Ako ste prežili obdobie vzdoru?
U nas ani nieje problem nie, nechcem a tak. Da si celkom rozumne vysvetlit. A posluchne. Drzim sa aj par rad z mudrych knih. Ale posledny tyzden zacali aj neuveritelne zachvaty hnevu, trvaju aj 10-15 minut a vtedy nepomaha nic. Ani objatia ani nechatie vyrevat. Ja uz som z toho taka unavena, som momentalne aj v 12 tt a byva mi aj vazne zle a toto combo ma dost zabija😀😀😀😀
Ja vzdy vravim, povrieskaj si, bude ti lepsie 😃😃
Ale inak mam podobnu situaciu, tiez som v 24tt a prva dcerka to mala od 2.5 do 3.5 roka. Tato druha ma 2.75 roka a uz zacala 😃 ale je to take... uz raz videne... 😃 nic nove. Necha si aj vysvetlit... posledne 3 tyzdne sa mi nechce ist vecer kupat, lebo sa chce hrat az do odpadnutia... keby nemam brucho, chytim a odnesiem... ale teraz mi zafungovala dokonca aj poucka z mudrej knizky: "Precitame toto leporelo a ideme sa kupat... dobre? Precitame toto leporelo a ideme sa kupat!" A ona ze "hm... neni to dlhe..." a bez slova sa sla kupat 😃
Take brutus zachvaty hnevu som nezazila. Asi tym, ze mam dievcata. Oni sa pri takomto vybuchu nechaju pomojkat a hned vychladnu. Chlapec zrejme odstrkuje, ale treba tam vraj byt mu nablizku. On sa citi dost bezmocny, nezvlada tu situaciu. V zasadnych veciach neustupovat, ked zuri. Mam kamosku, ktora ustupovala a ma peklo doma uz 5 rokov.
@denda007 on tiež reval bezdôvodne, že som na neho pozrela, že sa staršia ozvala, že som mu nedala vidličku, keď nedám vonku kraťasy, lebo je zima. No a reve aj 20 minút, medzitým si dám kávu, alebo povysávam 🤣🤣 opýtam sa ho, či mu je už dobre, príde, postiska ma aj sestričku. A už aj zabudol že chcel ísť vonku. 🤣 Mne je z toho smiešno, lebo to u nás je večne krik, hluk, smiech, plač. Ja ani neviem či plače preto že mu naozaj niečo je, alebo len ma zlý deň 🤔 a teraz tá malá mi dáva zabrať ešte viac. Lebo ona je taká maličká krehká, ešte len teraz začala chodiť, no ale počuť ju až na koniec ulice keď začne kričať a revať.
@hilda08 svätá pravda
Dlho nebolo. Mam 2 a pol a 3 a pol.. a ozaj odkedy si uvedomujem veci a veci..ich potreby,zsujimam sa,vnimam ich... malokedy maju potrebu vzdorovat.. Skor mi vadia ich sasky jasky ale tiez chapem,ze potrebuju dostat zo seba stres..
A ako je najlepšie reagovať? Nechať dieťa vyplakať alebo sa snažiť rozptýliť jeho pozornosť? U nás to trvá už od narodenia (zvelicujem), proste plače za všetko keď nemá dovolené. Ale hranice musia byť, len je to náročné počúvať to každý deň 🙉a to si hovorím že niesme až tak prísní rodičia a necháme aj nejakú voľnosť
U nas doma aktualne na programe. Pomaha bud to objat alebo nechat vyvrieskat. Najnovsie skusam sepkat ako mi tu poradili 😄

Ani neviem ako, ale prezili sme všetci bez meprobamatu a iných lakociniek