Ako správne obliecť 2-mesačné bábätko počas teplých dní?
Tenká čiapočka alebo pbučik určite,
Ale krátky rukáv ešte asi nie či???
Iba že dlhé body a tenké teplaciky ? Ponožky
Ja by som dala krátky rukáv bodycko a legíny. Možno nejakú tenkú muselinovu deku podľa potreby.
Ked fuka tak vzdusne body s dlhym rukavom a dlhe nohavice urcite, ked bude vonku 35 v tieni, tak kludne kratky rukav a ked je zakryte strieskou a nefuci tak aj bez ciapky.. kontroluj teplotu babatka na zatylku, ak je spotene, tak uber z oblecenia alebo daj vhodnu polozku pod babatko. Vo vajicku by ale malo dieta travit minimum resp. len nevyhnutny cas, na prechadzky vol hlboku korbu.
Pancusky, bodycko s dlhym rukavikom, tenucku ciapocku a prikryt deckou 🙂 Zase vsetky deticky neznesu teplo.
Máš občiansky preukaz? Neverím,že sa toto pýta dospelá žena...
Pancusky, bodycko s dlhym rukavikom, tenucku ciapocku a prikryt deckou 🙂 Zase vsetky deticky neznesu teplo.
@katpizur v tomto teple?
Máš občiansky preukaz? Neverím,že sa toto pýta dospelá žena...
@gerdusha prečo ? Niektorí neodporúčajú ešte takým malým deťom krátky rukáv
@katpizur pančuchy v takmer 30stuonoch?
ja som obliekala vzdy podla pravidla, o jednu vrstvu viac ako mam ja... hlavne v pripade novorodenca, ktory nema termoregul... urcite tenunka ciapocka na usi... mne sa dcera narodila 29/5 do 30 stupnovych horucav, nosila tenunke ale s dlym rukavom.. ak mala kratky rukav, bola prikryta.. von sme chodili skoro rano, alebo vecer ked sa dalo a bolo prijemne...
ja by som dala len krátke body, klobúk a natrela by som ho opalovacím krémom. u nás je 32 stupňov
ja som obliekala vzdy podla pravidla, o jednu vrstvu viac ako mam ja... hlavne v pripade novorodenca, ktory nema termoregul... urcite tenunka ciapocka na usi... mne sa dcera narodila 29/5 do 30 stupnovych horucav, nosila tenunke ale s dlym rukavom.. ak mala kratky rukav, bola prikryta.. von sme chodili skoro rano, alebo vecer ked sa dalo a bolo prijemne...
@krasneleto autorka ale píše 2 mesačné bábo, nie novorodenec
@krasneleto autorka ale píše 2 mesačné bábo, nie novorodenec
@tunde0923 o dva týždne ma dva
@katpizur pančuchy v takmer 30stuonoch?
@lucia13022023 ved nie hrube, ale tenucke pancusky co su pre babatka. co si take este nevidela? a prepac ale dvojmesacne babatko ktore len lezi a spinka a nijak sa nehybe to teplo az tak nevnima ako my..navyse ak este aj pofukuje.. ved to je to iste ako keby dala leginky a ponozky..
@lucia13022023 ved nie hrube, ale tenucke pancusky co su pre babatka. co si take este nevidela? a prepac ale dvojmesacne babatko ktore len lezi a spinka a nijak sa nehybe to teplo az tak nevnima ako my..navyse ak este aj pofukuje.. ved to je to iste ako keby dala leginky a ponozky..
@katpizur nie, tenké pančuchy som nevidela 🤣 a neviem, nerobme z dvojmesacneho novorodenca, to dieťa už viac vníma, niektoré sa otáčajú, majú dlhšie bdele okná. Zas netreba ich obliekať ako cibule a potom nariekať prečo plaču, keď im je teplo a sú prehriate.
Normálne kratke gate, tricko...žiadne pancuchy..však by sa uvaril...ako sa ty obliekas..max ak spi, tenkou plienkou by som prekryla
Bodycko ponozky tenke leginy alebo 3/4 podla potreby a teploty vonkj povyzliekat... najprv das dolu nohavice a nozky len prekryt plienkou ak bude viac teplo daj dole aj ponozky.posledne by som menila bodycko za kratky rukav/tielko. Capicu tu najtensiu a ozaj len keby fukalo
@katpizur nie, tenké pančuchy som nevidela 🤣 a neviem, nerobme z dvojmesacneho novorodenca, to dieťa už viac vníma, niektoré sa otáčajú, majú dlhšie bdele okná. Zas netreba ich obliekať ako cibule a potom nariekať prečo plaču, keď im je teplo a sú prehriate.
@lucia13022023 tak co by si ty obliekla? mozes sa vyjadrit 🙂
Naopak, dieťa teplo vníma len ho ešte nevie dobre regulovať. To znamená, že sa skôr prehreje.
@katpizur v tomto teple?
@januska12323 ze, chuda babatko puncosky do 29 stupnov, to by som mu neurobila
@lucia13022023 tak co by si ty obliekla? mozes sa vyjadrit 🙂
@katpizur však som sa 🤣
Ja keď vidím niektoré, ako idú s tak malými deťmi v tomto teple a úplne zababušené v hrubých dekách mne je z toho tak zle aj za tie deti 🥺 ja mám dve letné deti- teda v lete boli novorodenci, ale aj oni mali len tenké body s dlhým rukávom, tenké legíny aj ponožky tenučké, ak zafukalo tak len plienkou som prikryla. Keď mala dcéra už cca mesiac a viac tak už kľudne aj krátky rukáv, keď nefukalo. Tenkú čiapku ale ak bolo veľmi horúco a nefukalo aj to som dala dole, lebo sa spotila. Vždy som sa bála, aby sa neprehriali, nie aby im zima nebola 🤣
@katpizur však som sa 🤣
@lucia13022023 tak ty si napísala legínky, tričko a katpizur pančušky bodyčka. Akože rozdiel? Veď pančušky sa nevyrábajú len hrubikánske a nevzdušné. My sme napríklad mali také tenučké vzdušné ešte aj riasenie mali na zadočku a to sme dávali pod šatočky 🙂
O jednu vrstvu viac ako sebe- pricom kocik sa povazuje za jednu vrstvu. Davala som tenke bavlnene dlhe- take male babo moze opalit aj za 5 minut a nie vsade dokazes "zabezpecit tien" hlavne ked musis utisit babo na rukach ci prejst z parkoviska....
Ja davam kratke body a kratasy pripadne kratky overal + klobucik proti slnku. Ved je teplo.
Ale akoze oblec ako chces, ked sa bude potit, nabuduce daj jednu vrstvu dole. Ked bude kychat a sem tam ho strasie, nabuduce daj jednu vrstvu naviac. Oni tie babatka zasa nie su uplne z cukru, trochu tepla alebo aj zimy znesu.
@lucia13022023 tak ty si napísala legínky, tričko a katpizur pančušky bodyčka. Akože rozdiel? Veď pančušky sa nevyrábajú len hrubikánske a nevzdušné. My sme napríklad mali také tenučké vzdušné ešte aj riasenie mali na zadočku a to sme dávali pod šatočky 🙂
@barborkabar no ja neviem, v živote som pančuchy dieťaťu v 30stuonoch nedala. Ale tak každy robí ako uzná za vhodné 🙂
Muselinove Body s dlhym rukavom, tenke dlhe nohavice. Babatku som nikdy neobliekala v lete nic, kde by malo hole ruky, ci nohy. Uz len kvoli slnku, ci hmyzu
Ja som davala vzdusne nohavice, kratke body a prekryla ho v kociku muselinovou dekou. Nikdy nebol nejaky zapareny, ale ani ze by mu bolo zima.

Ak je vo vajicku na kociari