icon

Ako ste našli a vybrali niekoho na stráženie dieťaťa mimo rodiny?

janamal
19. okt 2012

Poradte ako ste nasli a ci ste boli spokojne s cudzim clovekom, ktory vam obcas postrazil dietatko. Byvame daleko od rodiny, v bytovke zatial pozname ludi len zbezne... potrebujem dieta postrazit len tak cca 3 hod. raz - dva krat za mesiac (neskor mozno obcas vyzvihnut zo skolky). Obavam sa cudzieho cloveka, ale na vyber nemam. Rozmyslam najma nad studentkmi, len ci je na ne spolahnutie?

angua27
19. okt 2012

ahoj,
ja som hľadala pre malého opatrovateľku, keď mal cca. 2 roky. popýtala som sa najprv v okolí, nič, preto som vylepila inzerát v miestnom Tescu. ozvala sa mi pani, ktorá bývala vo vedľajšom paneláku, zbežne som ju poznala od mala. dohodli sme si stretnutie u nej doma, kde malo opatrovanie prebiehať. na prvom stretnutí mi predložila všetky doklady, keďže sa opatrovaniu detí a starých ľudí venuje profesionálne. to ale pre mňa nebolo až také dôležité. pýtala som sa jej na všetko možné, dala mi telefónne čísla na rodiny, kde deti už opatrovala (na jedno som ja volala). najhlavnejšie však pre mňa bolo, že môj syn, ktorý v tom období cudzích ľudí odmietal úplne, tak s ňou bol po 20 minútach kamarát. mala som s toho dobrý pocit a ten ma nesklamal. využívali sme jej služby asi pol roka pravidelne a malý si ju veľmi obľúbil. dokonca som ju potom odporúčala aj ďalej a zatiaľ od všetkých známych spokojnosť.
ja osobne by som asi študentku nebrala (predsa len nemajú mladé baby také skúsenosti ako maminy), skôr iná mamina, alebo staršia pani. skús sa popýtať aj tu, možno niekoho nájdeš. hlavný je Tvoj pocit s toho človeka. držím palce. 😉

ichbinich
19. okt 2012

Skus popozerat inzeraty, co byvaju vyvesene niekde v obchode, v materskom centre, ak nejake mate, alebo si mozes dat aj sama inzerat. Mozes ho vyvesti napr. na strednej skole u vas v meste. Alebo existuje aj tzv. studentsky servis, kde sprostredkuvaju pracu pre studentov. Casto maju cievcata, ktore inzeruju alebo ktore sa ozvu, uz skusenosti.

Ja by som ale ako prve stretnutie odporucala len take spoznavacie, kde budete vsetci spolu, a uvidis podla osobneho rozhovoru a sympatii, ci si vyhovujete. A uvidis odrazu aj, ako reaguje tvoje dieta. Aj samozrejme aj, ako sa to dievca sprava k tvojmu dietatu, ako reaguje a pod.

Prvy krat, co daval niekto cudzi na syna pozor, sme boli v zahranici v rodinnom hoteli. Tak som poprosila o skusenu opatrovatelku a stretli sme sa o takmer hodinu skor, ako sme my rodicia museli odist. Okamzite si rozumeli, navyse sla so synom do hotelovej "herne", co bola zariadena ako skolka. Takze raj. Ze zaspavanie bude problem, som vedela, aj som ju na to upozornila. Napriek placu pri zaspavani bolo vsetko v poriadku, syn nemal z toho ziadnu ujmu. Mal vtedy necele 2 roky.

Druhu "cudziu" opratovatelku nam ponukol kolega - jeho sesternicu-studentku, ktora ma skusensti s detmi. Sympatie boli na oboch stranach okamzite. Este sa ani poriadne nevyzliekla, uz ju syn tahal za ruku, ze sa ma ist s nim hrat. Ale on veeelmi presne vyciti, kto ma deti rad a kto s nimi vie narabat. Takych ludi hned taha ku sebe 😉

kika87
12. apr 2013

Ak by mal náhodou niekto z okolia TT záujem, rada by som postarážila dieťatko 🙂 my máme 2- ročnú Sofinku 🙂 stačí mi napísať IP 🙂 a na všetkom sa dohodneme 🙂

bibi2h
28. júl 2014

Dobrý deň!
Volám sa Barbora, mám 27rokov. Rada opatrím Vaše dieťatko u Vás doma, detičky mám veľmi rada, mám skúsenosti s opatrovaním. Som kamarátska, spoľahlivá, zodpovedná, usmievavá, nefajčiarka, mám vp. Študovala som vysokú školu zdravotníctva a sociálnej práce, popri škole som praxovala aj v škôlke.
Už v 12-stich rokoch som sa vedela celodenne postarať o maličkú sestričku, keďže rodičia veľa pracovali. Svoje dieťatko zatiaľ nemám. S láskou sa postarám o Vaše dieťatko.
Kysucké Nové Mesto a okolie + Žilina.

skoricaxx
28. júl 2014

Ahoj
no ja som hladala ked mala malá niečo vyše roka a dala som si inzerát do miestnych novín, a podarilo sa našla som prijemnu vitalnu pani čerstvo na dôchodku čo sa doma sama nudila,
ked niekto zavolal dohodla som stretko tak do hodinky u neho doma....a vyberala som na základe pocitu ako sa spravali k malej, aký bol byt utulný a nepomýlila som sa............ale to bolo na celé dni

ale ja by om pred studentkou uprednostnila dochodkynu alebo nieaku mamičku na materskej

veľa stastia pri hladaní