Ako riešiť odmietanie chlapca ísť na toaletu sám?
dobry den. prosim vas AKO PRECO chlapec sa vypyta aj pocka ALE ODMIETA IST SAM. NIC MU NENI nic sa nestalo , ocividne je to pre neho jednoduchsie.
ale ak ahle sme v posteli RADSEJ SA DOSCI ako by sa mal zdvihnut a ist na wc ???!!!! vytaca ma to do nepricetnosti uz neciem co mu mam na to povedat !!!!!
rada ?!
Keby vedeli deti zakladať diskusie, tvoj syn by mohol založit niečo ako: Nechcem ísť sám na záchod, preco to moju mamu vytáča do nepríčetnosti? Mám 4 roky. Máte niekto normálnu mamu?
moj syn ma 4.5 a velakrat nechce ist sam alebo ma prosi o zasvietenie svetla lebo sa boji vstupit po tme… obliekanie - vsetko vie perfektne sam, oblece sa vzdy sam? vobec nie … snazim sa ho namotivovat, atd ale velakrat si poviem ze no proste ma 4.5 roka nie 14 a jednoducho nemozem od neho stale cakat racionalne dospelacke chovanie
Rada ? No si jeho matka tak zdvihni zadok a chod snim keď ťa potrebuje, aby sa nedostil ako píšeš a aby si potom nebola vytočena do nepríčetnosti! Je to malé dieťa tak ta až potrebuje . Zvykaj. Aj veľké deti potrebujú matku.
Čo čakáš že ti napíšeme že mu treba dať na zadok lebo volá mamu?. To skôr tebe by trebalo aby si sa uvedomila .
Môj má tiež teraz obdobie, ze sa bojí všetkého, co mu predtým vôbec nevadilo. Tetaz sa trebárs bojí psa, tmy, aj ísť na WC sam. Tak normálne ide niekto s nim a hotovo. Pripadne kúpte nejaku malú lampu na senzor na chodbu a do WC, možno sa bojí tmy keď ma ísť večer na záchod. Je to obdobie, prejde tp
Asi sa boji, ved sa opytaj ho, urcite vie preco nechce ist.
ak sa boji a radsej pocika lebo nema kto ist s nim a este na neho mama nakrici... No zamysli sa nad tym.. super mama
@mama4444 moja to robí ma 6.5r zevraj sa boji mi povie obcas to spraví cez den ked sa uz stmieva 🤦♀️
Ale.v noci v tme v pohode dojde do spalne
Ja ho berem na rukach vycikat aj naspat..ma tiez 4 roky..sice z vedlajsej izby, ale tiez ma vola a sam nejde..
Rada? Chod na to WC s nim ak to potrebuje - to akoze ti povie, ze pod so mnou na WC, ty povies, ze nejdes a nechas ho tak, kym sa pocika? Skusila si sa ho spytat, preco nechce ist sam?
Je prirodzene, ze male deti sa boja vsetkeho mozneho. Tiez mam 4 rocnu a nechce ist na WC sama, boji sa tmy. Dvihnem zadok a hoci sa mi nechce idem s nou. Odporucam to namiesto zakladania diskusie.
@jaskolka mame lampu dokaze si zasvietit aj senzor na pohyb. toto nebude problem.
a v noci ( postel ma vedla nasej ) zobudi sa , JA MU MUSIM POVEDAT ZE CHOD NA ZACHOd !
doteraz pekne chodil ….. zrazu Blok.
psa mi ani nespom. TO CO ZAVAL ROBIT KED VIDI CO I LEN PAA KTORY IDE OPEOTI NEMU ( panika steach rev skriabanie sa na ruky )
@mama4444 a aký máš s tým problém mu to povedať, aby šiel na wc?
Mne deti niekedy keď sa v noci zobudia, sú ako múmie.. pozerá a nevníma, ako keby ešte v polospánku. Ale keď poviem choď na wc, ide.
Načo okolo toho robiť takú tragédiu?
@mama4444 a vidíš sama si si odpovedala. Keď sa boji psa, boji sa byť proste dám. Má pocit ze ho niečo napadne a on sa neubráni. Možno doteraz si to neuvedomoval, čím je starší má strach už trochu aj o svoj život. 🙂
Niekto by mal navrieskať na teba keď sa zľakneš, skvelá matka fakt.
Tak podla mna sa mu nieco muselo stat ak ma zo dna na den blok a mozno chce len od teba pomoc, lebo si ho velmi nevsimas 🤷🏼♀️
Ja ked riesim viac mladsieho, tak starsia 4,5r tiez obcas ma na mna poziadavku o nieco, co davno zvladne sama a vyhoviem jej velakrat, lebo aj ona chce tu pozornost a starostlivost aj ked sa jej samozrejme venujeme inak ako babatku.
Na zachod ale chodi sama, ani nam to neoznamuje a aj sa utiera po cikani sama.
@mama4444 môj tiež vie ísť na wc sám,ale jednoducho má chvíle,keď príde a povie,že mama, chcem kakat,pisat,pod aj ty so mnou. Stačí mu ,keď ideme do kúpeľne (spojená s wc)on povie,aby som šla preč,a normálne sa už obslúži sám.Tiez má vyše 4 roky,Proste to tak je, neriešim, nebude to chcieť večne,o chvíľu už bude sa chcieť zamykať (možno v puberte 😁)
@milanemila presne,aj u nás tak býva,keď trebárs obliekala som mladšiu,alebo ju kŕmila či niečo také,aj syn chcel odrazu obliecť, umyť, nakŕmiť a podobne.Skrátka pozornosť,občas prišiel a povedal "ja som bábätko, chcem haju"sadol na kolená a chcel sa hojdat ako mladšia sestrička 😀
neboj sa, ked bude ma 16 ani mu nenapadne ta volat na wc ;) je to stale male dieta, ma v tebe oporu...ja ked som bola mala som tiez chcela aby ma mamka isla odprevadit na wc :D a neubudlo z nej a ja som bola rada

Aj môj niekedy chce ísť proste s niekým, ale aby ma to vytáčalo do nepríčetnosti 🤷 je to predsa stále malé dieťa ... Určite to nebude naveky ...