icon

Ako riešiť nočné precikanie u dvojročného dieťaťa?

nika11103
21. feb 2025

Ahojte mamičky. Prosím o radu. Dcérka mala dva roky v decembri. Netlačím absolútne na odplienkovanie na spánok poobedny a v noci, viem , že na to musí jedine dozrieť, cez deň ju nechám bez plienky ide na nočník. Ale trápi ma nočné cikanie - dávam si pozor a večer ju už “neprepijam” , vycika sa pekne pred spaním . Ale v poslednej dobe sa mi deje takmer každú noc, že je už okolo polnoci jednej ráno kompletne precikana ale až tak, že ma mokré pyzamko aj plachtu a madrac , samozrejme ľadové kríže. Neviete prečo sa to deje alebo kde robím chybu ? V plienkach by to nemalo byt , v podstate od narodenia ma jedny a tie iste, len samozrejme väčšie. Teraz ma už najväčšie 7cky pampers pants . Dnes som sa zobudila až okolo tretej ráno a ona vyslovene v tom plávala, bojím sa, aby z toho neochorela. Ďakujem a pekný deň prajem.

zuzkaa1991
21. feb 2025

@nika11103 je velka a silnejsi prud aj nam sa to stavalo zmenit plienky my sme používali pants a to len na noc.tiez v 2r som.odnaucila.svoju ale plienku na noc. Mala.asi do.3.5r ci dokedy pokial nemala min mesiac suchu plienku....ohladom pitia vecer je blbosť moj nazor ci pila viac menej stavalo sa takze pije aj teraz ak je smädna a to ma.7r nebranim jej vecer pit aby sa náhodou nepocikala...to.chcem povedať ze tak fungujeme.od.malicka ;)

angeli121212
21. feb 2025

@nika11103 no ono to tým večerným pitím nebude syn koľkokrát doslova stiahne tesne pred spaním kopu vody a sú dni keď má ráno plienku suchú alebo len jemne pocikanú inak 7ky plienky sú dosť veľké náš mal v januári na začiatku dva roky a nosí stále 5 ky

kitycat
21. feb 2025

@nika11103 davas zbytocne velku plienku. Kolko ma tvoja kil a na kolko su tie 7ky?

My mame terqz na noc 5ky ale aj 4ky by sa este vosli, len to uz slo trochu tazsie

sasanka605
21. feb 2025

2rocna a 7cky? Moja 2 ročná ma 4-5ky. Nie su jej ozaj veľké?

angeli121212
21. feb 2025

@kitycat ja ti odpoviem za autorku 7ky pampers som pozerala že od 17 kg tiež ma to prekvapilo tak som to omrkla

any3108
21. feb 2025

@nika11103 syn bude mať 3r a na noc má ešte stále plienku. Už asi rok máme babylove pants 6
Iné plienky vždy precikal len tieto sa nám osvedcili

bibg
21. feb 2025

@nika11103 ja som dávala oboch synov cikat ešte keď som išla spat ja. Veľa x som sa v noci zobudila a dávala som ich v noci na záchod. Ich som dávala cca o 8 spat. Ja som išla o 10 tak som ich dala na zachod.

lauruska_sumienka
21. feb 2025

na nejakej stranke ohladom nocneho pomocovania som citala ze deti by sa mali budit okolo polnoci aby sa sli vycikat. ... no, neviem
ale urcite na zaciatok by som jej na matrac dala nepremokavu plachtu alebo pod klasicku plachtu take tie inkontinencne podlozky, nech nie je precikany aj matrac

carduelis
21. feb 2025

Tiez sa priklanam k tomu ze ma prilis velke plienky, ked sa naplnia mocom tak sa odlepia okolo stehienok a potom to pretecie. Ja mam uz pri 3. dietati dobru skusenost, ze na noc jedine pants a podla vahy, 2 rocny nosi teraz 4-ky.

maryetta
21. feb 2025

Tiez si myslim ze velke. Moj este takmer 3-rocny mal na noc a vacsie ako 6 som nikdy nekupovala. Ani som nikdy v noci nebudila.

deedol
21. feb 2025

nepil po 6 a plienky mal pants, ale mensie cislo ako davas ty. on potom uz plienky nechcel, takze sa bud zobudil na cikanie, alebo som ho dala ja, ked som isla spat. (snazila som sa toto postupne minimalizovat, aby si nezvykol.) velakrat sa pocikal, mal nepremokavu plachtu, tak sme oprali a islo sa dalej. postupne to vymizlo

nika11103
autor
21. feb 2025

Ďakujem dievčatá za odpovede všetkým moc . K tým plienkam , skúšala som dať 6tky ale tie ju vyslovene otlacali až sa jej zarezávali, ona ma síce okolo tých 13, 13 a pól Kilá ale je “stavaná” , ozaj je mocná , nie že tučná ale taká fakt stavaná . Ja som kus ženy veľkej a otec 105kilovy chlap takže asi pre to . Ale ďakujem za rady vyskúšam . Len s tým že budiť ju v noci to by sa nedalo ona keď spi tak je to horor len keď ju prezliekam keď sa precika … ale ďakujem vám baby za odpovede a rady

angeli121212
21. feb 2025

@nika11103 akú má výšku len tak zo zvedavosti? Môj syn ma tiež 13,3 kg a výšku 91 cm a teda je skôr štíhly

momo00
21. feb 2025

Aj my sme malú dávali v noci cikať na záchod. Len sme ju celkom neprebrali zobrali z postieľky išli na záchod ( tie tlmené svetlá - žiadne silné) . A zase do postieľky.