icon

Ako odučiť dieťa od W sedu?

queenofdisaster_7
23. dec 2019

Maminky, ktorých deti sedeli vo W sede (medzi pätami) čo vám pomohlo sa toho zbaviť? Len neustále naprávanie?

evittam
23. dec 2019

@queenofdisaster_7 A aký je konkrétny problém? Prečo tak dieťa nemôže sedieť?

sapetka
23. dec 2019

@queenofdisaster_7 ked si tak sadne poviem mu aby si vyrovnal nozky a problem vyrieseny

maggiba
23. dec 2019

Zo zaciatku napravanie normalne fyzicke: chytis nozku a das spravne, neskor stacilo slovne, jednoduche: "Nozky." Ale musim podotknut, ze u mojho to nebolo nejak extra dramaticke a netrvalo to dlho.
Mozno, ak je cas a chut, isla by som aj za fyzio a poradila sa. Vacsinou je to suhra slabych brusnych svalov, ktore sa potom neskor tiez tazsie spevnuju a MOZE to mat aj iné dopady. A toto si priznavam ako chybu, ze sme k fyzio sukromne isli az ked mal 2,5 roka. Nie je to dramaticke, ale uz ako 4rocneho ho moc nebavi cvicit.

snehulienka8
23. dec 2019

@queenofdisaster_7 ak tak sedi stale, a vidis, ze asi mate problem tak mozno nebude zle sa poradit sa s fyzioterapeutom, my k nemu chodime a mame cviky aj na sedenie do W, kedze je to nespravne, klby a drzanie tela poskodzujuce, sedenie

queenofdisaster_7
autor
23. dec 2019

@snehulienka8 nesedí tak stále, ešte má len rok. Pozorujem to možno 2 mesiace, snažím sa ju naprávať, už to nie je tak často, ale aj tak nemám rada keď tak sedí aj kvôli tomu co si písala vyššie 😕

katrin21
23. dec 2019

@evittam je to znakom hypotonie, slabeho svalstva trupu...nasledky okrem neaktivneho bruska a zleho drzania tela byvaju aj nohy do X, padnute clenky a plochonozie.

@queenofdisaster_7 odporucam poradit sa s neurologom,alebo rehab.pracovnikom, aby sa posudilo,ci dieta nema slabsie svalove napatie.. treba posilnit trup,chrbatik a hlavne vnutorne aj sikme svaly bruska. Idealne je cvicenie na fitlopte,plavanie,ak sa zisti hypotonus,tak vojtovka, bobath..
Dieta treba neustale napravat,ono sa tak da,lebo mu to je pohodlne,kedze v spravnej polohe ho slaby trup neudrzi dostatocne dlho...

sense
23. dec 2019

Ja som najprv napravala neskor upozornovala ....casom prestala...

evittam
23. dec 2019

@katrin21 Aha vďaka. Ale to asi ak dieťa dlhodobo tak sedí a inak nie..

snehulienka8
23. dec 2019

@queenofdisaster_7 uvidite a zvazite ci fyzioteraput, alebo nie..cviky bobath su vlastne sposob hry, cize nic desive..ked vidim ako je na tom s chrbtom a klbmi maznel a svokra mi veselo a hrdo opisuje co ako batola ne/robil, vsetkych 5 vlasov mi stoji dupkom..

mima1
23. dec 2019

Vraj to iba ak by dieta sedavalo takto naozaj stale. Obcasne sadnutie “je ok” ak sa samo dieta potom presadne do inej polohy
@katrin21

katrin21
23. dec 2019

@mima1
@evittam no ide o to,co je obcasne sedenie😉. Dieta sa ma ako prve posadit s nozickami vystretymi pred seba.. este prekazkovy sed je tiez ok.. ale hlavne pred seba. Ak si sem - tam sadne do W, ok..aj moja si obcas sadne,ale upozornim a nenecham ju tak ani teraz,ked ma uz skoro 4r... ale ako batola sedavala vacsinou spravne, takze ok... treba si to odsledovat, fakt to skodi klbom atd.. napr.deti hoci stvornozkuju, stvornozkuju niekedy zle, chrbatik je akoby prehnuty, slaby. Nie rovny pevny.... a ked sa,potom posadia, sedia takto... lebo trup nezosilnel..alebo ked sa moc rychlo postavia na nohy.. je to rozne...
Jasne ze obcas tak sediet mozu,ale nesmu to preferovat.😉

mima1
23. dec 2019

@katrin21 Tak ja v skolke vidim snad polku deti vzdy sediet do w. Ked sa hraju. Moj to tiez robi a ma 3,5roka. Ale vzdy ked si sadne tak za minutku sa da inak. Priznam sa ze ja mam 40a sedavam tak tiez obcas. Ale fyzio mi tiez povedali ze to nemam riesit pokial by nepreferoval len tento sed len

katrin21
23. dec 2019

@mima1 hmm..to nie je argument ze polovica deti.. moj postreh je, ze vela deti ma problem,ale rodicia neriesia.. ucim tretiakov, plavecky bol...vidiet ich v plavkach je na zaplakanie.neprehanam ked poviem,ze z celej triedy mozno 2 deti maju dobre drzanie tela..fakt
. A aj stihle dievcata maju vyvalene brucha jak tehotne.. o tom je to neskor..a ake su zhrbene..oblecene to nevidis tak,v plavkach to priam krici.
Cize mozno z tych deti v skolke, polovica tak sedi nahodne, polovica ma dovod.😉

basska_b
23. dec 2019

Kamoškina sestra vraj v puberte veľa tak sedávala a po pár rokoch ma veľké problémy s kolenami s klbami... Ja som vôbec nevedela o tom, že by to mohlo spôsobiť niečo zlé, tak ma táto info tiež prekvapila... niekde som počula, že niektoré deti proste k tomu majú sklon kvôli postaveniu klbikov či ako píšu baby brušného svalstva.

mima1
24. dec 2019

@katrin21 tak vies nebudem riesit ine deti nato maju rodicov aby videli. Moj to robi ale viem ze je ok nema nic zle

katrin21
24. dec 2019

@mima1 hej jasne..chapem.