icon

Ako spraviť režim 2,5 mesačnému dieťaťu?

galaxy
4. dec 2013

"Potrebujem radu" ani inak neviem ako by som nazvala túto tému.
Dnes bola moja 2,5mesačná dcérka na sone,nakoľko som mala podozrenie na reflux. Vždy po papaní má buď štikútku, vygrcne mliečko,ale sa povracká po hodine, v noci sa na to budí aj každú pol hod.
Dnes pri sone sa to nedalo jednoznačne potvrdiť, nakoľko strašne plakala a nespolupracovala. Konečne sme si spravili ako taký režim i keď je ten režim hodinku spí, hodinku je hore. Kojím na požiadanie. Aj v noci. Doktor vidí problém skôr v tom,že papá každú hodinku a na jedno potiahnutie vypije len 70ml a to je málo, ona by mala vypiť 100- 120ml. Takže mi zapožičali váhu a musím vážiť :( A Povedali - toto neviem prekúsnuť - kojiť každé 2-3hodiny. Že jej mám spraviť režim. A toto ako mám docieliť? Nie je dojčenie aj o tom,že to je na požiadanie ?! Veď to nie je len o hlade....čo mám robiť??? To už kojiť nemusím vôbec.....
On si myslí,že keď si potiahne viac s väčším odstupom,mliečko mi nevygrcne.

Strana
z3
lucymk
8. dec 2013

@galaxy.ahoj.tento problem sme mali aj mi,ale ked ma mala rexlux,tak si myslim ze stym nic nespravis.ja som si myslela,ze moja mala sa prejada preto grca.niekedy pri kojeni tak hltala,ze jej aj znosa vyslo mliecko spät..tiez grcala po hodine a niekedy aj po 3hodinach co mala znovu papat.grcky jej niekedy isli aj z nosa .Dnes mame 4mesiace a su dni ked mala grca co chvilu a su dni ked nehrca vôbec a to uz od 3mesiaca nekojim a pijeme specialne mlieko.zo spanim to je tak isto.niekedy spinka 3-4hodiny a niekedy po pol hodine je hore a nervaci.inac mi mame zas opacny problem. mame potvrdeny reflux a doktorka mi povedala ze jej mam davat castejsie a pomenej,ale to som dodnes nedosiahla,lebo mala ked sa pri kojeni poriadne nenapapala,alebo teraz ked uz nedostane svoju davku mlieka,tak bude krik

lucymk
8. dec 2013

@galaxy este som chcela dodat,ze ked sa ti mala tak malo napapa a este ktomu grcka,tak jasne ze bude znova hladna.ak chces kojit tak koj na poziadanie a mozno casom sa to upravi

martina238
10. dec 2013

ja mam ten isty problem. aj som to hovorila doktorke a povedala, ze ma reflux, ale ze ma ani neposiela na vysetrenie, lebo by som ho zbytocne tym trapila a len by mu urcili stupen refluxu. ja to ani nejak neriesim, lebo malinky mi dobre pribera, tak aj doktorka povedala, ze ked pribera a nehadze sable tak to nemusim riesit. a este mi poradila, ze ked vela zvracia, ze mozem mu kupit nutriton a dat mu 1 lyzicku pred kojenim. malo by sa to zmiernit. kojim na poziadanie tiez, KOJIT PODLA HODIN JE SOMARINA!!! aj mne hovorili doktori, ze 10 min, 20 min. - toalna bllbost - kd mas spave dietatko tak sa nestihne ani najest za tie 10 min. ja som kojila na zaciatku 45 min. teraz ma malinky 4 mesiace a kojim ani nie 5 min. bradavky ma neboleli. ak ta bolia to znamena ze prisatie nie je spravne. dietatko sa na prsnicku upokojuje.ked sa zobudi, mozno ani nechce papat len potebuje pomoct zaspat a s prsnickom je to najjednoduchsie. ohladomgrcania este - vraj je mytus, ze ak ma babätko vela zvracia. ja som pisala laktacnym poradkyniam viacerym a oni skor tvrdili, ze niektore deti nemaju este dobre vyvinutu prichlopku, preto to moze tiez byt. ak potrebujes poradit kontaktuj sa s niektorou z laktacnych poradkyn najdes ich na
www.mamila.sk
je tam vela uzitocnych informacii 😉

ppetinka
11. jan 2014

@galaxy a to z akých múdrych kníh nabral ten "doktor", že dieťa "musí" vypiť 100 - 120 ml ?? Podľa mńa to je veľký blud. Mám tiež 2,5 mesačné bábätko a aj váhu, vážim malú takmer po každom kojení a v priemere mi vypije 70 -80 ml, niekedy aj 100. Podľa mňa to je hlúposť. Dieťa samo vie, koľko má vypiť. Ja kojím na požiadanie, určite nie každé 2 -3 hodiny - aj keď malá keď spí, tak spí tie cca 3 -4 hodinky a keď je hore, tak chce papať už po 2 hodinách. V noci mi niekedy vydrží nejesť aj 5 -6 hodín aj napriek tomu, že vypije "len" 70 ml. Neviem ako ty, ale ja malú nechávam na prsníku buď až kým nezaspí, resp. keď nezaspí, sama "vypľuje" bradavku a viem, že má dosť. Netreba do detí tlačiť, oni samy vedia, koľko môžu zjesť. Ja mám skôr takú skúsenosť, že keď malá vypije za deň napr. 2 až 3x po 100 ml ( čo je rarita), tak potom buď mliečko vygrcne, alebo na druhý deň grcká taký "tvaroh" či ako as tomu povie 😀

Strana
z3