icon

Ako riešiť, ked 2.5 ročný bratranec ubližuje 11 mesačnému?

12. dec 2021

Ahojte, prosim vas o nazor.
Mam syna, ktory ma bratranca (syn ma 11mesiacov, bratranec 2 a pol roka). Neustale na nasho syna starsi bratranec fyzicky utoci, snazi sa mu tresnut akoukolvek hrackou, nic mu nepozicia - vsetko mu bere, dokonca aj hracky mojho syna, snazi sa mu ublizit pri kazdej prilezitosti, zhadzuje ho z noh, strka donho tak, ze malicky spadne na zadok/hlavu, hadze mu umyselne piesok do oci, skrti ho...jeho rodicia su toho nazoru, ze staci vysvetlovat. To vsak uz niekolko mesiacov nepomaha a deje sa to neustale. Mam sa necinne prizerat ako mu ublizuje? Zasiahnem ked to vidim, avsak nedeje sa to jedine ked maleho drzim na kolenach celu navstevu. Ako matka sa citim mizerne, snazila som sa porozpravat s rodicmi starsieho - vysledok je jedine ten, ze to povazuju za normalne a bezne a urazili sa na mna ze si dovolujem urazat ich syna ze niekoho sikanuje. Ako riesit situaciu? Nechcem vychovavat niekoho dieta. Boli ma ked vidim ako mu vsetko zobere z ruk a ako sa mu stale snazi fyzicky ublizit. Obaja maju lasky dost, ani jeden nie je zanedbavany.

Strana
z2
srferreira
13. dec 2021

A teba neposlucha ked mu povies nerob mu to, nepatri sa to? Alebo sa nestaras, ked su rodicia tam? Niekedy dieta respektuje viacej ‘cudzieho’ len nie rodica. Ale toto uz je za hranicami, ked rodicia nezasiahnu. Osobne by mi bolo blbe keby chodim k sesternici a moj syn ju bije. Hanbila by som sa ako pes za spravanie mojho dietata.

aylinn
13. dec 2021

Môj malý tiež bije deti , keď sa zabávajú bláznia tak od radosti vždy príde a pleskne po tvári alebo s hračkou, preto s ním už nikam nechodím a nestretávam sa so žiadnymi deťmi, lebo ho to neviem odnaučiť a skúšala som vážne všetko.
To nepochopím aspoň keby sa ti ospravedlňovali a pri hre stali za ním a vždy keď spravi niečo zle tak ho pokarhali, píšeš že ani jeden nieje zanedbaný , no myslím si že ich maly je zanedbaný , zanedbaná výchova , kvôli rodičom nebude mat žiadnych kamarátov keď neurcia hranice teraz a nevysvetlia mu že sa to jednoducho nerobí ! Tak sa bude biť aj v škole a bude zlý grázel. Ja to môjmu vysvetlit neviem lebo ma len rok a pol no 2,5 ročný si myslím že už vie aj rozprávať a chápe viac.. takze toto je chyba rodičov a bolo by mi jedno že je to moja rodina , nenechala by som si masakrovať dieťa.

Strana
z2