na zem?

rolak
23. júl 2011

Moja 13 mesačná dcéra má už 4 mesiace veľkú pasiu v hádzaní komplet všetkého,čo jej príde pod ruku, na zem... je jedno, či to vyhodí z postieľky,zo stoličky, z kočíka, z autosedačky, všetko skôr či neskôr letí na zem( fľaša s vodou, hračky, jedlo, tanieriky, čiapky....). Myslela som,že po roku ju to hádam prestane baviť,ale nestalo sa... už je to vážne otravné a aj nepríjemné. čo s tým?

Strana
z2
janka_pn
23. júl 2011

neodnaucis 😀 musis skusit najst inu, rovnako zabavnu, hracku 😉

ivka1603
23. júl 2011

toto robia všetky malé deti s radosťou....čím viac jej to budeš zakazovať, tým viac a s väčším elánom to bude opakovať 🙂

traktor
23. júl 2011

hodi?tak je to nepodaj.nechaj tak..uplne ignoruj...aj za cenu, ze sa bude zlostit..potom skus dat, ale upozorni, ze ked este raz hodi, nedas jej to /interval medzi podanim predlzuj../..treba na to sice viac trpezlivosti, ale da sa to zvladnut...aj toto patri k detom 😉

akramgad
23. júl 2011

moja jediná rada vydržať 😀 máme to za sebou a prešlo to samo od seba 😉

bubulka722
23. júl 2011

Je to jednoducho etapa vývoja dieťaťa s ktorou moc neurobíš. Nerozumiem prečo ťa to otravuje, ty si si tým prešla v detstve tiež...

julianka777
23. júl 2011

ja trosku nechapem tejto otazke 😅 ved je to uplne normalne,nasa to tiez robi,tak isto ako skoro kazde dieta...je to urcite obdobie,ktore za par mesiacov prejde...myslim ze sa netrteba nad tym pozastavovat 🙂

sharmana
23. júl 2011

mne to dcérka robí len ked už končí s jedením a začne vymýšlať v stoličke... a niekedy vyhadzuje čiapočku z kočíka... proste ked sa tam jeduje, tak vymýšla...
treba napomínat, nepodat.. vyčkat... neskôr podat, ked sa to zopakuje, tak už nedať a začať inú činnosť...
veď ten vek raz prejde🙂

brisilda
23. júl 2011

tak toto je aj nasa velka zaluba no nejako to neriesim 😀 jedine mu vysvetlim, ze to nesmie lebo ............ ved hadam ho to jedneho dna prejde

nella1
23. júl 2011

toto potrebuje robit skoro kazde dieta je to normalne najvyssi cas zacat chodit hadzat skalky do vody al.niekde ich hadzat je to terapia niekde som to citala na Montessori skus pohladat vyvoj dietatka 😉 🙂

m.i.r.i
23. júl 2011

Tiez som mala pocit, ze toto nikdy neprejde..nas maly dlho nechodil, len sedel a vsetko vsetko hadzal...a presne som sa toto iste pytala sama seba, ze dokedy toto obdobie trva? a potom ani neviem kedy to naozaj preslo..proste raz prestal..ale my sme to riesili aj tak, ze som mu nakupila stan so 100 loptickami a tiez mal vselijake ine lopty a to vyhadzoval kolko chcel...hadzal zo stanu von a potom do stanu spat..a tiez trenoval hadzat lopticky do nocnicka🙂 a poviem ti, ze take super namierene hody ake mal som necakala...sme tlieskali ked sa strafil..a doteraz inak ked nieco hodi, tak to ma svih a smer...snazili sme sa v tom najst aj vyhodu 🙂

barbyes
23. júl 2011

držím palce 😅 toto robí asi každé dieťa a vôbec by som to neriešila, ono to časom prejde samé 🙂 moja dcérka tiež skôr či neskôr hodí všetko o zem, ale už to tak neriešim, raz to prejde a pochopí, že sa to nesmie robiť, ale ešte je naozaj malinká, má tak isto ako tvoja 🙂 poväčšine jej to už nepodám, hodí tak nemá alebo jej to podám, ale ako aj vyššie písala jedna mamička tak ju upozorním, že keď to hodí ešte raz už jej to nedám...hodí, nemá 🙂 a raz to proste pochopí

bambusko
23. júl 2011

nijako. tato cinnost (ako aj vela dalsich, ktore mnohi dospeli nechapu) je potrebna pre spravny vyvoj psychomotoriky a nervovych spojeni a dolezita pre dalsie ucenie. zistila to dlhorocnym skumanim maria montessori 🙂 kto sa chce dozvediet viac, nech si vyhlada info pod heslom montessori alebo sa zucastni kurzu pre rodicov, kde sa dozvie o motivacii deti, o ich uzasnom naprogramovani na ucenie, zmeni svoj pohlad na "robenie neplechy" a ziska aj napady ako dieta usmernit a pomoct mu vo vyuziti jeho potencialu

akika722
23. júl 2011

pokial hadže len veci bud rada..pride obdobie ked sa začne o zem hadzať sama 😀 😀 😀

marthuska
23. júl 2011

@rolak neries a bud rada, ze mas sikovnu dcerku, ze sa vyvija normalne a nabuduce sa spytaj nieco lepsie 😉

pralinka25
23. júl 2011

nijako.
ako pise bambusko je to vyvojova etapa dolezita pre ine ucenie. uci sa tym o svete i ked nam sa to tak nezda. skor by bol problem ak by to nerobila. skratka je to pre nu dolezite obdobie a tym ze to robi sa uci. nechaj ju

macocha
23. júl 2011

No buď jej vysvetlíš princíp gravitácie, ak to dokážeš tak, aby to pochopila - alebo si počkáš, kým si to v hlavičke sama nejako usporiada. 😉 To je totiž (vraj) ten dôvod - deti si praxou overujú, či ozaj všetko ide k zemi. Proste poznáva svet. 🙂
Neboj, raz jej to docvakne. Ako písali už predo mnou, ako to začalo, tak to aj skončí. Akurát treba dovtedy dať pozor, aby tým nikomu a ničomu neublížila.

prechtlova
24. júl 2011

Vobec sa nad tym nepozastavuj moj syncek hadze vsetko uz 2 mesiace a aj on sam sa hadzew o zem a len cakam kedy to prestane,vobec to neriesim a ty to tiez neries,ani sa nenazdas a prestane s tym . 🙂 🙂

anjelicek26
24. júl 2011

Ako pisu baby - vydrzat - rocne dieta nepocuva, nevie ako na to ;) Robi to, co chce, dalej jeho rozumcek nesiaha 🙂

My mame zakladne pravidlo - hodenu vec podavam len 1x nazad - hodi na zem - upozornim, ze ak hodi este raz, uz to nedostane. No a pri druhom raze ostava vec lezat na zemi. Takze hadzanie na zem ho nejako nebavi.

kralicica
24. júl 2011

pozname to 🙂 mame 16 mes a tiež to už trvá pár mesiacov... ja to beriem tak ako to je a veci, ktoré nechcem aby utrpeli hodom o zem dávam z jeho dosahu. ostatné môže ísť radom - hračky, pohárik s vodou, piškóty všade (ručný vysávač je super vynález), oblečenie zo skríň 🙂 takže len vydržať :D

luciauk
24. júl 2011

rolak, musíš len vydržať. len takto dieťa zistí, ako sa veci uchopia, pustia, aký robia zvuk pri dopade, a hlavne jej nejde do hlavy, prečo to stále ide rovnakým smerom - dolu. snaž sa ju zaujať niečím iným a vymyslieť inú závavu, ak je to už otravné. iná rada neexistuje. aj lekár sa ťa v tomto veku v poradni opýta, či dieťa uchopuje veci a hádže ich o zem. je to velmi dôležité pri vývoji dieťaťa. ver mi, viac by ťa trápilo, ak by to nerobila. myslím že to ani nie je až také otravné, ked si predstavím, čo ťa čaká neskôr, ked bude zisťovať iné veci a tvoje reakciev staršom veku 😉 prajem pevné nervy

vejinka
24. júl 2011

heh tak tato otazka ma teda rozosmiala..mam dve deti a robia to obe starsi okrem seba hadze vsetko co mu pride do cesty od oblecenia po hracky a hlavne vonku kamienky do roznych otvorov a naposledy smaril plastelinu do masky na novucickom aute moj manzel takmer stratil posledne vlasy ale nastastie sa to dalo vybrat ani za to nedostal lebo ked to muz zistil synak spinkal ako anjelik..takze zlost ho rychlo presla..druhy synator si stale vyzuva ponozky a pravidelne ich hadze tam kde sa tak lahko nedostanem...za perinak za komodu...raz mesacne vsetko odtahujem a hladam pary 😀 oni sa na tom uzastne bavia a mna ide rozhodit...ale zasa ked budu velky a rozumny tak pri takychto pribehoch sa urcite zasmejeme..takze budes to musiet vydrzat a nie len rok dva...toto obdobie je asi trosku dlhsieho casoveho useku...ktovie kedy to prestane bavit nas 😅 a zasa ber to z tej druhej strany aspom nebudu mat problem z hadzanim lopty a tej tazkej ako sa to...jaaaj medicimbal s tym som ja mala brutalne problemi..slabe rucicky a deti co vsetko hadzu precvicuju hlavne triceps biceps a zapastie..takze cvicme v rytme 😀

piacere
Autor odpoveď zmazal
heln
24. júl 2011

je to úplne bežná vec psycho motorického vývinu, neodnaučíš to, prejde to, keď dieťatko prejde do ďalšieho vývinového štádia 🙂

vodnarky
24. júl 2011

ako je to uz tu napisane...je to etapa vyvoja,ktora po case prejde a pride nieco ine,tiez uplne bezne..aj nasa to robila a teraz uz ako 3,5 rocna to uz nerobi...treba len vydrzat.. 🙂

ewana73
27. júl 2011

vejinka,tak toto ma rozosmialo,lebo nas robi presne to iste ... 😀 vyzuje si ponozky a uz su aj za postielkou. inak jeho postielka je najlepsia skrysa lebo sa za nu tazko dostat a tak tam mame vsehodruh vsetkeho. 😀

cigaretka5
27. júl 2011

a preco to odnaucat?

lucka1987
27. júl 2011

nevsimat si to a ignorovat.... ako uz tu ktosi napisal.. onedlho pride odobie hadzanim samej seba pripadne hadzanie veci do inych ludi 😀 sledujem to na takmer dvoj rocnom krsnati 😀

lucia20
3. aug 2011

u mna to skusali zatial obe starsie dcerky. ked mi to spravila prva, bolo to v zime, na ulici v strede chodnika, ja som lucku veselo prekrocila a pokracovala v chodzi dalej. ludia na mna pozerali ako na krkavciu matku, ale bola v overali, hrubo oblecena a nic jej nehrozilo. ale vysledok sa dostavil. zbadala, ze sa nic nedialo, tak sa sama postavila a docupitala. druhykrat mi to spravila v obchode. moj postup bol rovnaky.... viac to nespravila....
druha dcerka to iste. skusila to dva-trikrat a ked videla, ze sa nic nedeje a nefunguje to, tak prestala.

a co sa tyka hadzania veci o zem, ja to robim tak, ze ked to hodili prvykrat, tak som to zdvihla, druhykrat zas a potom som to jednoducho zobrala a odlozila a uz som to nedala. ked sa vela dozadovali, tak som im povedala, ze nono hadzat... ked hodili, tak som to vzala uz definitivne, aj keby sa mali hodit o zem, tak to nedostali.... a tak prestali hadzat veci o zem. presne to robila aj teraz moja 11mesacna dcerka, pouzila som rovnaky postup a tiez sa osvedcil.

monika15
22. sep 2011

no super... mi to mame tiez :((((
3% jedla vustach a 97% na zem :((((
vsetok jedla hadzem do kosa.... :(((((
zbytocne varim... a davam predneho :(((((((

monci78
27. sep 2011

My to robime tiez🙂))) 😉 V sobotu letela nová nike topánka do rybacej pomazanky 😀 Vam poviem, kebyze to naschval chcem hodit ja, urcite sa mi to nepodari. Aj flasku od caju uz mame riadne pobitu...co uz hadam to prejde 😉

Strana
z2