icon

Ako prekonať problémy s odplienkovaním u dieťaťa?

patinqaa
4. mar 2025

Ahojte,
Mam skoro 2 rocneho syna, pred tyzdnom som zacala s odplienkovanim. Hned na 2. den pochopil co od neho chcem a krasne sa pyta na malu, cez obed plienka sucha.
Ale kamen urazu je velka potreba (asi sa boji, doteraz mal aj 2x denne) nikdy sme nanho nekricali, ked sa pokakal ani nic podobne
Prosim vas co vam pomohlo ? Ja som uz hadam za tie dni vyskusala vsetko.. ale co ak nie
Dakujem za skusenosti a postrehy

tanicka907
4. mar 2025

Ved je este malicky aby tomu chapal …

zuzikak
4. mar 2025

pred tyzdnom ? Ved to je malicko casu. Len trpezlivost. Mas odsledovane, ci ma stolicu pravidelnu alebo tak kadejako nepravidelne ? Ak ma pravidelnu cca v rovnakom case tak mu mozes skusit navrhnut nech si sadne na nocnik. Ak nie, tak ked sa vypyta na nocnik na cikanie a uz sa vycika , vzdy spytaj ci neciti nahodou aj zeby ritka chcela kakat. 🙂 Ze moze este troska posediet ak by chcel skusit. Ak nie, tak nie. 2 roky nie su ziadna katastrofa. Este je malicky. To len stare babky boli mudre a tlacili pomaly na rocne dieta ze je najvyssi cas. Nie je a kazde dieta sa dovyvija v iny cas. On sa nauci aj kakat, len musis byt dlhsie trpezliva.

dzulli1980
4. mar 2025

Daj mu na kakanie plienku ... moja tak fungovala do 3,5 roka, cikala krásne do záchoda, no kakala len do plienky ... prišla zo škôlky, muž jej dal plienku, urobila, čo treba ... prešlo to zo dňa na deň, jednoducho prišla zo škôlky a mužovi oznámila, že ide kakať do veľkého wecka ... za mňa je 2-ročné dieťa veľmi malé na to, aby to "chápalo" ... nič v zlom, no až mu nejaký blok nespôsobíš svojou premotivovanosťou.

patinqaa
autor
4. mar 2025

@zuzikak ano ja som a aj budem. Netlacim nekricim len sa bojim ze ho to bude boliet :( a chcem mu pomoct.
Bojim sa ze bude mat zapchu..
Stolicu ma vzdy v inom case podla toho co zje predosly den.
Samozrejme by som nezacala keby som videla ze nie je pripraveny. Je naozaj rozumny a vyspely len to kakanie. Už som mu dala dnes aj slivky, harmancekovy caj nooo vsetko mozne ..

patinqaa
autor
4. mar 2025

@dzulli1980 kazde dieta je ine. Su aj rocne deti co sa naucili, same si stiahli plienky a uz sa k nim nevratili. Moj je naozaj vyspely na svoj vek. Keby nechapal nepyta sa, nesadne si a nevypisa sa.. Len teraz toto snad to prejde

patinqaa
autor
4. mar 2025

@tanicka907 nehnevaj sa ale pytala som sa na rady a nie na to ci tomu ma chapat alebo nie. Mozno tvoje dieta je / bolo ine, viac / menes vyspele. Co mna nezaujima. Porovnavat nemozeme

gerfinka
4. mar 2025

@patinqaa moja mladšia mala z kakania blok. Skúšala som aj dať naspäť plienku na kakanie, ale nechcela kakať ani tak, keď už bola v podstate odplienkovana. Mala z toho potom trošku zápchy. Kakala postojačky, ja som chytala do papiera, občas aj poplakala. Už si nepamätám koľko to trvalo, kým si pri kakani sadla na nočník. Ale akoby sa toho kakania bála aj vtedy, keď už vedela obsediet pri tom aj na nočníku. Alebo som mala dojem, akoby sa bála toho svojho hovienka 😁 našťastie to prešlo, ale nebolo to nič príjemné. Lebo teda museli sme riešiť aj potom zápchu, kadejakými slivkovymi šťavami, kompotmi a pod.

patinqaa
autor
4. mar 2025

@gerfinka presne tam dala som mu plienku a aj davam na noc a preventivne na obed a nic. Raz sa mu podarilo do nocnika a odvtedy ako keby utalo
Dnes si prdol a az sa zlakol.
Skusim aj ja po stojacky to nejak z neho “ vytiahnut “
Dnes mi dlho sedel na wcku aj sme si citali knizku ale nic :((((

mirkaz156
4. mar 2025

@patinqaa pomohol čas. Vysvetľovať stále dookola.
Do škôlky nastupoval ako 2r skoro do 3r lákal len doma do plienky. Nikdy sa v škôlke nepokakal vždy si to doniesol domov. Teraz bude mať 5 a stále si nosí domov. Proste nekaká v škôlke. Aj keď vie že môže a ostatné deti tam kakajú.

zuzanaete
4. mar 2025

Su aj knizky o hovienkach. Mozno by pomohli. Moze byt syn sikovny a zaroven moze mat problem spracovat, co sa pri kakani deje. Nikdy nevieme, co im bezi v hlave, ake strachy. Chce to trpezlivost.

veronikaszabova
4. mar 2025

@dzulli1980 preco by bolo 2r dieta male na to, aby to chapalo? Dcera mala rok a tristvrte, ked sa zo dna na den odplienkovala sama. Proste uz nechcela plienku. Hned curala, aj kakala do serblika. A nie, nie som premotivovana matka, co ju nutila. Ja by som brala, keby tu plienku este chvilku mala ( bude mat teraz 2r) 😀😀

patinqaa
autor
5. mar 2025

@veronikaszabova suhlasim s vami. Nechapem tym nazorom a skatulkovaniu ze skoro.. kazde je ine..

patinqaa
autor
5. mar 2025

@zuzanaete ano vcera mi prisiel take kakaci kalendar kde sa lepia nalepky
Musim mu to ukazat

patinqaa
autor
5. mar 2025

@mirkaz156 ja som bola taka az kym som do roboty nazacala chodit. Cize toto uplne pochopim. A poznan viacerych dospelych co len doma vykonavaju velku