icon

Ako ste zvládli dve malé deti?

katulka1992
20. júl 2017

Mamičky ako ste zvládali 2 deti, medzi ktorými je vekový rozdiel necelé 2 roky...mám skôr na mysli starostlivosť, aby sa navzájom nerušili....a chodenie na von, ako ste to mali vyriešené s kočíkmi...z každú radu ďakujem

Strana
z2
katulka1992
autor
21. júl 2017

@adriannasvk presne ja som tiež plakala...z toho šoku, že to prišlo tak skoro a že ako to zvládnem, ale tak isto som si povedala, že koľké to predo mnou zvládli, že to zvládnem aj ja....len si budeme musieť v tom všetko nájsť systém a bude všetko dobre...

ddka
21. júl 2017

@katulka1992 ahoj, ja som teraz v podobnej situácii, mám doma 13 mesačnú besnotku a som čerstvo tehotná... Tiež neviem či sa smiať alebo plakať, ale jednoducho to treba brať tak ako to je, nemyslieť na to čo bude lebo aj tak to bude úplne iné, než si predstavujeme. Dôležité je mať pri sebe dobrých mužov a zvládneme všetko.
Hlavne nech sú naše drobčiatka zdravé.

uzanka16
21. júl 2017

Aj mňa toto čaká,bude rozdiel 20 mesiacov a neviem si to predstaviť hlavne to zaspávanie,lebo mala mi chodí spávať o 21:00 a musím pri nej byť aby zaspala a občas to trvá aj 30 min kým zaspi a po ďalšie či malý nebude plačom budiť dcérku a zas naopak keď on bude spať aby dcérka nebudila bračeka lebo piati,nahlas strašne rozpráva,manžel robí na smeny,svokra povedala že mi pomôže so spaním ale nechcem byť stále na nej závislá.

adka2011
21. júl 2017

Zariadis sa, az ked to druhe bude na svete. Cokolvek planovat vopred je zbytocne. Zalezi od neskorsieho rezimu prveho dietata a od toho, ake bude to druhe. Na kazdu situaciu plati nieco ine. Ja mam 3 deti (4,5 roka, 3,5 roka a 1 rok). Mne sa osvedcilo starat sa o ne sama, ale obcas si dopriat nejake hodiny uplne sama na vycistenie hlavy.

katulka1992
autor
22. júl 2017

@ddka presne tiež neviem či sa smiať alebo plakať...poplakala som si už dosť a ešte si poplačem, ke´d to budem oznamovať mužovi....našťastie manžela mám dobrého....takže to dáko zvládneme....

katulka1992
autor
22. júl 2017

@uzanka16 veď presne toto zaspávanie si neviem ani ja predstaviť, lebo nám malá chodí spať okolo 19,30....a či ju to malé nebude budiť a naopak....no musím počkať pokým sa to nenarodí a potom to dáko riešiť...možno to nebude také zlé ako to teraz vyzerá....

jana_eyre
22. júl 2017

@katulka1992 preco plakala? take iste krasne babo ako je to prve bude aj druhe, na to treba vzdy pamatat ;)

ja mam na to nazor takyto - viem ake to je s dvoma detmi co maju medzi sebou 1,5r a viem ake to je s troma detmi co maju medzi prvymi dvoma a tretim rozdiel 4,5r a takmer 3r.. a mozem povedat, ze omnoho jednoduchsie bol ten maly rozdiel.. a preco? jednak teda preto /aby som bola uprimna/ lebo druha dcera bola dobre babatko, ale druhak aj preto, lebo male takmer 2r dieta zabavis urcite jednoduchsie ako starsie dieta.. /2r. staci ak bude hadzat kamienky do vody, smykat sa na smyklavke, alebo odrazat na odrazadle, staci mu spievat a rozpravat jednoduche veci.. taky 4r vyzaduje uz napr. aby s nim rodic nieco vytvaral a hoci sa aj dokaze zabavit sam, potrebuje zlozitejsie odpovede, viac pohybu, zlozitejsiu zabavu ako mladsie dieta/

ked sa narodila druha dcera, prvy syn chodil sam este len 4mesiace, ale surodenecky kocik som nemala, kupila som si take sedatko do hlbokeho kocika a ked maly chcel, tak si tam sadol.. ale vyuzila som to asi len 2x a potom som to predala - radsej som si kupila nosic a maly vela odchodil.. ked bol uz moc unaveny /chodievame na dlhe prechadzky/ tak som si najprv davala do nosica jeho a neskor ked uz bola dcera starsia som dala do nosica ju a syna do kocika.. prechadzky sme zariadili vzdy v case, ked mala ist mladsia spat - ona bola ale nespavec, len pol hodiny davala, ale ked som mala nosic, vsetko bolo vyriesene.. kojila som, takze jedla kdekolvek..

spanok som zariadila tak, ze som este pred narodenim malej zacala ucit na to, ze bude spavat s tatom, takze ked mala prisla uz davno bol zvyknuty na to, ze somnou nie je, iba obedny spanok som musela vyriesit.. a ten som vyriesila tak, ze som malemu posunula jeho spanok na cas, ked spavala dcera - lahli sme si do spolocnej postele - on pri stene, ja v strede a mala na kraji oblozena epedom.. vyspala som sa aj ja /po prebdenych nociach/ aj deti.. neskor som si v posteli citala knizku a este neskor uz boli na ten spanok tak zvyknuti, ze som mohla odist a robit si svoje.. spolu spavali az do casu, kym starsi spavat prestal.. nikdy sa nekopali, lebo obedny spanok mali kludny..

ked sa babo narodi, sama uvidis ze to je niekedy omnoho jednoduchsie s dvoma ako s jednym /co je sposobene najma tym, ze vela veci uz poznas a nestresujes/ samy si najdete spravny system..

ked mas babo jedno, tak je jasne, ze si tazko vies predstavit ake to bude s dvoma - tak ako si tazko bezdetny clovek predstavi ake to je mat babo /resp. jeho predstavy su skreslene/ ja som sa velmi bala aj ake to bude s troma.. a sice nech som uprimna, bolo toho namna vela, ale to bolo sposobene unavou, narocnostou synceka /nervozny z castej chorobnosti/ a starsimi detmi, co potrebovali vela pozornosti a zabavy, aj ked sa uz krasne prehraju medzi sebou a su to uzasni partaci - az mi je obcas luto, ci ich ten posledny niekedy dobehne a vezmu ho medzi seba.. /chcela som aj teraz maly rozdiel, ale nedarilo sa nam skor/ ale uz teraz sa spolu s nim niekedy hraju a je to radost pozerat..

tak teda ja si sama za seba myslim, ze mat viac deti s malym rozdielom je uzasne - narocne to ano - ale narocne je mat aj jedno dieta.. mat jednoducho deti, ktore si rozumeju je stastie /a nech sa namna nenahneva ziadna mamina jedinacika, lebo uz aj to sa mi prihodilo, ze moj nazor nahneval taketo mamicky - mat aj jedno dieta je uzasne, ja som ale stastna ze ich mam viac a keby som mohla, mam ich este viac/..

takze neboj sa toho a uvidis ake krasne to bude..

ddka
22. júl 2017

@katulka1992 ty si to ešte nepovedala mužovi? 🙂 tak to by mňa roztrhlo, keby som s

ddka
22. júl 2017

@katulka1992 * keby som s tými prvými emóciami sama. On mi je najväčšia opora.
Ale čím ďalej tým viac cítim že to bude super...
Len dnes ideme rodičom povedať čo a ako a trochu sa bojím nejakej tej negatívnej reakcie a ako na ňu reagovať... Keďže v dnešnej dobe si okolie myslí že ti môže hovoriť aj do toho najintimnejsieho súkromia.

katulka1992
autor
22. júl 2017

@jana_eyre krásne ste to napísali...veľmi mi vaše slová pomohli a hneď sa pozerám na to ináč...a ja s vaším názorom súhlasím vo všetkom....aby som uviedla na pravú mieru, prečo som plakala tak to bolo zo šoku, že som tehotná, lebo sme to neplánovali takto skoro, ale stalo sa a život ide ďalej,,,nie som ani prvá ani posledná....
@ddka nepovedala som mu to z toho dôvodu, že je na týždňovke a príde domov až v pondelok a po telefóne som mu to nechcela vravieť

lulula12
22. júl 2017

@katulka1992 nie ty sa musis najskor upokojit, trocha to vsetko predychat a ver, ze bude dobre a vsetko zvladnete tak, ako si aj predstavujes. Len sa musis uvolnit a zacat si to vsetko poriadne uzivat😉

katulka1992
autor
22. júl 2017

@lulula12 dnes sa na to pozerám inak ako som sa na to pozerala vo štvrtok, keď som sa to dozvedela a včera..

miku1
22. júl 2017

@katulka1992 Ja mám rozdiel 2 roky medzi deťmi, fungovali sme tak, že napr. doobedu sme boli vonku a kým mladšia spala v kočíku, staršia sa hrala. Na obed išla spať staršia, to sme boli už doma, a za ten čas, kým ona spala som sa venovala mladšej, a poobede to isté čo doobedu. Ideál deň bol ten, keď sa takto pekne prestriedali. Nie vždy to však bolo také ukážkové, tie dni potom boli dosť náročné, ale dalo sa. Úplne super bolo, keď už spali obe len na obed. Ten prvý rok a pol bol náročný, ale zbehol tak rýchlo, že som ani nevedela kedy 🙂 Dosť mi pomáhal ako manžel, tak aj moji rodičia, nakoľko bývame v jednom vežiaku. Staršia, keď prišli za mnou do nemocnice nechcela na mladšiu ani pozrieť. Keď sme prišli domov, tak to isté, asi po pol hoďke ju vzal muž von, nech sa kľudne vybalíme, a tak....a keď prišli asi po 2 hodinách domov, vrátilo sa mi úplne zmenené dieťa. Hneď letela ku sestre a už sa od nej ani nepohla. Našťastie som nikdy nemusela riešiť nejakú žiarlivosť strašej voči mladšej. Tak ako veľmi sa ľúbia, sa teraz vedia pohádať, ale to je už normálne asi ako všade 🙂

Strana
z2