icon

Ako sa odreagovať od neustáleho domáceho kolotoča s deťmi?

30. júl 2025

Ahojte mamičky. Určite sú tu nejaké, ktoré nemajú možnosť využívať babky, lebo žijete daleko. To je aj náš prípad. Muž je v práci do 18tej. S deťmi (3r a 1r) som nonstop 24/7. Ako sa odreagovať, aby som sa z toho všetkého nezblaznila? Deti nie sú zlé, len proste ten neustály kolotoč a stereotyp.. Asi 2x bola staršia u susedy na 45 minút, kým som išla s mladším do obchodu. Sama sa ponúkla, že ju postráži. Inak nemám nikoho takého v okoli, každý je cez deň v práci, po večeroch si robí okolo domu. Večer sa neviem dostať nikam, lebo deti chcú zaspávať len so mnou a mladšie ešte na noc kojím.

Strana
z3
thereisabear
30. júl 2025

Cez víkend?

pribinak
30. júl 2025

Muž nejaká dovolenka? Aspoň teraz cez leto?

hederamonstera
30. júl 2025

Nejaka sukromna skolka cez leto pre 3r? A odreagovat sa, ked 1r spi. Ale tiez si necham poradit, ja mam 2r a 3r a tiez nikto na pomoc.

autor
30. júl 2025

Muž ma niektoré víkendy pohotovostnú službu (musí byť na telefóne, vtedy nič neplánujeme). A dva víkendy v mesiaci máme rodinné. Raz cestujeme my za jednými rodičmi a jeden víkend príde druhá časť rodiny (zijeme 400km od seba).

jaskolka
30. júl 2025

Manžel robí aj cez víkend ? Ak nie,tak vtedy mu nechaj deti a choď niekde sa "vyvetrať"sama či s kamoškou trebars na kávu, pizzu, vínko...
Staršia ide teraz do škôlky ?Lebo už to bude zase iné,budeš "len "s jedným dieťaťom doma .
Niekto iný v rodine,kto by ti ich postrážil,nie je?
Alebo keď už nič iné ,tak prípadne nejaká pani na dve tri hodinky,aspoň raz týždenne.neviem,ako ste na tom finančne,ale aj to by bolo riešenie

autor
30. júl 2025
@pribinak

Muž nejaká dovolenka? Aspoň teraz cez leto?

@pribinak to áno, ale jeden týždeň ideme na dovolenku, druhý týždeň cestujeme k babkám, keďže sú daleko.. potom má týždeň voľno až na jeseň a zvyšok cez Vianoce

basska_b
30. júl 2025

Ja som doma uz osmy rok, furt s detmi.
Zistila som, ze nebudem mat nikdy (alebo len extremne zriedkakedy) cas len pre seba, ze by som bola sama.
Tak som proste zacala deti brat na miesta, kde chcem ist ja. Chcem ist k jazeru, do lesa, do bufetu, do centra mesta, idem tam. A deti idu so mnou. Takisto mam vela kamosiek na MD, ktore aktivne navstevujem. Ano, je to narocne, je to stresujuce, ale ja nechcem byt len doma pri sporaku 😃

autor
30. júl 2025
@hederamonstera

Nejaka sukromna skolka cez leto pre 3r? A odreagovat sa, ked 1r spi. Ale tiez si necham poradit, ja mam 2r a 3r a tiez nikto na pomoc.

@hederamonstera skúšali sme, neosvedčilo sa, kazdy deň som po ňu isla po 3 hodinách a za tie peniaze to nestalo.. navyše druhemu išli zuby, mal ťažké dni aj noci, takže oddych žiadny

autor
30. júl 2025
@jaskolka

Manžel robí aj cez víkend ? Ak nie,tak vtedy mu nechaj deti a choď niekde sa "vyvetrať"sama či s kamoškou trebars na kávu, pizzu, vínko...
Staršia ide teraz do škôlky ?Lebo už to bude zase iné,budeš "len "s jedným dieťaťom doma .
Niekto iný v rodine,kto by ti ich postrážil,nie je?
Alebo keď už nič iné ,tak prípadne nejaká pani na dve tri hodinky,aspoň raz týždenne.neviem,ako ste na tom finančne,ale aj to by bolo riešenie

@jaskolka to finančne nedáme, keďže nám malú nevzali do škôlky a budeme musieť platiť pol deň v súkromnej, už to bude stáť nejakých 400 eur

anonym_9370af
30. júl 2025

@anonym_autor Ja to vidim jednoducho. Vikendy sa venuj hobby - fitko, nejake stretko s kamoskami atd. Aj tie vikendy s rodinou zrus. To je privela. Alebo teda nech sa vtedy rodina stara o deti.

rivini
30. júl 2025

@anonym_autor mam to podobne, deti (5 mesiacov a 3,5 roka). Chodievam v soboty na nakup sama a vzdy si v ten cas dohodnem kavu s nejakou kamoskou. Obed uvarim dopredu v piatok. Mladsie predtym nakojim, muzovi odsajem mlieko do flase ak by nieco a sobotne dopoludnie mam pre seba. Viac aktualne nie je mozne, ale je to len faza😊. S tak malymi detmi by som proste nechodila k babkach tak casto a ak, tak ved vyuzij cas tam a chod sama do mesta.

autor
30. júl 2025
@basska_b

Ja som doma uz osmy rok, furt s detmi.
Zistila som, ze nebudem mat nikdy (alebo len extremne zriedkakedy) cas len pre seba, ze by som bola sama.
Tak som proste zacala deti brat na miesta, kde chcem ist ja. Chcem ist k jazeru, do lesa, do bufetu, do centra mesta, idem tam. A deti idu so mnou. Takisto mam vela kamosiek na MD, ktore aktivne navstevujem. Ano, je to narocne, je to stresujuce, ale ja nechcem byt len doma pri sporaku 😃

@basska_b tiež mám kamošky na MD, ale to pre mňa nie je oddych.. každá máme po dve deti, keď sa stretnú všetky deti naraz je to masaker 🙈 a mne sa nechce stále riešiť detské a rodičovské témy

anonym_df508c
30. júl 2025

@anonym_autor občas si zaplatiť opatrovateľku a užiť si nejaký čas bez detí

basska_b
30. júl 2025

@anonym_autor
Jasne, chapem, cize chyba ti taky ten "dospely pokec" 🙏🏻

autor
30. júl 2025
@anonym_9370af

@anonym_autor Ja to vidim jednoducho. Vikendy sa venuj hobby - fitko, nejake stretko s kamoskami atd. Aj tie vikendy s rodinou zrus. To je privela. Alebo teda nech sa vtedy rodina stara o deti.

@anonym_9370af tie víkendy stále nejako modifikujeme, babky chcú byť s vnúčatami a keďže cestujeme dlhu trasu, neoplatí sa nám ísť len na deň a im takisto nie.. väčšinou je z toho predĺžený víkend.. nie je to každý mesiac, ale teraz v letných mesiacoch to tak vychadza, keďže každý má nejaké voľno

anonym_32b086
30. júl 2025

@anonym_autor vsak chod do prace, jedno dieta skolka druhe jasle.

autor
30. júl 2025
@anonym_df508c

@anonym_autor občas si zaplatiť opatrovateľku a užiť si nejaký čas bez detí

@anonym_df508c finančne nám to nevychádza, keďže peniaze pôjdu na súkromnú škôlku..

autor
30. júl 2025
@anonym_32b086

@anonym_autor vsak chod do prace, jedno dieta skolka druhe jasle.

@anonym_32b086 neviem, či prácu mam považovať na odreagovanie, keďže tam riešim samé krízové situácie.. 🙈

radostka
30. júl 2025

trosku z tvojich odpovedi nerozumiem, ze co potrebujes. Chces sa odreagovat sama alebo hladas program pre teba a deti? Co rada robis, ake hobby si mala pred detmi? Raz pises ze odreagovat, potom ze oddych. Upresni a lepsie poradime 🙂

autor
30. júl 2025
@rivini

@anonym_autor mam to podobne, deti (5 mesiacov a 3,5 roka). Chodievam v soboty na nakup sama a vzdy si v ten cas dohodnem kavu s nejakou kamoskou. Obed uvarim dopredu v piatok. Mladsie predtym nakojim, muzovi odsajem mlieko do flase ak by nieco a sobotne dopoludnie mam pre seba. Viac aktualne nie je mozne, ale je to len faza😊. S tak malymi detmi by som proste nechodila k babkach tak casto a ak, tak ved vyuzij cas tam a chod sama do mesta.

@rivini my chodíme k babkám len cca raz za 5 týždňov/za mesiac.. no keď chcú prísť druhí dedkovci, svagrina, krstní rodičia, je to náročné.. proste tie víkendy nejako prerozdeľujeme, keďže sme daleko od seba a ako rodina máme dobre vzťahy, sme v úzkom kontakte a stretávame sa.. občas sme už odmietli návštevy, ale nechceme to robiť stále..

reela
30. júl 2025

@anonym_autor skus nejake serialy (ked deti spia, mobil a sebe do usi sluchatka) alebo skus knihy

autor
30. júl 2025
@radostka

trosku z tvojich odpovedi nerozumiem, ze co potrebujes. Chces sa odreagovat sama alebo hladas program pre teba a deti? Co rada robis, ake hobby si mala pred detmi? Raz pises ze odreagovat, potom ze oddych. Upresni a lepsie poradime 🙂

@radostka odreagovanie, oddych, to je jedno, nieco, kedy zabudnem na každodenný kolotoč a stereotyp.. píšem, že som 24/7 s deťmi, takže tipy pre spoločný čas s deťmi asi nehľadám 🙂

reela
30. júl 2025

Este ak mas mobil, viem si predstavit, ze mozno nie si na take, ale co tak hry? Candy crush si stiahnut?

radostka
30. júl 2025
@anonym_autor

@radostka odreagovanie, oddych, to je jedno, nieco, kedy zabudnem na každodenný kolotoč a stereotyp.. píšem, že som 24/7 s deťmi, takže tipy pre spoločný čas s deťmi asi nehľadám 🙂

@anonym_autor tak tazko sa oddychuje, ked si 24/7 s detmi. Preto sa pytam ci hladas odreagovanie ked si s nimi alebo bez nich. Neodpovedala si mi, co ta bavi, ale tak sfleku mi napada
- masaz, ked ste u starych rodicov, mozu strazit
- ked deti spia - vana, kniha, cvicenie, napr. podla youtube
- mne pomaha aj prechadzka s kamoskou, aj ked idem s detmi, dobre mi to padne (jedno v kociku, druhe na bicykli)
- nakup cez vikend, ked je manzel doma

ja si napriklad oddychnem aj ked sa stretnem so sestrou alebo kamoskou, ktore maju deti v podobnom veku. Aj ked do seba deti idu, je to iny “oddych”, rozbitie stereotypu - chodime do lesa, na piknik, vacsie detske ihriska, do lesoparku

anonym_4d1aa1
30. júl 2025

Dávať ich večer skôr spat a to je tvoj čas.Ani tvoj muž nemá oddych tak to pri malých deťoch je.
Ja by som s dvoma deťmi necestovala toľko km k babkam.Vecer vaňa, masáž, čítať knihu, ísť na prechádzku, strikovat neviem čo ťa baví.Ja som chodila v sobotu doobeda preč kaderníčka pozrieť obchody..., ale v podstate som tiež bola stále s deťmi mne stačili aktivity s nimi.Do zaspávania by som zapojila muža, lebo deti z teba vycucaju energiu ľahko spadnes do role otroka🤣ale na to som prišla, až po 10 r Ja mam dodnes problém ísť niekam sama stále s niekým, stále povinnosti to je jeden kolotoč z ktorého musíš vyskočiť, lebo to skončí zle

autor
30. júl 2025
@radostka

@anonym_autor tak tazko sa oddychuje, ked si 24/7 s detmi. Preto sa pytam ci hladas odreagovanie ked si s nimi alebo bez nich. Neodpovedala si mi, co ta bavi, ale tak sfleku mi napada
- masaz, ked ste u starych rodicov, mozu strazit
- ked deti spia - vana, kniha, cvicenie, napr. podla youtube
- mne pomaha aj prechadzka s kamoskou, aj ked idem s detmi, dobre mi to padne (jedno v kociku, druhe na bicykli)
- nakup cez vikend, ked je manzel doma

ja si napriklad oddychnem aj ked sa stretnem so sestrou alebo kamoskou, ktore maju deti v podobnom veku. Aj ked do seba deti idu, je to iny “oddych”, rozbitie stereotypu - chodime do lesa, na piknik, vacsie detske ihriska, do lesoparku

@radostka pred deťmi sme veľa cestovali, chodili na koncerty, divadla, športové podujatia.. problém je, že zázemie, kamarátov či nejakých spolužiakov zo škôl máme daleko, všetko 400km+/-. Na novom mieste bývame krátko, preto som pisala, že nemám v okoli nikoho takého. Pár kolegýň. Jedna ma tri deti a kopec starosti, ďalšie dve sú bezdetné, mladučké, majú svoj život a stretnúť sa vieme možno tak raz za dva mesiace. Teraz v lete sa nám to ani nepodarilo, keďže veľa cestujú, dovolenkujú, majú svoje plány.. večer mam tak hodinku pre seba, staršia zaspí rýchlo, s menším ke to na dlhšie… občas si tu hodinku ukradnem pre seba, ale často musim riešiť varenie na ďalší deň alebo nejaké povinnosti, žehlenie, riešime s mužom veci okolo domácnosti, dokončujeme dve izby..

autor
30. júl 2025
@anonym_4d1aa1

Dávať ich večer skôr spat a to je tvoj čas.Ani tvoj muž nemá oddych tak to pri malých deťoch je.
Ja by som s dvoma deťmi necestovala toľko km k babkam.Vecer vaňa, masáž, čítať knihu, ísť na prechádzku, strikovat neviem čo ťa baví.Ja som chodila v sobotu doobeda preč kaderníčka pozrieť obchody..., ale v podstate som tiež bola stále s deťmi mne stačili aktivity s nimi.Do zaspávania by som zapojila muža, lebo deti z teba vycucaju energiu ľahko spadnes do role otroka🤣ale na to som prišla, až po 10 r Ja mam dodnes problém ísť niekam sama stále s niekým, stále povinnosti to je jeden kolotoč z ktorého musíš vyskočiť, lebo to skončí zle

@anonym_4d1aa1 môj muž, keď má pohodový deň v robote, tak stihne hodinový obed, dve kávy s kolegami a ešte vybaví v meste, čo treba.. dovolím si tvrdiť, že dokáže aspoň trochu vypustiť paru.. navyše cez leto chodí ešte o hodinu skôr do prace, aby poobede mohol skôr odísť, aj keď nie vždy sa mu to podarí

klementinka58
30. júl 2025

od 18stej sa mozes odreagovat, kino, fitko, vychadzka, kava v meste, zumba, joga...

alenka58
30. júl 2025

no keď nemáš v blízkosti nikoho na stráženie tak len muž môže vypomôcť a ty choď niekam sa niekam odreagovať, alebo zabezpečiť opatrovateľku aby ste mohli ísť spolu, tu moc iné riešenie nie je, ale to si vedela či......

jaskolka
30. júl 2025

Tak v tom prípade,vyhrad si trebárs dva v týždni,keď muž príde,nech ostáva s deťmi a ty choď von od tej šiestej. Veď to je ešte v pohode čas,ak bývate v meste,tak máš otvorené nákupné centrá,dáš si kávu niekde, pobehat obchody,ani nič nemusíš kupovať,ja rada len tak obzerám, predstavujem si,čo by som si dala do ktorej izby,do záhrady, aké topánky či kabelku by som chcela 😃a aj to je pre mňa relax.

Strana
z3