Ako podporiť dieťa pri stavaní sa pri nábytku?
Ahojte, malý lozi a dvíha sa už na nohy,stále v postieľke pri gauči pri nábytku ale ešte nestvorzozkuje aj keď pokusy sú ale slabé. Nechať ho stat alebo ho stále položiť na zem ležať? Nerobí nič iné len sa chce všade stavať, samozrejme ešte s oporou kde sa vie pridrzat
@mogaa ďakujem len on keď sa postaví trasie sa 😀 nevládze ešte asi bruško a chrbát
A kolko ma mesiacov?
Nechat ho ALE snazit sa podporovat stvornozkovanie, brusne svaly aby sa posilnovali. Motivovat k hre na brusku.
To ze niektore deti uplne preskocia stvornozkovanie nie je moc dobre pre vyvoj.
@ella1234 aké hry nevieš? Bavilo ho preliezanie cez nohy už to nechce robiť. Má 9 mesiacov
Napriklad dat babo na 4 a podavat mu hracky aby ich chytalo z boku, alebo dat ho pred seba na 4 a tak pohupavat ho dopredu a dozadu naskor s oporou tvojich ruk pod bruskom a postupne s mensou oporou do toho napriklad s nejakou pesnickou/basnickou, spravit “drahu” z vankusov vyssich aj nizsich cez ktore sa bude plazit🙂
podporit ho v štvornozkovani urcite je to najlepšia cesta tak si posilni vsetko co treba je to velmi dolezite
pozri fyziomama ma tam super cviky
Suhlas, Nepodporovat ho v stavani sa ale podporovať stvornozkovanie. Hlúposti typu, ze nevadí, keď to preskočí, nepočúvaj.
Minimálne mu to super spevní celé telicko, co sama aj ty vidis, ze potrebuje.
Este otazka - ako sa dviha? Cez kolienko alebo sa iba rukami vytiahne?
Ešte ma fakt kopec času na stavanie sa a chodenie..
@ella1234 ďakujem ♥️
@tamta ďakujem áno máš pravdu 🙂 ako kedy niekedy pekne cez kolienko napríklad keď ma v úrovni tela nejakú bednu, ale keď sa stvera na nás tak sa taha
Mne fyzioterapeutka povedala ze vyslovene treba dieta usmernovat aby sa nestavalo ale ostalo na 4. Ale viem ake tazke je to ak je maly odhodlany.
To, ze sa ti najprv postavi, neznamena, ze nebude stvornozkovat... 2 z 3 mojich deti najprv stali, az potom stvornozkovali a az potooom sedeli a chodili. Mali hlavicky na 99.percentile a prevracalo ich vyslovene
Vies co,,moja v.proebehu par dni.zacala.stvornozkovat ( no prevlada plazenie.ako strela) aj sa.stavat. bude mat teraz rok a vcera.sa.prvy krat ppstavila.pri gauci.
Nech robi to co mu jeho telo dovoli.
@snowflakenel ďakujem pekne ♥️
Ďakujem vám ♥️
Nechaj ho tak

treba ho nechať tak....sú deti čo preskočia štvornoškovanie a rovno začnú chodiť.....