icon

Ako správne obliecť 2-mesačné bábätko počas teplých dní?

4. jún 2025

Tenká čiapočka alebo pbučik určite,
Ale krátky rukáv ešte asi nie či???
Iba že dlhé body a tenké teplaciky ? Ponožky

Strana
z2
autor
4. jún 2025

Ak je vo vajicku na kociari

lucia13022023
4. jún 2025

Ja by som dala krátky rukáv bodycko a legíny. Možno nejakú tenkú muselinovu deku podľa potreby.

anavixy
4. jún 2025

Ked fuka tak vzdusne body s dlhym rukavom a dlhe nohavice urcite, ked bude vonku 35 v tieni, tak kludne kratky rukav a ked je zakryte strieskou a nefuci tak aj bez ciapky.. kontroluj teplotu babatka na zatylku, ak je spotene, tak uber z oblecenia alebo daj vhodnu polozku pod babatko. Vo vajicku by ale malo dieta travit minimum resp. len nevyhnutny cas, na prechadzky vol hlboku korbu.

katpizur
4. jún 2025

Pancusky, bodycko s dlhym rukavikom, tenucku ciapocku a prikryt deckou 🙂 Zase vsetky deticky neznesu teplo.

gerdusha
4. jún 2025

Máš občiansky preukaz? Neverím,že sa toto pýta dospelá žena...

januska12323
4. jún 2025
@katpizur

Pancusky, bodycko s dlhym rukavikom, tenucku ciapocku a prikryt deckou 🙂 Zase vsetky deticky neznesu teplo.

@katpizur v tomto teple?

autor
4. jún 2025
@gerdusha

Máš občiansky preukaz? Neverím,že sa toto pýta dospelá žena...

@gerdusha prečo ? Niektorí neodporúčajú ešte takým malým deťom krátky rukáv

lucia13022023
4. jún 2025
@katpizur

@katpizur pančuchy v takmer 30stuonoch?

krasneleto
4. jún 2025

ja som obliekala vzdy podla pravidla, o jednu vrstvu viac ako mam ja... hlavne v pripade novorodenca, ktory nema termoregul... urcite tenunka ciapocka na usi... mne sa dcera narodila 29/5 do 30 stupnovych horucav, nosila tenunke ale s dlym rukavom.. ak mala kratky rukav, bola prikryta.. von sme chodili skoro rano, alebo vecer ked sa dalo a bolo prijemne...

tunde0923
4. jún 2025

ja by som dala len krátke body, klobúk a natrela by som ho opalovacím krémom. u nás je 32 stupňov

tunde0923
4. jún 2025
@krasneleto

ja som obliekala vzdy podla pravidla, o jednu vrstvu viac ako mam ja... hlavne v pripade novorodenca, ktory nema termoregul... urcite tenunka ciapocka na usi... mne sa dcera narodila 29/5 do 30 stupnovych horucav, nosila tenunke ale s dlym rukavom.. ak mala kratky rukav, bola prikryta.. von sme chodili skoro rano, alebo vecer ked sa dalo a bolo prijemne...

@krasneleto autorka ale píše 2 mesačné bábo, nie novorodenec

sisa_s
4. jún 2025
@tunde0923

ja by som dala len krátke body, klobúk a natrela by som ho opalovacím krémom. u nás je 32 stupňov

@tunde0923 naco je 2mesacnemu opalovaci krem? + klobuk do vanicky??

autor
4. jún 2025
@tunde0923

@krasneleto autorka ale píše 2 mesačné bábo, nie novorodenec

@tunde0923 o dva týždne ma dva

katpizur
4. jún 2025
@lucia13022023

@katpizur pančuchy v takmer 30stuonoch?

@lucia13022023 ved nie hrube, ale tenucke pancusky co su pre babatka. co si take este nevidela? a prepac ale dvojmesacne babatko ktore len lezi a spinka a nijak sa nehybe to teplo az tak nevnima ako my..navyse ak este aj pofukuje.. ved to je to iste ako keby dala leginky a ponozky..

lucia13022023
4. jún 2025
@katpizur

@lucia13022023 ved nie hrube, ale tenucke pancusky co su pre babatka. co si take este nevidela? a prepac ale dvojmesacne babatko ktore len lezi a spinka a nijak sa nehybe to teplo az tak nevnima ako my..navyse ak este aj pofukuje.. ved to je to iste ako keby dala leginky a ponozky..

@katpizur nie, tenké pančuchy som nevidela 🤣 a neviem, nerobme z dvojmesacneho novorodenca, to dieťa už viac vníma, niektoré sa otáčajú, majú dlhšie bdele okná. Zas netreba ich obliekať ako cibule a potom nariekať prečo plaču, keď im je teplo a sú prehriate.

lasona
4. jún 2025

Normálne kratke gate, tricko...žiadne pancuchy..však by sa uvaril...ako sa ty obliekas..max ak spi, tenkou plienkou by som prekryla

saxana000
4. jún 2025

Bodycko ponozky tenke leginy alebo 3/4 podla potreby a teploty vonkj povyzliekat... najprv das dolu nohavice a nozky len prekryt plienkou ak bude viac teplo daj dole aj ponozky.posledne by som menila bodycko za kratky rukav/tielko. Capicu tu najtensiu a ozaj len keby fukalo

katpizur
4. jún 2025
@lucia13022023

@katpizur nie, tenké pančuchy som nevidela 🤣 a neviem, nerobme z dvojmesacneho novorodenca, to dieťa už viac vníma, niektoré sa otáčajú, majú dlhšie bdele okná. Zas netreba ich obliekať ako cibule a potom nariekať prečo plaču, keď im je teplo a sú prehriate.

@lucia13022023 tak co by si ty obliekla? mozes sa vyjadrit 🙂

januska12323
4. jún 2025

Naopak, dieťa teplo vníma len ho ešte nevie dobre regulovať. To znamená, že sa skôr prehreje.

zobaka
4. jún 2025
@januska12323

@katpizur v tomto teple?

@januska12323 ze, chuda babatko puncosky do 29 stupnov, to by som mu neurobila

lucia13022023
4. jún 2025
@katpizur

@lucia13022023 tak co by si ty obliekla? mozes sa vyjadrit 🙂

@katpizur však som sa 🤣

25jesss25
4. jún 2025

Ja keď vidím niektoré, ako idú s tak malými deťmi v tomto teple a úplne zababušené v hrubých dekách mne je z toho tak zle aj za tie deti 🥺 ja mám dve letné deti- teda v lete boli novorodenci, ale aj oni mali len tenké body s dlhým rukávom, tenké legíny aj ponožky tenučké, ak zafukalo tak len plienkou som prikryla. Keď mala dcéra už cca mesiac a viac tak už kľudne aj krátky rukáv, keď nefukalo. Tenkú čiapku ale ak bolo veľmi horúco a nefukalo aj to som dala dole, lebo sa spotila. Vždy som sa bála, aby sa neprehriali, nie aby im zima nebola 🤣

barborkabar
4. jún 2025
@lucia13022023

@katpizur však som sa 🤣

@lucia13022023 tak ty si napísala legínky, tričko a katpizur pančušky bodyčka. Akože rozdiel? Veď pančušky sa nevyrábajú len hrubikánske a nevzdušné. My sme napríklad mali také tenučké vzdušné ešte aj riasenie mali na zadočku a to sme dávali pod šatočky 🙂

tunde0923
4. jún 2025
@sisa_s

@tunde0923 naco je 2mesacnemu opalovaci krem? + klobuk do vanicky??

@sisa_s aha, to som prehliadla, že vo vaničke má byť

zuzinka888
4. jún 2025

O jednu vrstvu viac ako sebe- pricom kocik sa povazuje za jednu vrstvu. Davala som tenke bavlnene dlhe- take male babo moze opalit aj za 5 minut a nie vsade dokazes "zabezpecit tien" hlavne ked musis utisit babo na rukach ci prejst z parkoviska....

smajliica
4. jún 2025

Ja davam kratke body a kratasy pripadne kratky overal + klobucik proti slnku. Ved je teplo.

smajliica
4. jún 2025

Ale akoze oblec ako chces, ked sa bude potit, nabuduce daj jednu vrstvu dole. Ked bude kychat a sem tam ho strasie, nabuduce daj jednu vrstvu naviac. Oni tie babatka zasa nie su uplne z cukru, trochu tepla alebo aj zimy znesu.

lucia13022023
4. jún 2025
@barborkabar

@lucia13022023 tak ty si napísala legínky, tričko a katpizur pančušky bodyčka. Akože rozdiel? Veď pančušky sa nevyrábajú len hrubikánske a nevzdušné. My sme napríklad mali také tenučké vzdušné ešte aj riasenie mali na zadočku a to sme dávali pod šatočky 🙂

@barborkabar no ja neviem, v živote som pančuchy dieťaťu v 30stuonoch nedala. Ale tak každy robí ako uzná za vhodné 🙂

rivini
4. jún 2025

Muselinove Body s dlhym rukavom, tenke dlhe nohavice. Babatku som nikdy neobliekala v lete nic, kde by malo hole ruky, ci nohy. Uz len kvoli slnku, ci hmyzu

kiki68
4. jún 2025

Ja som davala vzdusne nohavice, kratke body a prekryla ho v kociku muselinovou dekou. Nikdy nebol nejaky zapareny, ale ani ze by mu bolo zima.

Strana
z2