Ahojte baby prosím vás poraďte ako ostrihať 4 ročného ktorý sa strihať nechce.Nic nezaberá ani odmena,ani tablet no proste nič.uz som v koncoch.Mame pár rodinných osláv a vyzerá ako keby sme nemali na kaderníka.poradte som zufala
Môj bude mať v októbri 5 a máme to podobné. Strihanie iba nožnicami u kaderníčky preplače. Neplakal len raz inak plače viac alebo menej. Prišli sme na to že veľmi pomáha keď sa s ním kaderníčka rozpráva ako bolo v škôlke ako sa volajú kamaráti učiteľky a kadejaké omáčky okolo toho, to isté aj u dr. Ale zatiaľ jej dovolí len nožnicami. Potom ideme do obchodu kúpi si malú sladkosť alebo hračku. Kúpila som mu aj strojček na strihanie a povedala že je pre bábätká trošku menej hučí ako klasický a po 20 minútach sa mi ho podarilo ostrihať aj strojčekom. No musela som ho veľmi presviedčať a naslubovat mu hory doly 😂 za chvíľku nás čaká znovu strihanie som zvedavá či mi zase dovolí aj strojčekom. Má veľmi husté vlasy a keď je teplo tak sa mu strašne potí hlava. Myslím že minule aj pochopil že mu je príjemnejšie byť ostrihaný aj strojčekom. U mňa proste neexistuje že nechce a že plače proste musí lebo je teplo a vyzerá to strašne. Raz tak plakal u kaderníčky a ona na to že tak dnes nič z toho a ja že nie proste ho ostriha aj keď plače a podarilo sa. Skúste ho pri tom niečím zaujať u nás funguje rozhovor keď sme skúšali na silu bolo to ešte horšie 🤷
My sme synčeka prvý krát strihali mašinkou..chudák, neskutočný plač, bál sa..ale už keď sme začali, rýchlo sme museli dostrihat..tak to aj vyzeralo.. 2.krát som mu pustila rozprávku na telefóne a ostrihala ja nožnicami..podotýkam že nie som kaderníčka..to tiež nebolo boh vie čo..3.krát ho strihal muž mašinkou s telefónom a bez plaču.. a teraz naposledy boli spolu s mužom v kaderníctve..prvý šiel malý, stala som pri ňom a vravela že teta mu po hlavičke robí len autíčkom a bude raz dva hotovo a druhy šiel muž tak potom pozeral ako jeho strihá.. zvládol to perfektne bez jediného zamrnčania ale fénovať sa nedá, to sa bojí. Bude mat 3 roky 😉. Podľa mňa sa bojí strojčeka a netreba na to veľmi tlačiť aby si ho ešte niekedy potom vôbec ostrihala, nech nemá traumu. Vyskúšaj ty nožnicami.. nejako ostrihas už len a nabudúce sa možno neha prehovoriť.
A tiež samozrejme slubena odmena za statočnosť 😁.
My sme to mali rovnako. Strihala som strojčekom v spánku, keď tvrdo zaspal 🙈 inak sa nedalo. Teraz bude mať 5 a už sa konečne dal aj prvýkrát doma strojčekom. Kadernicke zatiaľ ani nevstupi
Sú aj vyslovene detské kaderníctva, tam si vedia poradiť aj s vreštiacimi a metajucimi sa deťmi. Majú tam také bežne a su odolné a trpezlive. Tiež také navštevujeme. Zo začiatku to bolo ťažké, ale chodíme raz do mesiaca a už si krásne sadne a drží 😇
Ešte som ti chcela napísať že keď sa nedá ostrihať doma tebe, tak kaderničke už podľa mňa vôbec nie. My sme medzi tým našim domácim strihaním skúsili ísť ku kaderníčke a poprosila som ju , nech zatiaľ nezastrihne len nech dá plášť a prečeše vlásky že ako bude vôbec reagovať..po chvíli riadny rev, takže som ho už aj z tade pratala a ostrihala sama doma s tým telefónom ako som písala. Bolo to nič moc ale aspoň bez plaču, zistil že sa nemá čoho báť a naposledy zvládol už aj kaderničku. Takže takto pomaly som to aspoň ja skúšala a zrejme sa ta trpezlivosť vyplatila. Držím palce a prajem pevné nervy 💪.
@dzescebuly práveze si s nim nedas rady prave preto, ze teraz pre teba jeho nazor nic neznamena.
@rodinka20 a aky je rozdiel vo vybere jedla a vo vybere ucesu? Vysvetlis mi to? Ziaden. Myslela som, ze tato staroveka diktatorska vychova plna tyranizovania, rozkazovania, nasilia, kriku a bitiek je uz za nami. Evidentne na Slovensku este nie.
@mamamasama pletieš hrušky s jablkami.
@mamamasama áno super,4 ročné dieťa mi bude "diktovať" od teraz? Každý nech robí ako chce ale pre mňa nemysliteľné aby mi dieťa revalo lebo sa nechce strihať, a bude mať 10 rokov a nedá s ním rodič rady. Autorka,ja ako kaderníčka odporúčam vziať do detského kaderníctva, skúsiť,možno si zvykne,uvidí iné deti a postupne sa nebude báť