Ako správne nasadiť detské náušnice?
Prosím o radu. Dcére (4r.) sme v lete dali nastreliť náušnice. Teraz sme ich dali dole a plánovali nasadiť zlaté. Žiaľ, nejde nám to a už sme zúfalí. Malá plače, že ju to bolí a stále sa vrtí. Ušká boli/sú riadne dezinfikované, nevyzerá, že by boli nejako zapálené. Jednoducho nevieme tie náušnice pretiahnuť cez dierku (sú so zapínaním na dámsky patent). Aby dierky nezarástli, aspoň cez ne pravidelne pretiahnem iné náušnice (s dlhším rovným hrotom) - keď sa nevrtí, ide to. Kto by nám s tým vedel pomôcť? Netuším, na toho sa obrátiť.
To teraz o jedenástej v noci dávate decku náušnice?
No asi sú príliš hrubé
@anonym_357905 Nie, teraz píšem na koníka.
No asi sú príliš hrubé
@anonym_357905 A hrubé nie sú, určite nie hrubšie ako tie, ktorými jej aspoň raz za deň dierky pretlačím. Sú skôr zahnuté (oblúčik) a neviem ich tam nasadiť - správne nasmerovať. Preto sa pýtam či je niekto, možno nejaké miesto, kde sa s týmto problémom obrátiť.
to bude problém v tvare háčika, to neviem či sa dá vyriešiť inak ako že vám ten oblúčik v zlatníctve upravia… ja som dospelá a niektoré naušničky mi idú ťažko…
@anonym_357905 A hrubé nie sú, určite nie hrubšie ako tie, ktorými jej aspoň raz za deň dierky pretlačím. Sú skôr zahnuté (oblúčik) a neviem ich tam nasadiť - správne nasmerovať. Preto sa pýtam či je niekto, možno nejaké miesto, kde sa s týmto problémom obrátiť.
@anonym_autor ked jej ich neviete dat doma tazko ti s tým pomozu inde. Ak teda nechceš mat traumu aj s nou kde ju niekto zalahne aby sa nemohla hýbať a budu jej tie náušnice ťahať. Nam to tiež nešlo pretiahnuť dlho nosila tie náušnice naopak lebo tak sa dali navliecť. Potom som to iba opatrne skúšala kolko mala dovolí a zvládli sme to. Keby to nejde tak jej dam iné, ktoré idú v pohode na uši.
Ďakujem dievčatá za odpovede! Určite pozriem a zvážim možnosti. Žiaľ, neviem si predstaviť ako by upravili háčik a zároveň nepoškodili zapínanie. Naschvál sme volili dámsky patent, má ho aj staršia, ktorej sme dali náušnice v rovnakom veku, a tam to šlo bez problémov. Žiaľ, budeme asi musieť zvoliť iný typ náušníc, zrejme rovné, hoci tie jej vadia pri prezliekaní (zachytávajú sa). Ach, keby som vedela, že s tým bude mať také problémy, rada počkám aj do 20ky. Samozrejme, že jej nechcem spraviť žiadnu traumu a už vôbec nie kvôli takej blbosti. Len ma mrzí, že to takto dopadlo. Náušnice si sama pýtala, keď videla, že má staršia. Navyše, dostala veľmi pekné od pre ňu vzácnej osoby. 🙂
veď keď bude staršia tak ich bude mocť nosiť 🤷♀️
Ďakujem dievčatá za odpovede! Určite pozriem a zvážim možnosti. Žiaľ, neviem si predstaviť ako by upravili háčik a zároveň nepoškodili zapínanie. Naschvál sme volili dámsky patent, má ho aj staršia, ktorej sme dali náušnice v rovnakom veku, a tam to šlo bez problémov. Žiaľ, budeme asi musieť zvoliť iný typ náušníc, zrejme rovné, hoci tie jej vadia pri prezliekaní (zachytávajú sa). Ach, keby som vedela, že s tým bude mať také problémy, rada počkám aj do 20ky. Samozrejme, že jej nechcem spraviť žiadnu traumu a už vôbec nie kvôli takej blbosti. Len ma mrzí, že to takto dopadlo. Náušnice si sama pýtala, keď videla, že má staršia. Navyše, dostala veľmi pekné od pre ňu vzácnej osoby. 🙂
@anonym_autor Zohnala som si hrubší Introcan od firmy Braun (flexibilná plastová kanyla na vnútrožilové podávanie infúzií), vybrala mandrén, nastokla koncovku na "osku" "dočasnej" náušnice a opatrne pretiahla na druhú stranu ušnice, tam vymenila dočasnú náušnicu za definitívnu a opatrne pretiahla naspäť. Treba trochu cviku, tréningu, robila som to opakovane (desiatky náušníc), nestalo sa, že by to nešlo. ZS
@anonym_autor Zohnala som si hrubší Introcan od firmy Braun (flexibilná plastová kanyla na vnútrožilové podávanie infúzií), vybrala mandrén, nastokla koncovku na "osku" "dočasnej" náušnice a opatrne pretiahla na druhú stranu ušnice, tam vymenila dočasnú náušnicu za definitívnu a opatrne pretiahla naspäť. Treba trochu cviku, tréningu, robila som to opakovane (desiatky náušníc), nestalo sa, že by to nešlo. ZS
@ninazemna Vau! Môj obdiv, takýto postup by mi nenapadlo. Môžem sa spýtať, robíš to profesionálne?
@anonym_autor Pracovala som ako sestra v ambulancii všeobecnej lekárky pre deti a dorast. A všetkým kamarátkam a ich deťom a vnúčatám. ZS
@ninazemna ❤️ To je krásne, obdivujem ľudí ako si ty. Kiež by aj v mojom okolí bol niekto tak zručný a ochotný. 🙂 Zatiaľ som dcérke nasadila nastrelovacie náušnice - šli tam ľahšie (rovný hrot). Necháme ich, koľko vydržia, nech sa uško dobre zahojí a ustáli. Medzitým sa asi obzriem po iných a tieto si nasadí keď dostatočne vyrastie.
preco ste nedali prepichnut ale nastrelit? s nastrelenim su skoro vzdy problemy.
@ninazemna ❤️ To je krásne, obdivujem ľudí ako si ty. Kiež by aj v mojom okolí bol niekto tak zručný a ochotný. 🙂 Zatiaľ som dcérke nasadila nastrelovacie náušnice - šli tam ľahšie (rovný hrot). Necháme ich, koľko vydržia, nech sa uško dobre zahojí a ustáli. Medzitým sa asi obzriem po iných a tieto si nasadí keď dostatočne vyrastie.
@anonym_autor Dali sme na lalôčik EMLU pod Tegaderm, po 45 minútach prepichli intaktnú ušnicu minimálne ružovou a hrubšou kanylou aj s mandrénom, vytiahli mandrén, do kanyly navliekli drôtik (tyčinku) a ľahko prevliekli cez lalôčik. ZS
@anonym_autor ja by som jej dala rovne, resp take, ktore jej v pohode prejdu. Daju sa kupit take, co maju vzadu gulku a nezachytavaju sa. Ked bude vacsia, mozes ich vymenit.
@anonym_autor neskúšala si v spánku?

No asi sú príliš hrubé