Kedy sa detičky začínajú pretáčať z chrbátika na bruško a naopak?

9. sep 2022

ahojte na úvod viem že je to individuálne u každého bábätka...ale tak vo všeobecnosti by ma zaujímalo kedy sa začínajú pretáčať z chrbátika na bruško a naopak? naše bude mať 3 mesiace z chrbátika sa vie dostať na bok ale bruško nie ...zato ked ho dám na bruško tam sa mu nepáči a snaží sa dostať späť na chrbát :D zatial sa mu to nepodarilo ale skúša :D

nairia
9. sep 2022

myslim, ze ten prvy milnik "chrbat-brucho" by mal byt v rozmedzi 4-6m, ak sa nemylim. a prirodzene do cca mesiaca od toho, ako dieta zvladne pretocenie na brusko z oboch stran, by malo prist pretocenie "brucho-chrbat".
dolezite je ale sledovat, aby to dieta robilo spravne. chrbat-brucho by nemalo ist cez zaklonenu hlavicku, ale akoby zbalenie do takeho klbka mierneho. rovnako tak aj opacne sa nepovazuje za spravne, ked sa dieta pretoci z brucha na chrbat sposobom, ze zakloni hlavu a ta ho vlastne svojou vahou dostane na chrbat.

autor
9. sep 2022

@nairia aha dakujem za radu ...a keby to takto zle robilo ako naučiť aby to robilo správne a aby to nerobilo tým zlým spôsobom?

nairia
9. sep 2022

skus pozriet na FB profil fyziomama, ona tam ma videjka ako dieta motivovat formou hier na spravny pohybovy vzorec 🤗

autor
9. sep 2022

🙏 dakujem 🙂

veronika3110
9. sep 2022

Moja tiež tak začala skúšať, týždeň skúšala a podarilo sa, keď mala 3 mesiace a 2 týždne cca

cali2016
9. sep 2022

V strede 4.mesiaca.a z bruska na chrbatik v 6.mesiaci

silvus138
9. sep 2022

V 3 mes presne sa začal môj hneď na obe strany správne, najprv nohy potom telo až hlava

autor
9. sep 2022

@silvus138 a neviete poradiť nejaký tip ako ho k tomu motivovať? či len čakať kým začne sám ?

silvus138
9. sep 2022

Motivovala som, ja som na penovej podložke v prvom rade žila - začínali sme ráno a končila večer, on bol tam veľmi veľa času, hrala som sa s ním stále, za hračkami, motivovala som k pretáčaniu pomocou profilov fyziomama a a pukalovic na Instagrame.

vahcaac
9. sep 2022

Ak sa na bruchu snaží dostať na chrbát (a nevie sa otočiť chrbát -brucho) tak zájdu k fyzioterapeutke. Moj to tiež robil, neriešila som a až teraz v pól roku musíme cvičiť vojtovku. Tá nestabilita na bruchu v prvých mesiacoch bola príznakom slabého brucha a diastazy. Nič strašne to neni, len treba cvičiť