Ako odučiť dvojročné dieťa od cumlíka?
Ahojte chcela by som sa poradit ako ste postupovali ri oducani od dudy a hlavne kolko to cele trvalo a vo ste robili v pripade,ze fieta poobede nevedelo zaspat,plakalo a bolo nepokojne?Pretoze my sme zacali vcera,prva noc ako tak usla .zobudil sa len raz a asi 5xsi pytal dudu,lenze teaz poobede nevedel vobec zaspat chudatko.Ma dva rocky.
no... ja mam vecsi problem, dcera ma o mesiac dva roky, no len ona neni zavisla iba na jednom cumli v puse, druhy totiz drzi v ruke a hra sa s nim dovtedy kym nezaspí...mozem si zato sama, lebo ked bola mensia, dala som jej do postielky dva s tym,ze vnoci len nahmatam a hodim jej ho do pusy, lebo moja mala prvy pol rok zivota spala vnoci ukazkovo, ale rok a pol potom to bolo aj 6 krat hore, mrvenie, mrncanie, plac... neviem ci kvoli zubom ci zlym snom a teda rozmyslam ako ju oducit, ma ich vylucne len na spanie, kolkokrat jej ho vnoci vyberiem z ust, ale o par hodin krici cumlik a ked sa viac preberie tak este jeden pyta... skusim to cez leto... asi skusim najprv ten co v ruke drzi, ze sa stratel, a potom ked zabudne nan, tak skusim ten z ust nejako poriesit... ale ked ju tak dokazu ukludnit... naozaj spi hrozne nase dieta, ani manzel pri nas nespava, co sa po celej posteli to dieta premiestnuje, v postielke si blizila a vychadzala z nej k nam do postele... no som zvedava co nas čaka
Moj ma 2r4m a spi s cumlom...pravdupovediac nejako neriesim velmi... ma deku svoju oblubenu a cumel a konecne spi po 2rokoch vcelku v pohode, co sa o tych 2rokoch povedat nedalo... myslim, ze nebude tak navzdy spavat... cez den ho nema, max semtam ked ho najde a vezme deku a trosku sa ululka s nimi v postielke a potom zase beha odusu 🙂
Ak može poradit urcite je to o dobrom nacasovaní, mala mala rok a nemala som pocit že pochpí prečo jej ho beriem, pocakala som par mesiacov, zaspavala s dvama cumlikmi jeden v uke druhý v puse. Ten prvý to sme uhrali akože sme ho vonku darovali malemu babatku ktoré plakalo a bolo v kociariku a potom sme stale hladali ci ho neuvidíme, skor tak hravo...a ten druhý som jej vysvetlovala že večer príde dutkova vila a zberie dudulku pre malé babatka v kociariku a jej nechá darcek na výmenu, tak sme dali dudulku pod vankus a rano jutatino vymenil za kinderko, žiadne place a kd sa optýtala večer na dudulku pripomenuli sme konderko a bolo..upln bez stresov,placov..ale myslím že to bolo dobre nacasované už chapalaco jej rozprávam
@daren1 aj moja chape co jej hovorim, ved bude mat dva roky, ale ked ona mi tak zle vnoci spava, aj s cumlikmi, ale vedia ju aj dobre upokojit...tiez to nechcem spravit nasilne, ale nejako motivačne, lebo ked ma mala motivaciu, tak vie byt poslusna, dobra, tichučka, proste vsetky klady co jej poviem splni, bez cumlikov pri zaspavani je nervozna a nechce spat... tiez v najblizsich dnoch jeden cumlik z ruky nahradim nejakou hračkou, akoze sa stratil a potom neskor poriesime cumlik v ustach....
@lenka150190 aj ja som sa bala, lebo onasi ich pocas spanku vymienala tak som si nevedela predstavit ale v dvoch rokoch sa mi to zdalo skoro...
@daren1 no hlavne ked mi zle spavala mala, teraz som jej dala rezim rano o siedmej som dala budik o 11 tej poobede dve hodiny pospinka a tym padom o 20.00 jej dam dudlik do ust a ona sama povie pinkať, no len pyta este ten jeden do ruky, asi ma este cas, ved ak sa jej tak dobre spinka, tak to nejdem siliť, hlavne ze sa aj ja ako tak vyspim, az mozem cely den fungovať... ak pojde v septembri do skolky, staci ju oducat zacitakom leta... chcem ju dat na pol dna do skolky, miluje detičky, chodia jej tam kamaratky, tak sa moze s nimi hrat ...
dva a pol roka, vsetko ma svoj cas, ak sa niektore veci uponahlaju len to trva dlhsi kým sa to dietatko nauci príp. oducí....napr. nočník, plienky na spinkanie,
no... asi ano... nocnik sme zvladli za 5 dni, to bolo super, v 22 mesiacoch, takze uspora penazi sa odzrkadli určite... ale aj to ake to je zlate, pride za vami moje prve dieta a povie, mamiii cikaaat a potom si tlieskame a tesime sa... a ten cumlik? no ked ho ma rada, čo narobim,, napokon ja som jej ho v nemocnici dala do pusy, ked som nemala este mlieko a dieta revalo a revalo 🙂
ja som za to, aby sa od cumla neoducalo. kazde dieta sa oduci same. nas dudloval non-stop. jedneho dna (mal 2 roky a 4 mesiace) ho rozkusol, zahodil a bol pokoj. ked som ho skusala oducit skor, tak plakal az tak, ze sa povracal a este viac si ho zacal chranit.
@berus222 a keď bude mať krivé ústa a zuby ? Z toho. Čím skôr tým lepšie podľa mňa .

@meinkonka A kolko bolo malemu? Moja má 1 rok a 9 mes...