icon

Ako odučím dieťa od zavinovačky?

ada1211
18. apr 2017

Dobre ranko Maminy.
Prosím vás ako ste odnaučili bábätko od zavinovačky. My mame 7 mesiacov a stále sa zavinujeme. Cez deň už nie ale potrebuje to na noc. Má aj rúčky pri tele. V noci sa vie aj z toho dostať niekedy ho nájdeme nezavinuteho.
Obávam sa aby sa motoricky zle nevyvíjal. Hračky chytá, má záujem o je pretáča sa z bruska na chrbátik. Z chrbatika na bruško sa mu nedarí 😔
Ďakujem za každú radu aj skúsenosť.

Strana
z2
alaguema
19. apr 2017

@ada1211 prosím ťa...Ja už fakt žasnem. Niekto ti povie a ty sklesnuto odpovieš..Čo riešiš? Dieťa sa v zavinovačke cíti bezpečnejšie. Neboj, keď bude mať 15, v zavinovačke už nebude 😀 Veľmi pravdepodobne v nej nebude ani o rok a možno už ani toto leto. Kašli na ľudí a čo kto povie. Rob tak, ako cítiš a ako to potrebuje tvoje dieťa. Motoricky vývoj nezávisí od toho, ako v noci spí, ale od toho, čo robíte cez deň.

terezka1947
19. apr 2017

@ada1211 moj mladsi musel byt v zavinovacke cca do roka,inak v noci sa ruckami budil,skratka,zviazany-aj ked ako sa da do zavinovacky len tak zviazat rocne dieta,vsak?😀
tak ledabolo...ale ked nebol v zavinovacke,nespal,budil sa stale....a postupne sa to same nejako upravilo=myslim,ze bolo leto a postupne som tu zavinovacku menej a menej viazala...az bol bez nej
neries...kazde dieta je ine,kazde potrebuje nieco ine a inu dobu

danielahamar
19. apr 2017

osobne by som prešla na spací vak a zavinovačku odpratala, pretože zavinovačka už neplní funkciu si myslím, ale to je osobný názor, tvoju vôňu a istotu môže cítiť aj z nejakého vankúša, či plienky pod hlavu

mudreocko
27. máj 2017

@kristinka86 ako dlho trvalo kym sa oducilo?

kristinka86
27. máj 2017

@mudreocko Keď prestali tie tiky, tak rýchlo. Takže ani nešlo o odúčanie, skôr o to budenie z hádzania rúčiek. Tak do 5 mesiacov sme mali ulitku, potom vak. Nebol problém. 🙂

ukulela
27. máj 2017

http://www.slovenskemamicky.sk/doprajme-detom-k...
baby, mozno aj tot je cesta - nieco medzi zavinovackou a spacim vakom. akurat ma obmedzeny pohyb ruciciek. sikovnejsia si to spichne aj sama ...

kristinka86
27. máj 2017

@ukulela @ukulela Toto mi príde skôr pre detičky, ktoré sa napr. škriabu. Ale na rozhadzovanie rúčiek to nepomôže, lebo v tom to môže spraviť tiež. 🙂

kikalindtnerova7
16. aug 2023

@ada1211
Chcem sa spýtať ako ste túto situáciu nakoniec vyriešili .. ja mám presne rovnaký problem .. 🙈🙊 bojujeme so zavinovačkou keďže je dosť veľké teplo a ona je celá spotreba tak som to chcela už skúsiť bez nej.. Ale mala je veľmi nespokojná a nevie zaspať pokiaľ nie je zavinuta ..
ďakujem za odpoved.

mk2090
25. okt 2024

@ada1211 ahoj 🙂 mohla by som sa prosím spýtať ako a kedy sa vám nakoniec podarilo odzavinovať? 😊 máme ten istý problém malý má 6 mesiacov. Ako náhle sa prebere do plytkého spánku šucha si očká vyberá dudlik a úolne sa zobudí. 🥲 ďakujem

mariaspi1988
13. feb 2025

@kikalindtnerova7 ahojte mame rovnaky problem ako ste to vyriesili prosim?
@mk2090

kikalindtnerova7
13. feb 2025

@mariaspi1988 Dobrý večer .
Trvalo to dlhšie ale začala som spacim vakom kde sa dajú schovať ruky tzv.ulitka . Uspavala som ju vtedy vzdy na rukách . Potom postupne po pár dňoch som jednu ruku uvollnila jednu mala stále dnu a takto som postupovala ďalej až si zvykla . Ale budievala sa mi častejšie ale ktovie či to bolo spôsobené tým ale napr represiami , zubami a podobne . Držím palce snáď to pôjde rýchlo ;)

maryetta
13. feb 2025

Moja starsia dcera spala v zavinovacke cca rok. Uz jej potom aj ruky a nohy trcali ale milovala to. A je to extremne sikovne dievca.

Strana
z2