Ako riešiť, keď sa bábätko budí rukami?

misickaa4
29. dec 2019

Ahojte, viete mi poradit nejaky trik na to, ked sa babatko budi rukami?
Zavazujem ho iba na noc, zda sa mi to vela viazat ho aj cez den...aj ked ho dam do kocika spiaceho, vonku sa casto budi, ze sa sam zobudi rukami a vyrazi si aj dudel..je nejaky iny sposob a nie zviazat ho do zavinovacky?
Dakujem

kika831
29. dec 2019

@misickaa4 ak sa bavime o malickom babatku tak je to prirodzeny Moorov reflex. Prirodzene postupne vymizne. V zivote by som babatku neviazala rucky a uz vobec nepotlacala prirodzeny reflex. Ja ked boli deti malinke tak som im davala rucicky na spinkanie k telu do zavinovacky ale to je tak vsetko.

nika82
29. dec 2019

ulitku

misickaa4
autor
29. dec 2019

@kika831 tak som to myslela..
Zavazujem do zavinovacky...

tutanchamon79
29. dec 2019

Babatka do troch mesiacov je lepsie uviazat do ulitky alebo zavinovacky na spanok stale, aj cez den.

malfea
29. dec 2019

@misickaa4 či je iný spôsob ako zavinovanie neviem, ale to určite pomáha. Nemusíš sa báť, že by to dieťa nejako zbrzdilo vo vývoji. Dobrý spánok mu určite prospeje viac, ako že nebude zavinuté. Voľakedy deti viazali do jedného roka, tie deti boli vývojovom motoricky pozadu oproti dnešným. No viazanie do konca tretieho mesiaca, v prípade neustávajúceho moorovho reflexu aj dlhšie, je v poriadku a pre psychický a neurologický vývoj dieťaťa určite prospešné. Keď je v bdelom stave mimo perinky, môže cvičiť a rozvíjať motoriku.