icon

Ako odstrániť zápach z fliaš a cumľov?

22. júl 2023

Ako riešite zápach fliaš a cumľov na kŕmenie? Viem sa toho nejako zbaviť? Novú fľašu máme týždeň a už znova smrdí, rovnako aj cumeľ , umývam hneď po napapaní raz do týždňa sterilizujem. Nemôžem zakaždým kupovať nové fľaše, nestoja 5 korún 🥲

Strana
z3
tbd
23. júl 2023

Treba sterilizovať každý deň-kazdy druhý, raz za týždeň je malo. Z mlieka sa ti tvoria baktérie,môžeš umývať ako chces, aj tak to tam ostane, a potom to smrdí. Kamoška nesterilizovala vobec, a vždy keď sme tam prišli na návštevu, tak tam bol mliečny kysely smrad, normálne to bolo cítiť v byte, že tie fľašky nesterilizovala 🤢Ja dávam ani nie tretinu malej lyžičky kyseliny citrónovej, zničí to aj vodný kameň, cize fľašky nemáš biele od kameňa.

mia_von_prag
23. júl 2023

Ja som preto vymenila plastovú fľašu za sklenenú. Tie už nesmrdeli, nemusela som zakaždým sterilizovať a sklenenú som dávala aj do umývačky.
Savičky sa majú meniť raz za 3 mesiace. Po každom použití hneď umyť s prípravkom na detské dudle, napr Baby Frosch a keď sa mi takto nazbieralo viac savičiek, pustila som sterilizátor. Viac už asi spraviť nemôžeš.

lenkakravcova
23. júl 2023

Dávam do umývačky. Ta ich vysterilizuje. Potom nesmrdia. 🙂

benny2020
23. júl 2023

S octom je najlepšie 😀

autor
29. júl 2023

Tak som teda na vašu radu fľašu sterilizovala po každom kŕmení.. ešte aj s octom a v noci a aj tak smrdí.

daniela1911
29. júl 2023

Zatuchnuté už nevynovíš. Kup nové a umyvaj ich saponátom po každom kŕmení.

autor
29. júl 2023

@daniela1911 veď som kúpila.

daniela1911
29. júl 2023

Umyla si ich ich s čistiacim ?

autor
29. júl 2023

@daniela1911 áno, tým na detský riad od frosch

daniela1911
29. júl 2023

Hubka alebo kefa na riad nesmrdí ?
Ja používam aj jar, len dobre vypláchnem vriacou vodou.

autor
29. júl 2023

@daniela1911 aj kefu som novú kúpila, nesmrdí a nesmrdela ani tá pred ňou

evaachesa
29. júl 2023

Podľa mňa mna plast bude smrdieť stále. Najlepšie kúpiť sklenené fľaše, napr od Avent.

daniela1911
29. júl 2023

@evaachesa mne ani plast nesmrdí

evaachesa
29. júl 2023

@daniela1911 no ktovie čím to bude...možno konkrétne tými fľašami čo má autorka. 🤷

autor
29. júl 2023

@evaachesa nemyslím, že to bude fľašami, smrdeli aj od iných výrobcov úplne rovnako. Skôr to bude mliekom a tým, že vo fľaši dlhšie stojí .

maminkadeticiek
29. júl 2023

Umyvaj v umyvacke

nikiki29
29. júl 2023

20-30 minút nie je extra dlhý čas, pri deťoch čo pomaly jedia to je podľa mňa bežný čas… ja som to vždy tak mala. Ale používala som po použití prípravok na fľaše… podľa mňa bude problém hlavne tam. A teda UM čo som mala ja tiež riadne smrdelo keďže bolo špeciálne pre alergika na mlieko 🙈

evaachesa
29. júl 2023

Tak potom by som kúpila sklenené fľaše.

autor
29. júl 2023

@maminkadeticiek nie každý ju má. ..

Strana
z3