Ako riešiť stráženie detí počas choroby?
Ahojte sme 4 členna rodina. Syn 15r chodí na SŠ začiatkom mesiaca doniesol domov nejaký vírus a nakazil aj nás ostatných. Najprv ja, teraz na manžela to ide. Ešte máme nejmensiu 3 ročnú tá je zatiaľ zdravá. Lenže ako sa jej venovať aby sme ju nenakazili? Ak by ostala aj ona chorá ako vyriešiť stráženie? Manžel robí na manažérskej pozícii povedal mi že on doma neostane. Ja robím v jednej firme málo nás je takto pred sviatkami plus tiež sú ľudia chorý, nemôžem vypadnúť aj ja fakt už nemá kto robiť.
Ako riešiť takéto situácie, ako to riešite?
Možno ani nebude treba a dcéra toto obdobie prežije v zdravý, no chcem byť pripravena na každú možnosť.
Babky nepomôžu nič môžme si spoľahnúť len sami na seba.
Nuž, ked sa tu vycerpali vsetky ponuknute a tebou zamietnute rady, ostava len jedine . Niekto z vas si dieta vezme do prace 🙈
Keď máte také dôležité pozície,tak sú určite aj adekvátne finančne ohodnotené🤑 a predpokladám,že nebývaš na Bratislavskom hrade,takže zálohové platby by ste mali zaplatiť bez povšimnutia. Ak nie, tak v tomto bode klameš. Máš otázku na ktorú je jediná odpoveď: niekto z vás musí zostať doma a postarať sa.
Vieš čo dieta so soplikom aj priesvitnym, by naozaj nemalo isť do škokly ani s kašlom, presne tak sa širia choroby 🙈, hlavne sa skôr vylieči. Tiež mame situaci, že nam rodičia nepomôžu, tak dva - tri dni som doma ja a ostatne manžel na HO. Najlepšie je nechať doma s mini soplom, sa rychlejšie vylieči a ide do školky.
Tak už si dospelá máš min.35 r nemáš rodičov za chrbtom a musíte sa postarať sami.Nie, dieťa so soplom a kaslom do škôlky nepatri.Budes riešiť, keď to nastane a nie dopredu vymýšľať scenáre.
Máš muža managera tak tvoj plat, ktorý nebude za týždeň dovolenky či OCR prezijete
Tvoj muž musí robiť riadne podradnú robotu ako manažér keď po týždni doma budete musieť trieť biedu. No nič vám iné neostáva len dať dieťa do decáku. Iné možnosti jednoducho nemáte a neexistujú, koniec diskusie. Nie je čo ďalej riešiť. 😥
Nič nie je dôležitejšie ako choré dieťa ! Fakt sprostá otázka .myslíš že my to ako máme ostatné ? Tiež ostávame na ocr
Vrcholovy manazer par dni na ocr a spadne mu rodinny rozpocet? Nebud smiesna a priznaj si,ze manzel je k nicomu,ked sa odmieta postarat o chore dieta. Jednoducho sa vy dvaja musite prestriedat,ked vam nema kto pomoct. U nas v rodine si pomahame vsetci,kto moze. Vsetci surodenci navzajom si vypomahame,ked ma niekto chore dieta.
Takýto ľudia by ani deti nemali mať
Ale ked mate tske pozicie tak zarabste dost a malu by ste mat nejaku financnu rezervu..
Ja len toľko , že mas obrovské šťastie , že je prvý krát chora a to je už 10. 12. Moje 7 ročne dieťa je od septembra 4 krát choré +Brusna viroza , aj napriek liekom od imunologicky . Vyriešili sme to tak , že som bohužiaľ doma , pokial sa nedá zdravotne dokopy .
Autorka
Nič iné neostáva len si zobrať voľno - RD, NV, LOČ, OČR. Dieťa nemôže ostať samo doma. Viem, je to na nervy, dôverne to poznám. Aspoň HO môže manžel využiť. U nás ani toto nehrozí, takže občas je to brutál a naháňačky, nestíhačky, časový stres, logistika na chlp presne všetko vyrátané, aby sme stihli prácu a prestriedali sa pri dieťati. Tiež sme len dvaja na to.
Tak ja teda neviem aku zazracnu odpoved cakas 🤷 pretoze tvoje odpovede su NEMOZEM, NECHCEM, NEJDE TO.
Pre boha ved sa bud prestriedajte alebo si treba zaplatit niekoho na strazenie. Co je na tom?
Ako to potom robia ludia co maju 2-3-4 male deti a choroba prejde z tyzdna na tyzden na niekoho ineho?
Su rodicia takze sa obetuju a ostanu doma
@20erika07 Voľakedy sa to tak dalo, si pamätám ako moja mama ma občas bravala so sebou do práce aby nemusela ostať doma.
@kristinapetronela Si veľmi múdra keď píšeš nemali by sme mať deti lebo budú choré. Si predstav každé dieťa býva choré tak teda nikto by nemal mať deti podľa tvojho uváženia.
@slavomira236 Mali sme rezervu no doba je ťažká a už minula.
@kleopatra114 Chodila do jaslí tak už je trochu odolná proti chorobám.
Autorka ano peniaze treba veru. Nam vsetkym. Ale snad vrcholovy mamazer ma aspon nasetrene, aby mu nepadol rodinny rozpocet preboha… prepac, ale mne toto hlava neberie. My sme sa striedali s muzom, pripadne si muz vymienal smeny. A to nie sme ani jeden v manazerskej pozicii a cuduj sa svete, nejak extra sme to nepocitili… takze pre mna nechapacka
Opatrovatelka na domelia.sk ich najdes nekonecne vela nasla by som si niekoho nie na stale ale kto moze vykryt presne taketo necakane situacie mozno nejaka ciperna pani na dochodku alebo tak
Zruti sa svet keď pán veľký manager ostane pár dni doma so svojim dieťaťom? Ženy, kde chodíte na takých úbožiakov, ktorí sa nechcú starat o svoje deti?
Ja som nič také nenapísala že dieťa nebýva choré .ja len hovorím že takýto rodičia by nemali mať deti .preboha veď choré dieťa je prvoradé a vy sa neviete dohodnúť ani na strazeni
Ešte píše že muž je manažér .určite vám nebude chýbať týždeň keď s ním bude doma
AUTORKA,keď teda vieš,že doba je zlá a vaša rezerva sa minula,tak načo bolo dobré ironicky sem písať,že polka MK tu vyplakáva nad nedostatkom peňazí a neschopnosťou platiť zálohové platby? Nerobíš to isté? Čo vôbec chceš počuť?
Jeden deň muz, druhý deň ty a treti deň zase syn.. to už máš tri dni z týždňa ak bude treba viac tak si to zase podelíte, alebo syn nech s ňou ostane tri dni a je to.. dlhšie chorá zrejme nebude..
Ja mam tri deti, furt je niekto chorý (aj teraz - najstarší už 2t zápal dutín, dcéra opäť angína) a máme to tak, že manžel pracuje viac z domu, nevenuje sa im ale aspoň je prítomný.. ja som doma už okolo obeda, pracujem na ranné smeny.. ak muž musí ísť do Office, deti má počkajú samé.. len toho najmladšieho 7r by som nerada nechala doma samého, stalo sa už že s ním ostala 10r dcéra, lebo to inak neslo.. (svoje deti si poznám a viem čo zvládnu, takže nemusíte má kritizovať, pokiaľ mi nechcete prísť pomôcť s chorými detmi 😉) babku máme len jednu, tá pomáha dcére s deťmi, my sme si to zariadili tak aby sme nepotrebovali od nikoho nič..
To bude asi manazer v mcdonalde ;)
tak bud pojdes na ocr alebo moze syn pomoct.
@jana_eyre_2 Ved uplne ok ze 7r strazila 10r.Aj my ako detis me doma rak fungovali.
Ak sú moje deti choré, nikdy ich nedávame k babkám. Aj keď sme vďační za túto možnosť. Deťom je najlepšie s rodičmi, najmä keď sa necítia dobre.
Mám možnosť pracovať HO, avšak vždy boli pre mňa presnejšie deti ako práca. Našťastie pracujem vo firme, kde to plne rešpektujú a nikto s tým nemá problém.
Skôr si myslím, že je jednoduchšie zostať doma manažérovi ako niekomu kto pracuje v nepretržitej prevádzke. Vybaviť maily a telefonáty sa dá aj pri deťoch.
Treba si určiť priority - choré dieťa alebo práca.
Ten týždeň na dovolenke/OČR sa dá finančne zvládnuť 😉

Normálne di zoberieš 5 dni volno a normálne si zoberie pán manager 5 dni HO
Firma prežije, svet sa nezrúti a ani vy nezhyniete hladom
Robia to tak milióny rodičov na celom svete