icon

Ako riešiť stráženie detí počas choroby?

9. dec 2023

Ahojte sme 4 členna rodina. Syn 15r chodí na SŠ začiatkom mesiaca doniesol domov nejaký vírus a nakazil aj nás ostatných. Najprv ja, teraz na manžela to ide. Ešte máme nejmensiu 3 ročnú tá je zatiaľ zdravá. Lenže ako sa jej venovať aby sme ju nenakazili? Ak by ostala aj ona chorá ako vyriešiť stráženie? Manžel robí na manažérskej pozícii povedal mi že on doma neostane. Ja robím v jednej firme málo nás je takto pred sviatkami plus tiež sú ľudia chorý, nemôžem vypadnúť aj ja fakt už nemá kto robiť.
Ako riešiť takéto situácie, ako to riešite?
Možno ani nebude treba a dcéra toto obdobie prežije v zdravý, no chcem byť pripravena na každú možnosť.
Babky nepomôžu nič môžme si spoľahnúť len sami na seba.

doriiis
9. dec 2023

Mňa by zaujímalo,že čo by táto rodina robila v prípade nebajboh vážnejšej choroby alebo úrazu,kde je doba liečenia niekoľko týždňov až mesiacov.Lebo robiť takýto cirkus kvôli eventuálne pardnovej chorobe kvôli vírusu.To je sila.
Odkaz pre autorku: ..robím s ľuďmi a jedno je isté.Kazdy je nahraditelny.V každej situácii,v každej práci,na každej pozícii.Mysliet si opak je sebaklam a väčšinou ti,čo o sebe vyhlasujú,že bez nich to nepôjde sú nahradení najrýchlejšie.

martinkatinka
9. dec 2023

@koniarova uplne super 👍 ake ked si to tak vezmes, ani to autorka nechce, tak potom ja uz neviem.

tiezjedna
9. dec 2023

@autorka ak nemáte inú možnosť, tak jedine platená opatrovateľka. Hľadaj na odporúčanie. Neviem akú inú radu si predstavuješ, ak nie ste schopní si to vykryť vy.

tiezjedna
9. dec 2023

@doriiis pán otec zjavne tiež nie. Manažér nemanažér...

jana_eyre_2
9. dec 2023

@doriiis o všetkom sa dá hovoriť bez ponižovania a osobných invektiv..

anonymous87
9. dec 2023

@jaroe Tak jej daj ty radu? Keby bola doma ako ty, tak by to ako vyriesilo uch situaciu? Nijako… toto je mozne iba v pripade, ze partner zarobi dostatok. Co v ich pripade asi nie je tak… vsetko co sme jej tu poradili sa “neda a nie”… co potom s takym clovekom? Snad ked si clovek robit deti, tak rata s tym, ze ochoreju, ze budu mat statne institucie zavrete (napr.prazdniny)…. Ved ake ine riesenie je ako ze s tym deckom niekto ostane doma?

doriiis
9. dec 2023

@jana_eyre_2 ....ale nie s ľuďmi,ktorí majú na všetko odpovede a ešte takéto prudko inteligentné.To si stále bude mliet dokola svoje bez možnosti pripustenia kompromisu,zlyhania....Tak porád ty autorke čo robiť,keď všetky logické a dostupné možnosti odmieta?

zuzanockamt
9. dec 2023

@jana_eyre_2 Áno, dá, ale nie na tomto konskom fóre. Mne sa až ťažko verí, že takíto nepríjemní ľudia existujú aj v skutočnosti. Keď si predstavím okruh ľudí, s ktorými sa stretávam v bežnom živote a toto tu, tak to je diametrálny rozdiel 🤷

jaroe
9. dec 2023

@koniarova autorka sa pýtala, ako to riešime. Tak som jej napísala, ako som to riešila ja, co je na tom smiešne?

koniarova
9. dec 2023

@jaroe ja sa niekde smejem? Ani tvoja rada jej nebude dobrá.

jaroe
9. dec 2023

@anonymous87 ja ani nikto tu nie je na to, aby jej našiel riešenie na mieru. Chcela len počuť skusenosti, napisala som, ako sme to riešili my. Môže si vybrať z každého príspevku a vyskladať si z toho niečo pre ich rodinu vhodné. Nič viac podľa mňa autorka nechcela. Určite nie čítať, že má neschopného manžela, ktory je asi "manažérom podláh" keď ho jedná ocr zruinuje. Viaceré sa tu skrátka chodia len vygrcať.

anonymous87
9. dec 2023

@jaroe lenze ona na kazdu radu povedala “nie, neda sa lebo…” ved citaj jej odpovede… nechapem co chcela pocut. Ake rady… ved ine neexistuju. V prvom rade sa o dieta maju starat rodicia… ale u nich sa to neda, lebo…. Vlastne neviem preco…

jana_eyre_2
9. dec 2023

@doriiis a je snáď nejaké povinne ľuďom radiť "donemlatom" ak s ponúknutymi radami nesúhlasí? Pokial má niekto iný názor ako ty tak ho treba ponížiť? Ja som svoju radu napísala a ak sa ňou autorka riadiť nebude je mi jedno, je dospelá a má na svoje rozhodnutia právo.. nebudem ju preto urazat a naozaj nerozumiem prečo inu dospelu ženu tak strašne irituje ak autorka s ponúknutymi radami nesúhlasí..
@zuzanockamt áno, je to tak.. je hrozne ako sa dokážu ľudia keď sú anonymni opustiť, lebo verím že osobne by si to nedovolili.. naša spoločnosť ide veľmi dolu vodou lebo mnohí majú dojem že ponižujúci štýl komunikácie na nete je v pohode a vtipný.. vždy ma to tu štvalo, ale v poslednom čase keď vidno ako veľmi sa zle správanie stupňuje a pretavuje do reality, keď deti toto preberajú a kopírujú, tak sa to už vážne nedá akceptovať a treba to stopnúť.. dospelí si musia začať uvedomovať čo svojou zlou komunikáciou spôsobujú..

ibatanecnica
9. dec 2023

Nehnevaj sa ale.ziadna rada ti nepasuje. Co ti na to povedat? Nemali ste mat druhe dieta. Co.cakas ze sa ti niekto ponukne ze ti dieta zoberie k sebe? Aby sa aj muz nezblaznil z roboty. Tu aspon vidno ake su priority. A neviem co sem pleties vyplakavanie konika. Tak sem tam budete na ocr a co? Umriete od hladu?

anonymous87
9. dec 2023

@jaroe ono autorka si musi uvedemit, ze dieta je velakrat o kompromisoch (ty si ostala doma, ja som sa vzdala jednej dobre platenej prace, ktora ma bavila a ostala mi len jedna, ale viem ju vykonavat na 100% z domu).. co by ale uz mohla vediet, kedze uz ma doma velke dieta… proste tak to je… proste deti su do urciteho veku chorlave… bohuzial 🤷‍♀️ cize ano, rodinny rozpocet to velakrat pociti…ale ved tak prve roky zije vacsina domacnosti co ma male deti…

zuzanockamt
9. dec 2023

@jana_eyre_2 Toto fórum bolo výborné, ale kedysi, tak pred 10-15 rokmi. Úplne iný štýl správania, komunikácie. Teraz je to z roka na rok horšie. Čím mladšia generácia, tým horšie.

jana_eyre_2
9. dec 2023

@zuzanockamt Bohuzial všímam si aj pri starších že komunikácia ide dole vodou..

doriiis
9. dec 2023

@jana_eyre_2 ...kľudne tu moralizujte ďalej.Pre mňa žena,ktorá vôbec uvažuje o tom,že choré dieťa pošle do škôlky patri a vždy bude patriť medzi neinteligentne.A mňa neirituje nič. Mne je to v podstate jedno.Len som vyjadrila svoj názor,keď sa niekomu nepáči,nech číta ďalej🤷

mamutka
9. dec 2023

Máme to podobne, muž je manažér, ja v malej firme, starí rodičia moc nemôžu pomôcť. Muž si môže čerpať OČR alebo zobrať dovolenku. Argument že treba platiť účty je mimo, človek pri OČR neostáva ani na dlažbe, ani bez platu, tobôž manažér. A samozrejme manažér môže pracovať z domu, keď ho tak potrebujú. Neda sa v malej firme HO? Ani mne sa nedal. Tak so oznámila, že bud budem kedy tedy nečakane mimo kvôli OČR, alebo mi umožnia HO v prípade potreby. Hned vedeli čo sa dá. Takže tak.

veronicka1901
9. dec 2023

@jaroe konečne vidím niekoho normálneho, čo téma to samé urážky, atď. Pritom sa dá reagovať k veci bez zbytočných invektív.

autor
9. dec 2023

@doriiis Pozri sa okolo v škôlke, kopa rodičov tam dáva aj choré deti lebo nemôžu ostať doma z práce. Choré myslím že majú sopel a kašľu. Tak odteraz budem aj ja taká sviňa že aj ja dám, keď ony môžu prečo ja nie.

ivik4
9. dec 2023

Tam nejde ani tak o to ze ty schvalne das chore dieta do skolky a budes hrdinka, ale o tu druhu stranu zeby Ti nebolo luto vlastneho dietata ze nieje doma a neodpociva

dusankomoj
9. dec 2023

To,že tým uškodíš vlastnému dieťaťu ti zjavne nerobí vrásky. Veď daj do škôlky a máš vyriešené👍

autor
9. dec 2023

@ivik4 A iným nie je ľúto že nakazia druhé deti? A ako som písala pri malej chorobe ako je sopel a kašeľ, pri vážnom stave samozrejme musí ostať doma a vylezat to.

martinkatinka
9. dec 2023

Autorka. Zase, netreba sa riadit inymi. Vies ako sa hovori, ked druhy skoci do studne, skocis aj ty? Da sa to zariadit, zase dieta nebyva chore stale a ste traja, ano, aj syna ratam.... Jednoducho sa prestriedate, ina moznost nie je.

ivik4
9. dec 2023

Tebe moze byt uplne jedno ci inym je luto , ved si zodpovedna len za svoje dieta

ibatanecnica
9. dec 2023

Autorka ved daj a.ked sa raz dietatu prechodene nachladnutia odzrkadlia na zdravi moze sa ti podakovat.mas sa postarat o jedno nachladnute dieta. Ste v podstate traja. A to nie ste schopni? Na co potom tie deti mate ked vam zalezi len na robote a plate. A muz tiez. To si myslel ze vobec nwbude dieta chore? Rodicia roka

nevenka
9. dec 2023

@evaachesa asi tak, no...😬

ibatanecnica
9. dec 2023

Autorka neviem preco sa mnohe ohanate starymi rodicmi ze nie su ochotni pomoct. Rodicia ste vy. Mate narok.na OCR dovolenku ale ocividne vam je vsetko proti srsti. Aby ochorenie 1 dietata nevedli pokryt 3 ludia. Ked je syn uz taky velky

rakywanda
9. dec 2023

"Tak odteraz budem aj ja taká sviňa že aj ja dám, keď ony môžu prečo ja nie."
Presne ako u nás... ale dovtedy sa chodí s džbánom po vodu...od detí ochoreli učiteľky, na týždeň sa zavrela MŠ a rodičia zožerte sa medzi sebou, keď pekné slovo nestačí.