Ako ste odnaučili novorodenca od spania na brušku?

janapeterjana
20. júl 2019

Ahojte, dvojmesacneho syna sme nechtiac naucili spat na brusku. Na chrbate uz vobec nechce spat, hned sa zobudi. Aj ked zaspi na brusku a po nejakej polhodine ho idem otocit, hned sa zobudi. Viem, ze na spanie na brusku su rozne nazory. Ale kedze sa narodil v 8. mesiaci, co je tiez rizikovy faktor, bojim sa o neho. Je tu niekto, komu sa podarilo naspat dieta naucit spat na chrbte? Ako ste na to isli? Lebo mne sa to nedari ani ked ho tri hodiny snazim uspat a furt pretacat, brat na ruky, cicikat, stale sa zobudi a ja som na nervy.

pribinak
20. júl 2019

Môj syn od narodenia spal na brušku, aj v porodnici. Nikto to neriešil (doktorky ci sestricky)

Nechaj ho spinkat v polohe aka mu vyhovuje. Aj ty spis v polohe, ktora ti je najpríjemnejšia.

Ak si z toho na nervy, kup mu monitor dychu

janapeterjana
autor
20. júl 2019

@pribinak Monitor dychu mame, za co som fakt vdacna. Skor sa snazim vycerpat naozaj vsetky moznosti, ktore mi napadaju, aby som si mohla povedat, ze skusila som. Ak nic nezaberie, tak samozrejme, necham ho takto na brusku, ked mu je dobre - a to mu naozaj je, vyzera totalne spokojne... Uz vie pekne otacat aj hlavku do stran, vzdy sa ulozi, ako mu je dobre. Len proste uvazujem, ci mu to zvladaju pluca, ci to nie je namahavejsie, kedze sa narodil o vyse mesiac skor.

pininka1
20. júl 2019

Všetky tri deti spali iba na bruchu, neboj sa toho, hlavne aby nemal pod sebou nejaky väčší vankúš do ktorého zabori hlavičku.

selest
20. júl 2019

Nas od 3 mesiacov spinka na brusku kedze sa uz sam otacal. Ja som ho chvilku aj otacala ale budil sa a aj tak sa otocil ako chcel.

renatka100
20. júl 2019

@janapeterjana preco nie na brusku, ved mas monitor, od 5 mesiaca sa bude aj tak sam pretacat...

nelca84
20. júl 2019

Nas spaval tiez len na brusku, aj v kociku, ani mi nenapadlo oducat ho od toho...

zeytin
20. júl 2019

Aj moj maly spinkal iba na brusku, museli sme kvoli tomu kupit monitor. Nemusis oducit, nechaj hi spinkat ako chce.

lubimmisku
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
3petka
20. júl 2019

@janapeterjana mne sa maly tiež narodil predčasne. A od mala spal na brušku a neriešila som to lebo mi tak pekne pospal akurát v noci spinkal nachbariku

janulka2811
20. júl 2019

Ja som vraj od narodenia spala na bruchu,dodnes inak nezaspim 😁😁😁
Nemyslim,ze by to bolo nieco zle.

lucinka1988
20. júl 2019

@pribinak úplný súhlas, môj maly tiež spával na brušku a doteraz tak viac menej spava (ma 16mesiaciv), al pre môj kľud sme mu kupili monitor dychu. Vychádzala som z toho, že spinka tak, ako mu je prijemne, hlavne že bol spokojny a v klude spinkal, nič iné som neriešila...

zuzumajko
20. júl 2019

Co je zle na spani na brusku, prosim ta? 🙂

janapeterjana
autor
20. júl 2019

Vdaka vsetkym za prispevky, povzbudili ste ma. 🙂

sono2
20. júl 2019

@janapeterjana ja som to neriešila. Moja prvá spala len od počiatku na bruchu. A druhá teraz výlučne na chrbte, na bok som nikdy nedávala, kvôli klbom. Spí na chrbte spokojne. Prvú som mala tri mesiace na bruchu aj v noci samozrejme. Keď dostala remienky kvôli klbom v 3 mesiaci som ju žiaľ musela dávať na chrbát ale šlo to aj na brucho. Jedného dňa na chrbte zaspala a odvtedy spala len na chrbte. Myslím že po týždni nosenia to bolo.
Viac na bruchu nespala. Ani teraz. Skôr na boku alebo chrbte. Mala koliky, preto sa jej na bruchu lepšie. Druhá dcéra nemá problém. No a keď jej dali ramene dole v 4,5 mesiaci, už sa točila po svojom v posteli.

nada89
20. júl 2019

Moj narodený 37tt a spal len na brušku, nemala som monitor a v pohode som ho nechala.. v perinke nechce byť?

janapeterjana
autor
20. júl 2019

@nada89 Praveze sme ho od narodenia davali do perinky, co mal vzdy rad. Ale potom si tak nejako zvykol zaspavat v nasom naruci, ked bol na nas nacapeny na brusku a zacali sme ho klast na brusko aj do postielky. Nejako nam nedoslo, ako si rychle zvykne a ze uz nebude chciet nic ine 🙂

bociandy
21. júl 2019

Moja dcérka sa narodila v 35tt a tiež od jej cca 2-3 mesiacov spávala dobre len na brušku. Na chrbte vobec nechcela spinkat, tak som to neriešila, bola som rada že spi🙂 Doteraz tak spáva, má 2,5 roka.

renka30
22. júl 2019

Dcera nechcela od narodenia inak spinkat ako na brusku. Kupili sme monitor dychu a nechali ju tak spat. Nikdy nebol ziadny problem.

natasha1988
23. júl 2020

Naozaj sa neodporuca aby sa babatka nechavali spat na brusku. V minulosti to dokonca pediatri mylne odporucali co zapricinilo umrtie stoviek tisic babatiek na SIDS. To preto lebo tato poloha zabezpeci hlboky spanok, ale ten je pre babatka nebezpecny, lebo zabudnu dychat. Mrzi ma, ze stale vela maminiek nevie aky je pre babatko hlboky spanok nebezpecny. Vtedy vam ani monitor dychu nemusi pomoct.