Ako riešiť konflikty detí v herni?
Ahojte, chodievame do jediného detskeho centra/hernicky v meste kde je vždy plno, moja mala ma 20 mesiacov a vždy sa tam veľmi teší, doteraz sa vedela zahrať aj sama s tým že som ju iba sledovala. No nedávno tam bol chlapec, neviem, možno 5, 6 ročný a malej začal všetko brat z ruky, zobrala si autíčko, on jej ho vytrhol že to je moje atd. až som mu tie hračky začala trhať z rúk ja a vracať dcére naspäť, neviem či bol autista ale bol zvláštny. Na čo mi manžel povedal, že som to mala nechať tak (?!) No odvtedy sa dcéra boji iných deti, keď ide pre hračku tak sa viac krat uistí, že sa s ňou iné dieťa nehrá a obzerá sa či jej ju niekto nepríde vziať, celkovo je taká utiahnutejsia až mi jej je ľúto. Myslite že sme s manželom mali reagovať ráznejšie vtedy alebo odísť odtiaľ?
cudziemu chlapcovi si vytrhávala hračky z rúk? a to boli hračky vaše - z domu?
ja by som to nerobila...
Mna len zaujima ako sa da este na cudzie dieta reagovat raznejsie, ako ked mu dospela osoba vytrhava hracky z ruk??
Bežné situácie z detských ihrísk. Preto sme tam chodili minimálne. No a čo že si mu brala hračky z rúk. Tiež by som sa s ním nebavila. Určite si sa snažila najprv normálne dohodnúť. Tiež by som si bránila svoje 20m dieťa pred 6r nevychovanym deckom
@simona20201309 a co ked nemal 6rokov? Moj skoro 3r vyzera a je velky ako 5rocny, takze tiez si o nom mozu mysliet, ze je autista🫣
Keď sa nám takýto incident stal kdekoľvek, už po prvom vytrhnutí som prišla k danému dieťaťu a slušne mu povedala “teraz sa s tou hračkou hrá xy a keď sa dohrá môžeš sa ty, tak ju prosím vráť xy” nikdy sa nestalo, že by dieťa hračku nevrátilo naspäť synovi. A to sme boli takí ihriskoví maniaci -indoor aj outdoor. Časom to riešili deti už samé. To tvoje správanie bolo naozaj hlúpe a detské 😅
@denkabemommy asi bolo ale hovorím chlapec nebol v poriadku, vytrhol hračku a utekal s ňou preč, nešlo mu o to sa s tými hračkami hrať (o chvíľku boli pohodene kade tade) len ich zobrať menším deťom.
Súhlasím, že si dospelá a mala si to riešiť inak.
Ja si tiež vždy zastanem svoje dieťa, ak by sa toto dialo nam, a po x upozorneniach by chlapec neprestával, išla by som za jeho mamou.
Vieš, hádať sa o hračky s možno chorým dieťaťom, je cudne.
Nerob z komára somariny...normálna detská hra, komunikacia
Však ale stále nevidím dôvod trhať hračku dieťaťu z ruky, keď si dospelá žena a tvoje komunikačné schopnosti by mali byť ďalej.. predstav si aj s mentálne chorými deťmi sa dá komunikovať normálne, dokonca niekedy jednoduchšie ako so zdravými. Očividne máš problém nie len s komunikáciou ale aj s inakosťou detí, zároveň to vidíš veľmi zaujato. Nuž keďže si dala super príklad, očakávaj za pár rokov, že práve tvoje dieťa bude to, čo trhá hračky iným 🙃
Bože, týchto situácií sa desim ako čert kríža, keď raz nastanú, ze nebudem vedieť adekvátne reagovať 🫣
Snáď raz o mne nebudú tiež písať na koňovi 🤣🙈
Prečo by nebol v poriadku? prečo hneď autista? Možno je len nevychovaný a ty mu už diagnózu dávaš...ty si tiež autista? alebo nie si v poriadku? veď si tiež tú hračku tomu chlapcovi vytrhla z rúk
Mna zaráža, že si myslíš, ze pravdepodnobne mal nejakú diagnózu a aj napriek tomu si mu hračky trhala z jeho rúk 🙄 ak by to tak bolo, tvoja reakcia bola nemiestna.
Možno bol len nevyvhovaný, ale aj tak, zamysli sa nad sebou. Tak velký už komunikuje, treba pekne povedať a nie mu hračky trhať z rúk.
Choré je bra z rúk dieťaťu hračky,ty si matka,a keď sa ti nepáči,chod inde sa hrať s dieťaťom.
A čo ak bol autista,teraz ho treba ukamenovat? Ty si dospelá a keď sa ti nepáči správanie druhých,nájdi iné bezpečné miesto .
Je to skrátka tak,deti sú deti
Mne skôr príde na hlavu,keď v detskom kútiku sú malé detičky,a ich matky klebetia a ani nedávajú na nich pozor ,potom sa niečo odohrá,dieťa spadne a hneď peklo ..treba zvážiť pre a proti.
@hederamonstera v tom prípade ma na 3r decko dozerať matka . Aj na 6r by mal stále niekto dohliadat aspoň sem tam....
@barrborka to fakt????????? Kvôli nevychovanemu decku ma odchádzať normálne dieťa?!!!!
Normalne mi stúpol tlak teraz.
Ty kks... ani ustupujme a potom to presne takto vyzerá celý náš svet.
Svet patrí grazlom
A al to dieťa malo diagnózu, kde malo mater??
@simona20201309 sama znies ako grazel😂 nikto nehovori o ustupovani ale o tom, ze sa mala spravat ako dospela zena, ktora ma ist prikladom
Chlapec vytrhol hracku, ty si potom vytrhla hracku chlapcovi a vratila ju dcere. Hmmm. Co skusit komunikovat?
@simona20201309 Fakt znies ako grazel
Neviem, čo by si robila, keby niekto hodil tvojmu dieťaťu do hlavy veľkú tatrovku, tak, že z toho by malo hrču na čele a veľkú modrinu...ty by si asi vzala tatrovku a hodila ju tomu dieťaťu tiež do hlavy čo? 😃
Akože navrieskala som na matku toho dieťaťa, lebo vie, že dieťa je problémove a ona si veselo sedela a napchávala sa pizzou a jej syn tam robil deťom zlé...na čo bola aj upozornená od vedenia kútika...ale nevytrestala som to dieťa...a ani nenakričala na dieťa...to si ma riešiť rodič s vlastným dieťaťom...a vieš čo? nakoniec moja dcéra a ten chalan sú spolužiaci v škôlke 🤣 aká náhoda...a zistila som, že ten chlapec sa takto správa len pri svojej mame, ktorá ho má na háku a týmto si vyžaduje jej pozornosť..no môže za to to dieťa? nemyslím...dokonca mi je toho chlapca ľúto...počula som ako na neho na ihrisku nadáva...ty debil, ty nenormálny, dement, vylepím ti jednu, dostaneš na riť, somár malý....a aj iné vulgarizmy, ktoré tu nebudem písať...
@simona20201309 Normálne dieťa..má 20 m ,nik nevie,čo sa môže ešte zvrtnúť.Nemyim to v zlom.
Nemusel byť nevychovany.Ak sa jej zdalo ,že je nevychovany,mala ho poučiť slušne a vysvetliť,že sa to dá aj inak. Keď bol autista,pani je asi odborníčka na diagnózy ,bože,ak aj bolo,nemôže za to.Treba rátať ,že na ihrisku sa také veci dejú.Bohuzial
@mircalla
@hederamonstera
Nie neznejem ako grazel, ale nebudem obhajovat nevychovane a drze decka a vyhadzovať z ihriska slušne, menšie slabšie deti....
Ak chlapcovi nestačilo slovné upozornenie, zabránila by som mu v jeho plane skôr akoby sa stihol priblížiť....
Ja nebudem učiť moju dcéru ustupovať, utekať a báť sa iných deti.
Keby aut9rka napísala- na ihrisku robil 6r chlapec mojej dcére zle tak sme išli prec,stavím sa že by tu bola celá diskusia - nemala si odísť, mala si niečo urobiť...
Ale kašľať na to. Ja som rada ze mame túto etapu úspešne za sebou a ze sa vie primerane brániť. My sme malo kedy navštevovali takéto centra a ani ich nevyhladavame.
@barrborka ale prečo si myslíš ze to najprv neskúšala slovne? Ved píše ze to robil opakovane. Určite mu najprv povedala niekoľko krát slovné.
Autorka? Alebo si bez slov rovno začala chlapcovi brat hračky?
@simona20201309 práve kvôli takýmto incidentom nechodíme na takéto ihriska.
Pekný večer želám.
Snáď už nebude mať takéto skusenosti
Ja ta uplne chapem, xkrat sa nam to stalo. Vo vacsine pripadov stacilo dohovorit, viackrat som raznejsie dietatu povedala, ze by som ocenila, ak by nasmu netrhal hracky z ruk a ak nie vezmem ho za mamou. No a raz som veru jedno za tou mamou aj zobrala, lebo to bol extrem a chodil za nami v kutiku a vsade kde sme sa zlozili prisiel a sotil nasho na zem a to uz teda rupli nervy aj mne, snazila som sa dohovorit nepomohlo....
A teda ja osobne nechapem reakcii, tak ste mali ist domov. Cize moje dieta ma byt potrestane, hoc nic zle nespravilo, lebo ina matka nedava pozor na svoje dieta (s diagnozou, bez a mozno len nevychovane)
Ja by som to riesila tak, ze po tom ako dcere par krat vytrhol hracku z ruky, by som ostala pri dcere a pozorovala ci ten chlapec znovu pride. A ak by prisiel proaktivne by som ho zastavila a povedala ze nechcem aby bral hracky s ktorymi sa hra moje dieta. Ze musi pockat na to kym sa s nimi dcera prestane hrat. Alebo jednoducho staci vystrcit pred neho ruku a razne povedat NIE. Tym ucis pravidla a modelujes vhodne spravanie nielen pre to dieta ale aj pre svoju dceru.
6 rocne dieta ma este stale vely respekt voci cudziemu dospelemu. Staci ak sa postavis hned pred neho a prisnejsie na neho pozries. Vytrhavat mu hracky z ruky bolo velmi nestastne riesenie. Tvojej dcere je jasne ze ona to nikdy nebude moct urobit 6 rocnemu a tak v podstate stale nevie co robit ak niekto pride a bude jej chciet zobrat hracku.
@simona20201309 Staci sa pozriet na tvoj slovnik: kde bola jeho mater a podobne
Zakladatelka mala chlapca upozornit, nie mu trhat hracky z ruk ako male decko, prakticky na urovni toho chlapca....
Evidentne si mozete ruky podat, obe ste pomerne agresivne same
@mircalla 😂😂😂 takže mater je vulgarizmus a prejav grazla 😂😂😂
✌️👌
Krásny piatoček želám
No ono zial plati, ze silnejsi a vacsi si trufne na male deticky. Pokial by sa to zopakovalo niekolkokrat za sebou, az by som vnimala, ze moje dieta je cielene tym chlapcom vyhladavane a sikanovane, tak by som mu prehovorila do duse. Nie vytrhavanim hraciek, ale prisnym hlasom, ze z ruky sa nevytrhava, nech sa hra s niecim inym... Niekedy, ked uz nic nepomaha,volime odchod. Lebo rodic/stary rodic co je tam s nim, byva niekedy doslova hluchy a slepy. Raz jedna mamka povedala na pieskovisku, ked jej 2.5rocny chlapex vsetkych naokolo sacal z noh, ze on sa chce klbčiť, to su deti, to je normalne 😁
No tak takto, nikdy by som neodišla a neustúpila tomu faganovi, tie čo to tu píšete ste dobre mimo 😀 skôr mi je ľúto že som na neho ešte k tomu aj nenavrieskala tak že sa by sa zobrali preč oni. Nabudúce to urobím nech sa mala učí.

Uz je ako je, neboj sa, nic hrozne sa jej nestalo. Mne skor pride divne, ze ty si vytrhavala hracky dietatu z ruk😂 skor by som to zahrala do nejakej spolocnej hry alebo nieco vymyslela, oslovila mamu atd