icon

Ako odplienkovat trojročné dieťa?

21. feb 2022

prosim,poradte nam,dcera ma nad 3roky a vobec nam nechce na nocnik ani redukciu sediet,aby sa naucila cikat tam🥺..nepomohlo kupenie nohaviciek s jej oblubenym motivom,ukazovanie ako na to,davat tam akoze cikat babiku,plysaka..umyselne nam zadrziava aj kakanie potom,to by nam nevadilo,ze by robila este do plienky nejaky cas,ale zeby preto nechce ani cikat?Cikanie si uvedomuje,aspon chodi ukazovat,ked cika do plienky,vzdy tam je ciknute..ale bez plienky velmi jaci,krici,reve😥..nevieme si rady,za kazdu rozumnu radu velmi dakujem

Strana
z2
nttnnt
23. jún 2024

@olivia1092 a vy ste ako dopadli ? My sme na tom rovnako za 2mesiace skolka a ja zrela na psychiatriu

olivia1092
23. jún 2024

@nttnnt Receptom bolo stáť za svojím, plienku dať dole a trvať na to,že sa nedá naspäť, ale veru boli plače na oboch stranách 🙃Tie reči,že čakať,dokedy dieťa povie samo,to sa u nás veru neosvedčilo. Po prvom úspešnom pokuse sme sa k plienke už nevrátili a ani jedna jediná nehoda alebo cvrknutie.Hold, tvrdohlavosť má po mne, tak sa treba obrniť vytrvalostou.Drzim palce 😊

nttnnt
23. jún 2024

@olivia1092 noo ja musim ist na to asi rovnako dneska som zase polavila ked uz mi zas cez 3 hodky drzal, teda aj viac to bolo…jak som mu ju dala hned to pustil no trafil by ma slak….ja sa len bojim, aby nedostal nejaky zapal, ked ho necham vydrzat co mu to len da a viem, ze on je schopny drzat dlhooo asi mi nic ine neostava a vobku ked ste sli a trebalo mu nebol problem ?

sofia1979
23. jún 2024

Wau no je leto dat plienku dole nechať ju tak príde na to chce to trpezlivosť, neskoro ste ju začali riešiť.

evka_r
25. mar 2025

@olivia1092 aj mňa by to zaujímalo ako dopadli

Strana
z2