Ako sa presúvať s bábätkom bez auta v meste?
Ahojte, ako riešite situáciu, keď sa potrebujete s malým bábom presúvať po meste a nemáte k dispozícii auto? My máme s mužom iba jedno auto, na ktorom chodí do práce, v ktorej je väčšinu dňa, a ja tým pádom nie som mobilná a žijeme vo väčšom meste, kde sa treba presúvať autom alebo MHD. Kým sme boli bezdetní, bola som zvyknutá na MHD a taxíky.
Len teraz neviem, bojím sa o tak maličké bábätko. Ako to riešite vy, ktoré ste v podobnej situácii? Chodievate taxíkom? Ako riešite keď nemá taxikár autosedačku? Alebo ak chodievate MHD, nebojíte sa bacilov? Kúpiť druhé auto momentálne nie je možné, takže musím nájsť nejaké iné alternatívne riešenia.
Ak vás môžem poprosiť, prosím o slušne komentáre bez výsmechov. Vopred veľmi pekne ďakujem.
MHD ked ide o bacile nevidim rozdiel ci s nimi pride do kontaktu v MHD, u pediatricky v cakarni, v potravinach, v obchodnom centre... Zbytocne izolovat dieta tiez nie je ok potrebuje si vytvorit imunitu.
Bacili máš aj doma a dieťa sa ťa v buse ničoho nedotýka či?
V MHD nie je o nič viac bacilov ako v obchode, úplne malé nič chytať nebude a väčšiemu umyješ ruky.
Vsade chodim mhd, maly bol bud v nosici alebo v kociku. A to bol skor narodeny a sledovany trochu viac, do nemocnice to mam autobusom cca hodinu tak som kupovala taky aby sa lahko zlozil. Teraz je uz teplejsie tak by som sa az tak nebala, moj je januarovy a to u nas bola chripka v plnom pride 🙆🏼♀️
keď si predstavím ako naše mamky chodili s nami do tých vysokých autobusov s obrovskými kočíkmi typu liberta a pod. tak už fakt neviem v čom je problém dnešných matiek
Od jej narodenia sme jazdili MHD
Chranit pred bacilmi ? Nikdy ,nech si zvyka 😁
Mhd alebo peši
Mna vozili v kociari v MHD, ja som svojho vozila v kociari v MHD, aj v primestskych autobusoch, dokonca aj vo vlakoch, osobakoch aj v rychlikoch. Aj do Prahy sme sli s kociarom. Vzdy sme sa dostali tam kde sme potrebovali a chceli.
Ahoj,MHD alebo peši
Dokonca aj vlakom.
Úprimne som toto nikdy neriesila.
Mala som staršie dieťa ,4 roky ,chodil do škôlky,každé ráno/aj poobedie s dvojtyzdnovym bábätkom som chodila do škôlky, obchodov, nákupy s tak maličkým stvorením.
Nikoho som na pomoc nemala
Všetko som si zvládla.ale to som ja.so. rada samostatná
Neboj sa,zvládnete to.neizolujte sa doma
Keď sme bývali v BA s malým som chodila elektrickou, alebo peši bežne. S elektrickou nebol žiadny problém. Autobusom to bolo trochu náročnejšie, keďže ten mi prišiel prudši a aj menej priestranný ako elektricka. Ale nič strašné. Malý bol väčšinou v kočíku.
Pri prvom som bola trochu chulostiva a mala more casu, aby som sla aj dlhe trasy peso a minala pri malom babetku verejnu dopravu. Pri druhom- stvrtom, uz z porodnice sli metrom, mhd a akymkolvek inym prostriedkom, ktorym som sa musela prepravit- od metra, elektricky, mhd, dialkovy bus, auto, vlak, rychlovlak, lod, lietadlo -ked musis, tak ides.....🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Bacilov by som sa nebala skor šialených šoférov ktori jazdia ako f1 a potom zabrzdia ze preletis cez bus rýchlejšie ako blesk ...
Presúvame sa peši a MHD. Každý deň je vonka doobeda aj poobede. Ked je potrebné ísť MHD lebo cieľ cesty je ďalej ideme MHD ak je to bližšie, ideme pešo. Taxi sme nevyužili. Ako píšete, bývate v meste, tak s MHD by nemal byt problém, čo sa týka časov. Jedine keď bolo chrípkové obdobie som sa snažila eliminovať cestu autobusom.
No hádam podľa toho, ako ďaleko (z čunova do záhorskej), kedy (v čase rannej/poobednej špičky), za akým účelom (pediater / káva s kamoškou), by som asi zvolila druh dopravy. V čase špičky na cestu k pediatrovi využila rodinné auto- manžela ako šoféra, na kávu s kamoškou by som išla čo najbližšie k domu aby som mohla prejsť pešo. Dlhé trasy, ak nie sú nevyhnutné, by som neabsolvovala. A ak áno, potom by som si volala taxík a ujistila sa dopredu, že majú sedačku akú potrebuješ, respektíve ak je dieťa moc malé, zober kočík s vajcom.
Žijeme v KE, auto nemáme, takže cestujeme len MHD.
Bacilov by som sa nebala skor šialených šoférov ktori jazdia ako f1 a potom zabrzdia ze preletis cez bus rýchlejšie ako blesk ...
@valikasikulova Toto sa stalo mojim rodicom. Autobusar s nimi letel az vletel do cesty autu,skocil na brzdu,mama spadla ku dveram,buchla si hlavu,ruku,nohu. Boli tam s nimi 2 mamicky s kocikmi. Obe deti sa aj s kocikom prevratili,mamicka si vyklbila ruku🙈 Normalne v MHD. Ja tiez preto nemam rada busy. Clovek tam nie je nijako isteni. Ale chapem,ze stat sa moze aj v buse.
Skôr by som sa bála bacilov v nákupných centrách, kde dokážu byť matky s deťmi aj na hodiny. Vždy som chodila s deťmi MHD, keď bolo pekne a čas, tak aj pešo.
Ženy toto ste ma vážne potešili a upokojili zároveň, že MHD s bábom je úplne v pohode realizovateľá. Ja keď som niekde len nahlas povedala že budeme asi aj MHD využívať, pozerali na mňa či som normálna, všetci autá a na mňa kukaju jak na exotku. A tiež mi to prišlo že haló, MHD je bežná vec a všade sú nejaké "nástrahy" v podobe bacilov, ale normálne som potom chytila malú úzkosť z toho, čo moje okolie hovorilo že MHD je risk. Ale ste ma z toho veľmi rýchlo vyviedli, za čo vám ďakujem ☺️
V nosiči ;)
Mas kociar ci nosic, satku atd
Bacily mas vsade dookola, staci ze dieta zije s vami v byte, vy sami ste nosicmi milionov bacilov, staci aby si dieta pobozkala..muz ti chodi do prave odtial tiez nosi hocico, nemozes s dietatom zit v sterilnej bubline avsak ak som mala dieta male obmedzila som svoj pohyb len na kocikovanie a riesila som minimum aby som musela dalej do mesta, ostatne veci co som potrebovala som riesila kuriermi, donaskou , kto mal z rodiny auto a niekam siel vyuzila som ho aby mi nakupil alebo doniesol co som potrebovala alebo prelozila vajicko do auta a brali ma do mesta s dietatom, kociar do kufra
Clovek sa musi vynajst
Nechodila som s dietatom taxikom, potrebujes vajicko nie sedacku, bohvie ako staru a spinavu- tu by som sa obavala dieta posadit a tych tvojich bacilov viac
A samozrejme bezpecnost dietata takze taxiky a ich “sedacky” pre mna nebola moznost a nikdy by som ju nevyuzila
uz nie je doba covidova, cize mhd a pesky. nesoferujem vobec a ani nebudem nikdy
Od narodenia z detmy vlakom / autobusom
Dvojkocik a šatka a šup... ano 3deti naraz so mnou v pohode vlakom/autobusom/mhd.. a fungujem tak doteraz sme zohraty tim v tomto😁
Bacilov sa neboj ani dezinfikovat nic nemusis
Mimovhodom je vysoka sanca ze sa drobatku bude pacit a bude ti pekne spinkat lebo to trasie😅
Môžeš chodiť normálne MHD. A teda je na zváženie, či ju nemôže niektoré dni, keď potrebuješ ísť vybaviť viac veci a na nákup a podobne, využívať MHD manžel a Tebe zostane auto. Prípadne ho ráno odvez do práce a choď domov. On sa odvezie do roboty, auto celý deň stojí nevyužité a Ty sa trepeš cez pol mesta MHD... 🤷
MHD v pohode 👍
štatisticky sa väčšina ľudí v mestách presúva prostredníctvom MHD. Malí, veľkí, starí, mladí - a žijú. Prehnaný a neopodstatnený strach ti len zbytočne komplikuje život

Byvame v BA, auto sice mame a mala som ho k dispozicii ale nesoferujem, presuvali sme sa peso, MHD alebo obcas taxikom (to skor az teraz, ked bude mat styri), dieta do kocika alebo do nosica a sli sme. Neskor bez kocika aj s odrazadlom a kadecim. Vylety elektrickou miloval. Xkrat sme sa len tak vozili.
Jasne s 5-dnovym babatkom som MHD nechodila, s napr. dvojmesacnym v nosici/kociku uz bezne.