Ako ostrihať 4-ročného?

2. jún 2024

Ahojte baby prosím vás poraďte ako ostrihať 4 ročného ktorý sa strihať nechce.Nic nezaberá ani odmena,ani tablet no proste nič.uz som v koncoch.Mame pár rodinných osláv a vyzerá ako keby sme nemali na kaderníka.poradte som zufala

dzescebuly
2. jún 2024

@mamamasama áno super,4 ročné dieťa mi bude "diktovať" od teraz? Každý nech robí ako chce ale pre mňa nemysliteľné aby mi dieťa revalo lebo sa nechce strihať, a bude mať 10 rokov a nedá s ním rodič rady. Autorka,ja ako kaderníčka odporúčam vziať do detského kaderníctva, skúsiť,možno si zvykne,uvidí iné deti a postupne sa nebude báť

81anina
2. jún 2024

Môj bude mať v októbri 5 a máme to podobné. Strihanie iba nožnicami u kaderníčky preplače. Neplakal len raz inak plače viac alebo menej. Prišli sme na to že veľmi pomáha keď sa s ním kaderníčka rozpráva ako bolo v škôlke ako sa volajú kamaráti učiteľky a kadejaké omáčky okolo toho, to isté aj u dr. Ale zatiaľ jej dovolí len nožnicami. Potom ideme do obchodu kúpi si malú sladkosť alebo hračku. Kúpila som mu aj strojček na strihanie a povedala že je pre bábätká trošku menej hučí ako klasický a po 20 minútach sa mi ho podarilo ostrihať aj strojčekom. No musela som ho veľmi presviedčať a naslubovat mu hory doly 😂 za chvíľku nás čaká znovu strihanie som zvedavá či mi zase dovolí aj strojčekom. Má veľmi husté vlasy a keď je teplo tak sa mu strašne potí hlava. Myslím že minule aj pochopil že mu je príjemnejšie byť ostrihaný aj strojčekom. U mňa proste neexistuje že nechce a že plače proste musí lebo je teplo a vyzerá to strašne. Raz tak plakal u kaderníčky a ona na to že tak dnes nič z toho a ja že nie proste ho ostriha aj keď plače a podarilo sa. Skúste ho pri tom niečím zaujať u nás funguje rozhovor keď sme skúšali na silu bolo to ešte horšie 🤷

lia2022
2. jún 2024

My sme synčeka prvý krát strihali mašinkou..chudák, neskutočný plač, bál sa..ale už keď sme začali, rýchlo sme museli dostrihat..tak to aj vyzeralo.. 2.krát som mu pustila rozprávku na telefóne a ostrihala ja nožnicami..podotýkam že nie som kaderníčka..to tiež nebolo boh vie čo..3.krát ho strihal muž mašinkou s telefónom a bez plaču.. a teraz naposledy boli spolu s mužom v kaderníctve..prvý šiel malý, stala som pri ňom a vravela že teta mu po hlavičke robí len autíčkom a bude raz dva hotovo a druhy šiel muž tak potom pozeral ako jeho strihá.. zvládol to perfektne bez jediného zamrnčania ale fénovať sa nedá, to sa bojí. Bude mat 3 roky 😉. Podľa mňa sa bojí strojčeka a netreba na to veľmi tlačiť aby si ho ešte niekedy potom vôbec ostrihala, nech nemá traumu. Vyskúšaj ty nožnicami.. nejako ostrihas už len a nabudúce sa možno neha prehovoriť.

lia2022
2. jún 2024

A tiež samozrejme slubena odmena za statočnosť 😁.

tanisha
2. jún 2024

My sme to mali rovnako. Strihala som strojčekom v spánku, keď tvrdo zaspal 🙈 inak sa nedalo. Teraz bude mať 5 a už sa konečne dal aj prvýkrát doma strojčekom. Kadernicke zatiaľ ani nevstupi

yvankamala
2. jún 2024

Sú aj vyslovene detské kaderníctva, tam si vedia poradiť aj s vreštiacimi a metajucimi sa deťmi. Majú tam také bežne a su odolné a trpezlive. Tiež také navštevujeme. Zo začiatku to bolo ťažké, ale chodíme raz do mesiaca a už si krásne sadne a drží 😇

lia2022
2. jún 2024

Ešte som ti chcela napísať že keď sa nedá ostrihať doma tebe, tak kaderničke už podľa mňa vôbec nie. My sme medzi tým našim domácim strihaním skúsili ísť ku kaderníčke a poprosila som ju , nech zatiaľ nezastrihne len nech dá plášť a prečeše vlásky že ako bude vôbec reagovať..po chvíli riadny rev, takže som ho už aj z tade pratala a ostrihala sama doma s tým telefónom ako som písala. Bolo to nič moc ale aspoň bez plaču, zistil že sa nemá čoho báť a naposledy zvládol už aj kaderničku. Takže takto pomaly som to aspoň ja skúšala a zrejme sa ta trpezlivosť vyplatila. Držím palce a prajem pevné nervy 💪.

mamamasama
3. jún 2024

@dzescebuly práveze si s nim nedas rady prave preto, ze teraz pre teba jeho nazor nic neznamena.

mamamasama
3. jún 2024

@rodinka20 a aky je rozdiel vo vybere jedla a vo vybere ucesu? Vysvetlis mi to? Ziaden. Myslela som, ze tato staroveka diktatorska vychova plna tyranizovania, rozkazovania, nasilia, kriku a bitiek je uz za nami. Evidentne na Slovensku este nie.

terezka2911
3. jún 2024

@mamamasama pletieš hrušky s jablkami.